Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.06.2015 10:42 | Šport | Tenis
Video

Cibulková je rada, že noha drží, teraz ju čaká české prekvapenie z Paríža

Slovenskej tenistke Dominike Cibulkovej (26) vyšiel návrat do súťažného kolotoča po štvormesačnej pauze zavinenej zranením.

V 1. kole dvojhry na trávnatom turnaji v anglickom Eastbourne si poradila s domácou držiteľkou voľnej karty Harriet Dartovou za 79 minút hladko v dvoch setoch 6:1, 6:3. Jej ďalšou súperkou bude finalistka Roland Garros a nasadená trojka Češka Lucie Šafářová.

Cibulková sa začiatkom marca podrobila operácii výrastku na achilovke a vynechala celú antukovú sezónu. Zverenka trénera Mateja Liptáka sa pôvodne chcela vrátiť na dvorce začiatkom júna v holandskom Hertogenboschi, napokon však comeback o dva týždne odložila. Posledný súťažný zápas pred zranením odohrala vo februári proti Nemke Andree Petkovičovej vo štvrťfinále halového turnaja v belgických Antverpách.

Cibulková mala z úspešného návratu radosť. "Nastúpila som na zápas tak, ako by som mala za sebou iba týždňovú či dvojtýždňovú pauzu. Bolo úplne úžasné, že som to po štyroch mesiacoch bez súťažného tenisu a rehabilitácii, po najdlhšej pauze v kariére, takto psychicky zvládla. V druhom sete bolo trochu cítiť, že som nehrala súťažné duely, trochu som si to skomplikovala, dostala som samu seba pod tlak, no nespanikárila som. Nešla som do negatívnej nálady, hoci mi nešiel až tak servis a bolo tam pár dvojchýb vyplývajúcich z nervozity. Najdôležitejšie je, že noha je v poriadku a že sa cítim dobre, to sú dve super správy," povedala bývalá svetová desiatka.

 

Cibulková sa už teší na duel so Šafářovou, ktorá je jej dobrou kamarátkou. "S Luckou sa poznáme veľmi dobre, odohrali sme spolu veľa zápasov. Teraz to bude predsa len iné. Pre mňa pôjde o druhý zápas po zranení a ona je vo veľmi dobrej forme, čo ju stavia do role favoritky. Vynasnažím sa však robiť na kurte tie správne veci a predviesť dobrý tenis. Lucka i ďalšie hráčky z okruhu WTA mi po príchode do Eastbourne povedali, že sa tešia z môjho návratu. Nejako sme sa nedoberali, hoci práve s ňou mám najlepšie vzťahy. Baby sú predsa len rezervovanejšie."



Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Lietadlu spoločnosti Ryanair sa tesne pred odletom vznietil motor.
Foto
PANIKA pred odletom na dovolenku: Motor lietadla pohltili plamene! To by nechcel zažiť nitko
Polícia zverejnila video s osobami, ktoré by vedeli prispieť k objasneniu skutku.
Lúpežník s nožom v ruke okradol deti! Sú vám osoby na VIDEU známe? Polícii to môže veľmi pomôcť
Michael Schumacher
Foto
Neuveriteľné: Schumacher sa po dlhých rokoch od NEHODY objavil na VEREJNOSTI!
Nový generálny tajomník Severoatlantickej aliancie (NATO) Mark Rutte (vľavo) a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj sa zdravia na tlačovej konferencii v Kyjeve vo štvrtok 3. októbra 2024.
Aktualizované
Nový generálny tajomník NATO a Zelenskyj: Zaujímavé, o čom spolu rokovali!
Futbalista Leon Dajaku s matkou Blertou.
Fanúšikovia neveria vlastným očiam: Jeho frajerka? Nie, MATKA! Dokonca je už babičkou
Na snímke "ohnivý kruh" počas prstencového zatmenia Slnka v argentínskom meste Puerto San Julián v stredu 2. októbra 2024.
Foto
Ľudia sa pozreli na oblohu a neverili vlastným očiam! Vzácny úkaz: FOTO vám vyrazí dych
Na snímke poslanec Národnej rady (NR) Slovenskej republiky (SR) Michal Šimečka (Progresívne Slovensko) počas 19. schôdze parlamentu 3. októbra 2024 v Bratislave.
Foto
Šimečka po schválení konsolidačných opatrení: Môže to znamenať začiatok pádu Ficovej vlády
Na sociálnej sieti sa objavilo foto predraženého masla.
FotoVáš Tip
Keď Vladimíra zbadala CENOVKU, skoro odpadla: ŠIALENÉ, koľko si pýtajú za kocku masla! Foto ako dôkaz
Opitý vodič spôsobil v Dubnici nad Váhom dopravnú nehodu.
Foto
Opitý vodič v Dubnici nad Váhom vyletel z kruhového objazdu do protismeru: ČELNÁ zrážka!
Polícia na mieste krvavého incidentu.
To, čo sa deje v hlavnom meste Švédska, naháňa hrôzu: Krajina je na nohách
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Foto
Premiér Fico tvrdí, že konsolidácia bola nevyhnutná: Teraz vládu čaká ďalší dôležitý krok!
Britský expremiér Boris Johnson
Trapas a sklamanie? BBC zrušila rozhovor s expremiérom Johnsonom: Nepochopíte, čo je za tým!