Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.06.2015 14:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Video

Jarmila Ščibrányová († 58) z Farmy: Rakovina ju zničila za 4 mesiace!

Účastníčka obľúbenej reality show Farma 2 Jarmila Ščibrányová († 58), ktorej neterou je známa herečka Petra Polnišová (39), v stredu podľahla ťažkej chorobe.

Silná žena, ktorá bojovala na farmárskom statku o rozprávkovú výhru 50-tisíc eur, podľa informácií Nového Času bojovala so zákernou diagnózou štyri mesiace. Jarmila bola prvá, ktorú si televízia Markíza vybrala do druhej série Farmy 2. V roku 2012 tak spoločne s Monikou Haklovou, Janou Frčkovou, Tomášom Mrvom, Romanom Olachom či Nikolou Komorovou bavili slovenský národ na farmárskom statku.

 

Po skončení šou sa však usmievavá Jarmila stiahla z očí verejnosti a venovala sa tomu, čo mala rada - svojej rodine a práci kuchárky. Život jej však pripravil neľahký osud. Okrem toho, že sa starala o ťažko chorého manžela, sama zvádzala boj so zákernou chorobou, ktorá sa u nej objavila pred niekoľkými mesiacmi. „Jarka tu už nie je. Veľmi trpela, bolo to naše slniečko. Veľmi nás to bolí,“ povedal s plačom člen farmárkinej rodiny.

Otvoriť galériu
Chemoterapia nezabrala

Podľa informácií Nového Času statočná farmárka strávila posledné štyri mesiace svojho života v nemocnici, kde podstúpila chemoterapiu. Ani tá jej však nedokázala pomôcť a postupne strácala všetky sily. Ťažkej chorobe nakoniec v stredu podľahla. „Je mi veľmi ľúto, čo sa jej stalo, mala som ju veľmi rada,“ povedala jej farmárska konkurentka Monika Haklová.

Otvoriť galériu
Jarmila však neprirástla k srdcu iba jej. Blízko mala aj k Lucii Frčkovej, s ktorou zostala v kontakte aj po skončení reality show. „Je to správa, ktorá ma strašne zasiahla. Ďakujem jej za všetko, že ma ľúbila a že som jej mohla spraviť ešte pekné dni,“ napísala srdcervúci odkaz na sociálnej sieti.

Život sa s ňou nemaznal

Hoci Jarmila nemala ľahký život, podľa ľudí, ktorí ju poznali, bola silnou ženou, ktorá všetkým rozdávala iba radosť. „Bola to žena, ktorá sa nikdy nesťažovala, nikdy nenariekala, vždy sa smiala a potichu si niesla svoj kríž,“ povedala na jej adresu kamarátka Frčková. Pracovala ako kuchárka a ani dennodenné vstávanie o štvrtej ráno ju neodradilo od povolania, ktoré tak milovala.

Počas reality show zistili jej manželovi cukrovku a v krátkom čase prišiel o nohu. Farmárka sa o manžela starala a popritom stíhala aj pracovať, aby uživila rodinu. Bola milujúcou matkou štyroch detí - synov Adama, Daniela, Dušana a dcéry Janky. Syn Adam mame na sociálnej sieti zanechal posledný odkaz: „Maminka, počkaj ma tam.“

Farmári smútia: Mali sme ju veľmi radi

Monika Haklová (41)

Otvoriť galériu
Monika Haklová (41).
Zdroj: tv markíza, anc
Najprv sme sa na Farme nepohodli, ale potom, keď mi porozprávala svoj príbeh, začala som sa na ňu pozerať inak. Bola to veľmi pracovitá a silná žena. Je mi veľmi ľúto, čo sa jej stalo, mala som ju rada. Vyjadrujem jej rodine úprimnú sústrasť.

Lucia Frčková (30)

Otvoriť galériu
Lucia Frčková (30).
Zdroj: tv markíza, anc
Bola ako moja mama. Tá správa ma strašne zasiahla. Bola to úžasná žena, od ktorej sme sa mohli učiť. Nikdy sa na nič nesťažovala, nikdy nenariekala, vždy sa smiala, no potichu trpela a niesla svoj kríž. Milujeme ťa a nikdy nezabudneme... Odpočívaj v pokoji, si naším anjelom.

Jana Frčková (49)

Otvoriť galériu
Jana Frčková (49).
Zdroj: tv markíza, anc
S Jarkou sme sa veľmi zblížili. Mali sme podobné problémy, ktoré nás spojili. Je mi za ňou veľmi smutno, bola naším slniečkom. Odišiel veľký človek, ktorý do poslednej možnej chvíle tajil, že ho niečo trápi. Jej poslednú návštevu u mňa teraz chápem ako rozlúčku.

Roman Olach (23)

Otvoriť galériu
Roman Olach (23).
Zdroj: tv markíza, anc
Nevedel som o tom, to je strašné. Veď má veľkú rodinu, mladé deti, vnúčatá. Bola super, staršia, múdrejšia a prežila si svoje. Navštívili sme ju aj doma. Ako človeka som si ju veľmi vážil, aj keď ma možno na farme niekedy nemala rada, ale to je úplne jedno.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Speváčka Kate Bush v mladosti.
Foto
Obrovská radosť: Legendárna speváčka ohlásila NÁVRAT! Jej hity si spievali všetci
Taliansky tréner Carlo Ancelotti.
Foto
Tréner Realu Madrid reaguje na debakel v El Clásicu: Bol to vyrovnaný zápas, až dokým...
Páchateľa zastrelili na mieste.
Kamión v plnej RÝCHLOSTI narazil do zastávky: Preboha, veď tam boli ľudia! Išlo o úmyselný útok?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Je Západ v nebezpečenstve? Putin vyriekol ZNEPOKOJIVÉ slová: Verím, že ma počuli, povedal šéf Kremľa
Horehronské múzeum v Brezne.
Váš Tip
Jesenné prázdniny v Horehronskom múzeu priblížia tému chleba i zvonárov byt: Toto návštevníkov čaká!
Ilustračná fotografia.
Hokejový svet sa ponoril do smútku: Zomrel legendárny útočník a člen siene slávy
Nehoda motorky pri Komárne sa skončila tragicky.
Tragédia pri Komárne: Motorkár († 51) narazil do plotu, bol na mieste mŕtvy
Bradley a Isabelle Thomasoví pôsobili ako idylický pár.
Záhadná smrť známej producentky († 39): Rozuzlenie prišlo až mesiace po tragédii
Ilustračné foto
Tragická nehoda na diaľnici: Autobus plný cestujúcich narazil do nákladného auta, mnohí neprežili
(ilustračné foto)
Nezachránili ho ani tri dávky vakcíny, pochovali ho s bezdomovcami: Smutný príbeh slovenského gólmana
Andrássyovské mauzóleum v Trebišove
Váš Tip
Trebišov obnoví Andrássyovské mauzóleum za vyše 400-tisíc €: Čo táto obnova prinesie?
Brooklyn sa navždy zmenil život po výlete s kamarátmi.
Blondínka oslepla kvôli banálnej veci: Pozor! Toto robia mnohí, nespravte tú istú chybu