Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
26.06.2015 16:41 | Správy | Krimi | Zahraničné krimi
Video

Útok vo francúzskej továrni: Polícia zistila totožnosť obete

Francúzska polícia zistila totožnosť muža, ktorého bezhlavé telo sa našlo v blízkosti miesta výbuchu v americkej továrni na juhovýchode krajiny.

Podľa zistení vyšetrovateľov išlo o miestneho podnikateľa, uviedla agentúra AP s odvolaním sa na predstaviteľa francúzskej bezpečnosti. Zdroj, ktorý si neželal byť menovaný, uviedol, že bezhlavé telo patrilo šéfovi miestnej dopravnej spoločnosti, ktorého zrejme zabili ešte pred útokom na továreň. Meno obete citovaný zdroj neuviedol.

Útok sa odohral dnes dopoludnia, keď dvaja muži autom prerazili bránu do továrne a nabúrali do uskladnených nádob s priemyselným plynom, v dôsledku čoho došlo k výbuchu a následnému požiaru. Podľa očitých svedkov najmenej jeden z nich vykrikoval, že patria k extrémistickej organizácii Islamský štát. Na mieste činu, v továrni americkej spoločnosti Air Products na výrobu priemyselných plynov v meste Saint-Quentin-Fallavier neďaleko Lyonu, sa našlo bezhlavé telo a v jeho blízkosti dve zástavy - jedna biela a jedna čierna - s nápismi v arabčine. Hlavu obete objavili vo vzdialenosti niekoľkých desiatok metrov od tela, na plote okolo areálu továrne.

Útok si tak vyžiadal jednu obeť a dvoch zranených. Francúzsky prezident Francois Hollande označil útok za teroristický čin. Polícia už zatkla a identifikovala hlavného podozrivého, ako aj jeho predpokladaných komplicov. Prípad začal vyšetrovať úrad francúzskej špeciálnej prokuratúry pre boj proti terorizmu. Francúzske úrady po útoku preventívne sprísnili bezpečnostné opatrenia v priemyselných objektoch, v ktorých sa nachádzajú nebezpečné látky. K svetovým štátnikom, ktorí vyjadril solidaritu s obeťami útoku, sa pripojila aj nemecká kancelárka Angela Merkelová. Podľa nej celá udalosť dokazuje, akým veľkým problémom je boj proti terorizmu.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Jej štyri dcéry, deväťročná Sophia, šesťročná Giuliana, trojročná Mia a štvortýždňová Valentina, sa narodili všetky 25. augusta.
Foto
Brunetke sa podarilo niečo neuveriteľné: Šanca, že sa to stane, je 1:17 miliardám!
Asteroid bol prvýkrát spozorovaný 7. augusta.
Na oblohe sa zjavila záhadná hviezda, ľudia dostali paniku: Blíži sa príchod Mesiáša?!
Český premiér Petr Fiala.
Babiš uzavrel dohodu so Slovenskom o kauze ŠtB: Český premiér ostro zareagoval!
(ilustračné foto)
Hokejový svet zasiahla smutná správa: Navdždy odišiel legendárny útočník
Moldavská prezidentka Maia Sanduová hlasuje vo volebnej miestnosti v Kišiňove.
Výsledky referenda sú známe, bolo to tesné! Moldavsko rozhodlo, či vstúpi do EÚ
Parlament bude mať v stredu ceremóniu so 150 zvolenými poslancami.
Ako by dopadli voľby v októbri? Tieto strany by ostali pred bránami národnej rady
Na snímke zľava britský premiér Keir Starmer, nemecký kancelár Olaf Scholz, americký prezident Joe Biden a francúzsky prezident Emmanuel Macron sa rozprávajú pred stretnutím v Berlíne.
Poliaci zúria! To, čo spravili Nemci, bolo podľa nich veľkou chybou
(ilustr. foto)
Chcete sa zbaviť nadobro pavúkov v domácnosti? 3 RADY, ktoré ich udržia preč od vašich domovov
Na snímke zľava diplomatka Ľubica Karvašová, podpredseda hnutia Progresívne Slovensko (PS) Michal Truban, predseda PS Michal Šimečka, expremiér a líder kandidátky PS vo voľbách do Európskeho parlamentu (EP) Ľudovít Ódor a moderátorka Veronika Cifrová Ostrihoňová.
Podľa Progresívneho Slovenska sa premiérovi nechce vládnuť: Toto má byť dôkazom!
Hokejisti Košíc postúpili do semifinále.
Foto
Fanúšikovia sa tešili zbytočne: Duel Slovana s Košicami pod holým nebom sa ruší!
Ilustračná fotografia.
Zomrel člen († 66) legendárnej rockovej kapely: Spieval na prelomových albumoch
Na snímke budova horí po ruskom vzdušnom útoku na prístavné mesto Mykolajiv na juhu Ukrajiny.
Rusi opäť útočili na Záporožie: Balistická strela poškodila desiatky domov, hlásia obete!