Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.06.2015 01:00 | Správy | Domáce správy
Video

Kaderník hviezd Novosad: Prezradil tajný recept pre dokonalé vlasy!

Vlasy sú korunou krásy! Svoje o tom vedia aj celebrity, ktoré sa rady zverujú do starostlivosti kaderníckeho mága Igora Novosada (37).

Ten otvorene hovorí o tom, ako sa k vlasom správať počas horúceho leta, aké účesy momentálne letia a čo sú najväčšie mýty, ktorým už roky veríme.

Aké aktuálne horúce letné trendy letia v rámci účesov?

U žien sú to polodlhé vlasy medzi bradou a plecami, zastrihnuté v jednej dĺžke. Polovica vyholenej hlavy je už relatívne dlhšie, chvalabohu, na ústupe a u mužov budú novým trendom zapletané copy, rovnako ako mám teraz ja. Muži teraz nosia vyholené boky a rôzne copíky na temene hlavy, no nie všetkým sa to hodí a na hlave im vznikajú kadejaké placky. Každý by si však predovšetkým mal nájsť svoj vlastný účes, neopičiť sa a mať vlastný štýl.

 

Kto má väčšiu odvahu experimentovať s vlasmi - ženy alebo muži?

Je to tak pol na pol. Ale počas môjho pôsobenia od roku 1999 sa môj salón tak vyprofiloval, že nerobíme extrémy, ako napríklad - z dlhých vlasov krátke, odfarbené na zeleno. Dôležité je, aby sa ľudia cítili dobre, mali perfektný strih aj farbu.

Počas letných mesiacov sú naše vlasy vystavené agresívnym slnečným lúčom či slanej vode. Ako vyzerá zvýšená starostlivosť o vlasy v tomto období?

Keď si chcete v lete chrániť pokožku, používate opaľovací krém. A takisto je potrebné chrániť vlasy. Sú náchylné na to, že ich vysuší slnko či voda, najmä tá slaná, ktorá ich veľmi dehydruje. Keď ľudia nemajú chuť kupovať vhodné ochranné produkty na vlasy a venovať sa v obchodoch ich hľadaniu, je dobré vtrieť si zvyšky opaľovacieho krému priamo do vlasov aj niekoľkokrát za deň. Vlasy sa z krému, samozrejme, môžu zamastiť, ale to je pri slnku a mori len dobre. Večer si vlasy môžete opäť umyť, ošetriť balzamom, olejčekom a je to vyriešené. To všetko vlasom len pomôže.

Otvoriť galériu

Aké tipy a triky z domácnosti môžeme použiť pri starostlivosti o vlasy?

Teraz je hitom kokosový olej, ale už som videl od neho aj veľmi spálené vlasy, hoci som neveril, že sa to môže stať. Z domácnosti možno počas leta ako ochranu pred slnkom a vodou využiť olivový olej či telové mlieko. A ak chcete dosiahnuť vysoký lesk vlasov, raz za čas si primiešajte do šampónu rozdrvený acylpyrín.

A farbiť či nefarbiť vlasy v letných mesiacoch?

Veľa zákazníčok sa ma pýta, či si majú dať pred dovolenkou ostrihať a zafarbiť vlasy. Ak sa bavíme o svetlých odtieňoch vlasov, zafarbiť si ich pred dovolenkou je to najlepšie, čo môžu ženy urobiť, pretože slnko farbu krásne povyťahuje a dodá jej letný šmrnc a punc.

Ako často si môžeme umývať vlasy? Nájdu sa totiž názory, že každodenným umývaním sa vlasy len zbytočne mastia a vypadávajú.

Človek, ktorý má mastné vlasy a pri umývaní si ich stále silne drhne, podporuje činnosť mazových žliaz na hlave. Myslím si, že každý by si mal vlasy umývať individuálne, keď cíti, že to potrebuje a je ten správny čas. Ja si umývam vlasy každý deň, lebo si neviem si predstaviť, že keď sa sprchujem, by som si ich neumyl. (Smiech) Na mňa ako kaderníka pôsobia mastné vlasy maximálne odpudzujúco.

Aké sú najčastejšie mýty o vlasoch?

U mužov bola aj stále je veľmi trendová brada. Nemám nič proti tomu, ale nemôžu byť všetci do radu ako ovce a nechať si ju narásť. Chlap musí jednak dobre zarastať, tá brada sa mu musí hodiť a takisto by sa k nej mal vedieť zladiť, ob­liecť a nosiť ju. Takých mužov je však veľmi málo. Miesto toho sa všetci po sebe opičia, nemajú súdnosť a vyzerajú hrozne ako Abraham Lincoln alebo Ľudovít Štúr. Pri ženách sú často kameňom úrazu predĺžené vlasy. Je veľký rozdiel medzi ženou, ktorá má predĺžené vlasy a stará sa o ne, a tou, ktorá sa o svoje predĺžené vlasy nestará a vyzerá veľmi lacno.

Otvoriť galériu

Nie každá žena sa môže popýšiť bujnou hrivou, vtedy siaha po predlžovaní. Je to vhodné, keďže umelé vlasy sa napájajú na korienky živých vlasov?

Nedá sa povedať, či to je zdravé, alebo nezdravé, ale každý kaderník by mal odhadnúť, ktorej žene možno nadpojiť umelé vlasy a v akom stave sú jej vlastné vlasy. Keď má zákazníčka jemné vlasy so sklonom k vypadávaniu, ten zákrok jej neurobím, lebo sa mi vráti s reklamáciou. Jednoducho musí mať na to vhodný typ a hustotu vlasov.

V súčasnosti je množstvo kaderníckych salónov, nie odvšadiaľ však ľudia odchádzajú spokojní. Dá sa nespokojnosť s prácou kaderníka reklamovať?

Keď zákazník s kaderníkom dokonale všetko prekonzultujú, nie je tam priestor na reklamáciu, lebo sa na všetkom dohodli. Iný prípad nastáva, keď je kaderník nedôsledný pri konzultácii a urobí zákazníkovi schody. Pri rek­lamácii by to mal napraviť alebo vrátiť peniaze.

Na trhu je množstvo výživových doplnkov a šampónov, ktoré sľubujú rýchly rast vlasov a bujnú hrivu. Zaberajú niektoré, alebo je to len dobrý marketing?

Niektoré zaberajú, ale sú to len čiastočné veci, lebo 90 percent je o dedičnosti. Ak raz niekto vymyslí prípravok proti mužskej plešivosti, bude do týždňa miliardárom alebo jedným z najbohatších ľudí na svete. Keby to niekto vychytal, už by ten prípravok poznali všetci.

Chodieva k vám do salónu veľa mužov vyplakávať a dávať si nastreľovať vlasy?

Nastreľovanie je technologicky komplikovaná a finančne náročná operácia. Každý vlas sa vsádza do korienka na hlave. K nám muži nechodia vyplakávať, len im stále radím, aby si nenechali rásť tých pár vlasov a nelepili si ich. Je to neestetické, všetci to vidia, kým nositeľ si myslí, že nikto. Keď má chlap málo vlasov, mal by byť vždy ostrihaný strojčekom na pol centimetra a mal by k tomu nosiť päťdňové strnisko, to je super.

Otvoriť galériu

Muži sa často nevedia zmieriť so začínajúcimi šedinami. Čo by ste im radili?

Existuje takzvaná päťminútová pánska farba, ktorá šediny natónuje a je strašne dobrá. Na hlave vydrží dva týždne až jeden mesiac, lebo pri každom umytí sa jemne stráca. Schvaľujem iba toto, lebo ostatné farby sú na prvý pohľad rozpoznateľnou katastrofou. Z tisíc chlapov by som spoznal hneď toho jedného, ktorý je nafarbený.

Ako vyzerá základná starostlivosť o vlasy?

Je to najmä dobre umytá hlava, nemusíme stále tlačiť ľudí do super drahých kvalitných šampónov. Šampón by mal človeku skôr voňať a sadnúť mu, aby z neho nemal lupiny. Potom použiť vlasový balzam alebo masku, ktorá sa nikdy nedáva priamo na pokožku, ale ju treba vtrieť do vlasov a vmasírovať. Po umytí všetkým vlasom pomôže, keď si vodu z nich odsajeme uterákom a hneď vyfénujeme. Nie však halabala. Teplým vzduchom vysušíme vlasy v smere od pokožky hlavy dole, čiže tak, ako prirodzene rastú. Vtedy sa vlasy stanú tvárnejšími a vyzerajú úžasne.

No často sa hovorí, že práve fénovanie vlasom škodí.

A práve to je ten najväčší mýtus! Samozrejme, že si netreba fénovať vlasy tým najhorúcejším vzduchom na jednom mieste päť sek­únd. Keď je človek normálny a trošku zručný, nastaví si stredne teplý vzduch a bude si fúkať vlasy v smere rastu od korienkov nadol. Vtedy sa mu nič nestane a za to môj salón ručí.

A čo žehlenie a kulmovanie vlasov?

Áno, pri nich sa môžu vlasy zničiť. Najmä pri veľmi svetlých odtieňoch, aké majú blondíny. Keď si zapnú žehličku na maximum, podstupujú riziko, že si vlasy spália. Treba používať ochranný krém.

Ako často treba vlasy podstrihovať? Hovorí sa, že každé dva až tri mesiace.

No keby som mal ísť proti sebe, je to tak, že keď po strihaní prejde nejaký čas a končeky budú už rozštiepené, treba sa opäť vrátiť do kaderníctva. Netreba to však odďaľovať, k zdravým vlasom to totiž patrí. Stále hovorím, že iba zdravé vlasy sú krásne. Darmo majú dievčatá po pás dlhé vlasy, keď polovicu z nich majú zničenú.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Taliansky expremiér Matteo Salvini
Talianskemu expremiérovi hrozí až 6 rokov basy: Aha, aké obvinenie má na krku!
Libanonský premiér Nadžíb Míkátí a talianska premiérka Giorgia Meloniová počas prehliadky čestnej stráže v Bejrúte.
Talianska premiérka spravila prekvapujúci krok: Návšteva, na ktorú sa žiadny politik neodvážil
Alex neveril vlastným očiam.
Foto
Paraglajdista bol v šoku, keď to uvidel: ZVLÁŠTNE, čo objavil na vrchole pyramídy!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Čína chce posilniť vzťahy s Ruskom: Zálusk si robí aj na ďalšiu krajinu, nezláka ju k sebe USA?
Kateřina Pauláthová si po tom, ako ukončila lyžiarsku kariéru užíva a svojich fanúšikov sem-tam aj provokuje.
Foto
Bývalá česká lyžiarka poslala fanúšikom šteklivé foto: Provokuje z kúpeľov
ilustračné foto
Aká je pravda o vojakoch KĽDR v Rusku?! Aha, čo povedal generálny tajomník NATO
Paulovič roky bojoval s oslabeným srdcom.
Foto
Paulovič († 71) nakrúcal aj na sklonku života: Toto sú jeho POSLEDNÉ zábery spred kamery!
Ilustračné foto.
Mladíka na letisku PREŠLO lietadlo: Cítil som, ako mi PRASKAJÚ kosti! Hrôzostrašná spoveď o nehode
(ilustračné foto).
Platové rozdiely na východe Slovenska: Najviac to pociťujú TIETO pozície! Koľko zarobia v Košiciach?
Michal strávil s Peťou v Taliansku chvíle plné radosti.
Foto
Vlhovej priateľ posledné tri mesiace potichu tvrdo pracuje: Kyselicov tajný plán!
Podľa Ťapákovej sú Jaurovej vyjadrenia o chaose v SND zavádzajúce.
Chaos v SND? Ťapáková neostala ticho: Rázna REAKCIA na kritiku Jaurovej z PS!
Dlhoročný cyklista Pavol Pella nechápe, ako mohlo dôjsť k takémuto lapsusu.
FotoVáš Tip
Prešovčania sa smejú z nového cyklochodníka za vyše 300-tisíc: Stavajú ho Pat a Mat?! Neuveriteľné faux pas