Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.06.2015 10:00 | Správy | Domáce správy
Video

Zastrelila Kukučová expriateľa Busha? Nové dôkazy usvedčujú milenku z Ruska!

Stalo sa všetko inak?! Denník Daily Mail prišiel so šokujúcim zvratom v prípade slovenskej modelky Márie Kukučovej (25). 

Tá podľa španielskej polície chladnokrvne zastrelila britského milionára a svojho expriateľa Andrewa Busha († 48). Jediným svedkom tragédie bola jeho vtedajšia frajerka, ruská milovníčka zabezpečených mužov Maria Korotaeva (22). Kukučová síce sedí v španielskej base. Na verejnosť sa však teraz dostali nové dôkazy, ktoré vrhajú tieň podozrenia za vraždu práve na Korotaevu.

Samotná ruská modelka Maria Korotaeva opísala polícii osudnú noc z apríla minulého roka. Podľa nej prišla s Andrewom Bushom autom do jeho prenajatej vily blízko mestečka Estepona. Keď zistili, že vnútri sa nachádza Mária Kukučová, ktorá sa stále nezmierila s rozchodom, Andy nechal Korotaevu v aute a vošiel do domu. Odrazu zazneli výstrely, Kukučová vybehla z vily a na ďalšom Bushovom aute odfrčala preč. Táto verzia mladej Rusky môže byť teraz vyvrátená.

Výsledky expertízy, ku ktorým sa dostal denník Daily Mail, naznačujú, že Korotaeva v čase streľby nebola pred domom, ale priamo na mieste činu. Kriminalisti totiž na oboch jej rukách objavili stopy po pušnom prachu. „Toto množstvo na rukách alebo oblečení zodpovedá množstvu, ktoré by sa zo zbrane dostalo na osobu, ktorá ňou strieľala, alebo bola počas streľby v jej bezprostrednej blízkosti,“ cituje z výsledku expertízy denník.

 

Napriek uniknutým informáciám právnik rodiny zavraždeného Busha popiera, že by sa na rukách Korotaevy našiel pušný prach. Podľa neho bude Kukučová čoskoro obvinená z vraždy zo žiarlivosti.

Vinu popiera

Čerstvo vydatá Korotaeva napriek novým zisteniam stále trvá na svojej pôvodnej verzii, podľa ktorej vo vile v čase streľby nebola. „Vždy som hovorila pravdu. Policajti ma nechceli pustiť dnu, keď prišli, takže som veľmi prekvapená, že na mojich rukách objavili pušný prach. Nedáva mi to žiadny zmysel,“ povedala pre britské noviny s tým, že má strach z Kukučovej právnikov, ktorí sa výsledky expertízy budú podľa nej snažiť využiť vo svoj prospech. „Iba dúfam, že spravodlivosti bude učinené zadosť a nič neodkloní vyšetrovanie od pravdy, čo sa stalo v tú noc,“ uzavrela žena, ktorá má strach, že skončí za mrežami.

Tromf právnikov

Výsledky expertízy boli po­dľa Daily Mailu natoľko šokujúce, že zaskočili samotného obhajcu Kukučovej. Do rúk sa mu dostal tromf, s ktorým nepočítal ani vo svojich najkrajších snoch. „Nedokáže to pochopiť. Nedáva mu to žiadny zmysel. Nie je pre niekoho prekvapením, že sa pušný prach našiel na Kukučovej a Bushovi. Ale Maria Korotaeva vždy hovorila, že bola vonku pred domom, keď jej partner zomrel,“ povedal zdroj z okolia Kukučovej právnika. Podľa informácií z polície vyšetrovateľský tím je pripravený na to, že najnovšie výsledky celý prípad ešte poriadne zamotajú. 

Kukučovej prípad

Otvoriť galériu

5. apríl 2014

- Večer sa na juhu Španielska pri meste Estepona ozvú vo vile dva výstrely. Z budovy náhle odchádza Mária Kukučová. Milionár Andrew Bush leží na zemi mŕtvy.

9. apríl 2014

- Po troch dňoch na úteku cez pol Európy sa Kukučová dobrovoľne prišla prihlásiť na políciu v Novom Meste nad Váhom. Španieli medzičasom na ňu vydali medzinárodný zatykač.

11. apríl 2014

- Modelka opísala detaily osudnej noci. Podľa nej netušila, že Bush bol pri jej odchode mŕtvy, a vo vile sa iba bránila.

Apríl - máj 2014

- Kukučová čakala na ďalšie kroky v prípade v base v Ilave. Jej slovenský advokát sa vyjadril, že možno jej išlo o peniaze, ale vrahyňou rozhodne nie je. Aj podľa neho sa mala iba brániť a bol to Bush, ktorý žil pochybným životom. Dokonca mal byť podľa advokáta zapletený do obchodovania s drogami.

Otvoriť galériu

23. máj 2014

- Vyšetrovateľ zamietol žiadosti Kukučovej o prepustenie. Nakoniec súhlasila s tým, že bude vydaná do Španielska. V sprievode policajtov odletela a skončila v najstráženejšej base pri Malage.

Jún 2014

- Telo zavraždeného Busha pochovala jeho rodina v Španielsku. Dodnes majú zákaz na jeho prevoz do rodnej Veľkej Británie.

Január 2015

- Slovenku zasiahli v base dve veľké rany. Najprv odišiel do dôchodku jej španielsky renomovaný právnik a potom sa pobila so spoluväzenkyňou pre sukňu. Okrem toho sa jej rodičia natoľko zadlžili pre výdavky na súdny proces, že zvažovali predaj rodinného domu.

Máj 2015

- Po roku za mrežami mohlo Kukučovú potešiť to, že sa dostala preč z basy pri Malage do ženského väzenia v Granade. Aj podľa jej rodiny tam bude mať lepšie podmienky. V rovnakom čase sa Bushova posledná milenka Maria Korotaeva vydala.

Otvoriť galériu

Odborník: Ak je prach na ruke, tak strieľala

Pri streľbe z každej strelnej zbrane dochádza k rozptylu nezhoreného a zhoreného pušného prachu. Na základe toho je počas streľby zasiahnutý strelec a polícia ho dokáže ľahšie usvedčiť. „Tieto častice unikajú von z hlavne a z priestoru, kde človek zbraň drží. Potom sa zachytia na jeho končatinách a oblečení. Nedajú sa tak ľahko zmyť, vydržia na tele niekoľko dní,“ vysvetlil šéf Združenia vlastníkov strelných zbraní Ľudovít Miklánek.

„Dôležité je, že prach sa nedá priradiť ku konkrétnej zbrani. Človek mohol pokojne byť na strelnici a až na druhý deň sa niečo vážne stalo. Keď sa však nájde prach priamo na rukách, tak s vysokou pravdepodobnosťou strieľal práve on a nestál iba vedľa iného strelca, ak by to chcel takto zdôvodniť,“ uzavrel Miklánek.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


ilustračné foto
A je to tu! POMSTA voči Izraelu: Najnovšie správy neznejú dobre
Foto
Lovaš si z prvej paralympiády v živote priviezol najcennejší kov: Havária ho dostala na vozík, na ktorom získal zlato!
Blondínka tvrdí, že si teraz žije ten najkrajší život.
Foto
Belohorcová v slnečnom Karibiku: Z tej FOTO vám zabehne! Má sa čím chváliť
Podľa vojnového experta Vladimir Putin naozaj rozpúta 3. svetovú vojnu (ilustračné foto)
Desivé slová Ruska: VAROVANIE pre Západ a Ukrajinu! Príde k najhoršiemu?
Flag of Israel on the tank
Izrael zaútočil na hlavné mesto: Nad miestom stúpal hustý dym! Toto bol ich cieľ
Mladá Češka Aneta zomrela za záhadných okolností.
Záhadná smrť Anety († 23), ktorá sa mala dobodať 13 ranami: Pri pitve jej nenašli srdce! Šokujúce okolnosti prípadu
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Radikálny krok Kyjeva: Rozhodnutie, ktoré mnohých nepoteší! O čo ide?
Na snímke lokomotíva spoločnosti European Locomotive Leasing, ktorú si prenájímajú České dráhy.
Po potopách konečne dobré správy: České dráhy obnovia spoje do TÝCHTO slovenských miest!
Ilustračné foto
Kyjevské úrady varujú: Obyvatelia by mali obmedziť pobyt vonku! Čo sa to tam deje?
NASA zverejnila snímku dňa od Petra Horálka.
FotoVáš Tip
Fotka zo Slovenska opäť zaujala svet: V NASA hviezdi záber zo Spišského hradu!
Janko dal zbohom svojej legendárnej ofine.
Foto
Let’s Dance prekvapuje: Vráti sa na parket Janko Tribula? Jeho slová hovoria jasne
Komár tigrí (Aedes albopictus)
Po povodniach hrozí ďalšia kalamita: Ako sa uchrániť pred inváziou komárov?