Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.06.2015 06:45 | Správy | Zahraničné správy
Video

Svedkovia krvavého masakra v Tunisku spomínajú na hororové chvíle: Strieľali ako zmyslov zbavení!

Pláže v dovolenkovom raji v Tunisku zaliala krv! Islamskí teroristi zaútočili v piatok napoludnie na plážach v meste Sousse, 140 kilometrov od hlavného mesta Tunis.

Zabijaci vyzerali ako bežní turisti a prepadli nič netušiacich dovolenkárov priamo na pláži, keď sa opaľovali a kúpali v mori. Vraždiace kalašnikovy priniesli v zavretých slnečníkoch. Všade zavládla panika a strach, piesok sa premenil na krvavé pole. Krik a zúfalý plač pozostalých za svojimi príbuznými neutíchali. Brutálny teroristický útok neprežilo minimálne 28 ľudí a 36 je zranených. Sú medzi nimi najmä Briti a Nemci. Slováci vraj prežili všetci. Na plážach turistického mesta Sousse vraždili podľa dostupných informácií študenti.

Otvoriť galériu
Nenápadne sa vmiesili medzi turistov, ktorí si užívali dovolenkovú pohodu. O pár sekúnd sa príjemný relax zmenil na peklo. Muži strieľali ako zmyslov zbavení a na ležadlách a zemi zostali ležať nehybné telá. Piesok nasiakol krvou. Jeden z útočníkov sa potom podľa tuniského ministerstva vnútra dostal do hotela Rio Imperial Marhaba zadným vchodom a začal strieľať na hostí pri bazéne. Vrahovia sa od cudzincov nelíšili, práve naopak, vyzerali ako dovolenkári.

 

Najprv bomba, potom streľba

Na mieste bolo podľa svedkov počuť výbuch a následnú streľbu. Všade zavládol chaos, vyplašení dovolenkári začali pobehovať okolo hotela, iní sa snažili zabarikádovať v izbách. „Počula som silný zvuk pripomínajúci hrom. Povedali nám, aby sme ostali v izbách, lebo išlo o bombovú hrozbu,“ povedala vyplašene britská turistka Rebecca Miles. Jedného z teroristov policajti zastrelili, druhého neskôr chytili živého.

Otvoriť galériu

Pozerali sa, ako vraždia

V destinácii sa nachádzali predovšetkým Briti. „Môj syn sa v čase útoku kúpal v mori. Keď sme s manželkou zaregistrovali, čo sa deje, okamžite sme na neho začali kričať, aby odtiaľ odišiel. Počas toho, ako bežal povedal, že práve videl niekoho, ako ho útočníci zastrelili,“ povedal vystrašený britský turista Gary Pine.

Cestovné kancelárie rušia dovolenky naplánované v blízkosti rezortu, minimálne jedno lietadlo s Britmi na palube sa počas letu odklonilo zo svojej pôvodne naplánovanej trasy, aby sa vyhlo potenciálnemu nebezpečenstvu. Tunisko sa ledva spamätalo z marcového útoku v centre Tunisu, pri ktorom zomrelo 22 ľudí, z čoho bolo 20 turistov, a už je tu ďalšia tragédia.

Otvoriť galériu

So synmi utekala z pláže

Hrôzu, ktorú zažila, opísala aj Írka Elizabeth O'Brien. V napadnutej turistickej destinácii dovolenkovala spolu so svojimi dvomi synmi. Keď zaznela streľba, okamžite schmatla svoje ratolesti a rozbehla sa s nimi v snahe zachrániť im aj sebe život. „Boli sme na pláži. Chlapci sa kúpali a ja som práve vyšla z mora. Okolo obeda som sa obzrela a asi 500 metrov od seba som videla, ako spadol vzdušný balón a potom sa začala streľba. Dvaja ľudia, ktorí mali nastúpiť do balóna, sa rozbehli ku mne. Pôvodne som si myslela, že ide o ohňostroj, no rýchlo som pochopila, že to tak nie je. Ako sme bežali k hotelu, kričali na nás čašníci, aby sme zrýchlili. Zavreli sme sa do izby, ktorá pripomína malý bungalov,“ povedala Elizabeth.

Od strachu sa zabarikádovali v izbe

Otvoriť galériu
Počuli sme streľbu, no nevedeli sme, o čo ide. Každý začal kričať a utekať, sestra sa rozprávala s mužom, ktorý povedal, že videl nejakého útočníka zastreliť dovolenkára na ležadle. Zavládla panika, počuli sme streľbu a potom výbuch. Povedali nám, že sa to deje vo vedľajšom hoteli. Matracmi sme zabarikádovali dvere na našej izbe a báli sme sa o život,“ povedal jeden z britských dovolenkárov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Herečka bola považovaná za sexsymbol 50. rokov.
Foto
Žijúca legenda: Sophia Loren oslavuje 90. narodeniny! Spoznáte ju ešte?
Mohamed Al Fayed († 94), otec Dodiho Al Fayeda († 42), ktorý bol priateľom lady Diany († 36), bol posmrtne obvinený zo znásilnenia.
Foto
Priateľ († 42) princeznej Diany († 36): Temné ODHALENIE o jeho otcovi († 94)! Otrasné, čo mal robiť ženám
Parlament bude mať v stredu ceremóniu so 150 zvolenými poslancami.
Poslanci sa venovali návrhu na prijatie uznesenia: Reagovať má na začlenenie nového práva do Charty základných práv EÚ
Vykurovanie
Dobrá správa pre obyvateľov Žiaru nad Hronom: Odstávka je na konci!
Princ George prišiel na svet 23. júla v roku 2013.
Foto
Princezná Kate musela po pôrode prekusnúť horkú pilulku: Pravidlo, ktoré ju ranilo
Minister zahraničných vecí Juraj Blanár.
Shengen nie je podľa Blanára úplne funkčný: Nelegálna migrácia si vyžaduje riešenie
Desať miliárd eur z kohézneho fondu Európskej únie (EÚ) považuje predseda vlády SR Robert Fico za "obrovskú pomoc".
Robert Fico považuje miliardy eur z fondu EÚ za obrovskú pomoc: Pri tomto najmä pomôžu!
Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová
So škodami po záplavách pomôže Únia: K miliónom z fondov sa dostane aj Slovensko!
Niektoré okresy na Slovensku zasiahnu prívalové povodne! (Ilustračné foto)
SHMÚ varuje: Hrozia ďalšie povodne! Tieto okresy sú v ohrození
Ilustračné foto.
Ako zistiť, že je niekto ALKOHOLIK: 8 varovných príznakov! TAKTO ho identifikujete
Protest proti ministerke Šimkovičovej v Bratislave.
Foto
Proti Šimkovičovej protestovali v 14 mestách Slovenska: Hanba! Kričali rozhnevaní umelci
 Filmový chodník slávy sa dnes rozrástol o ďalšiu pamätnú dlaždicu s menom Juraj Kukura. 
Foto
Odhalenie dlaždice Juraja Kukuru na chodníku slávy: Naozaj TOTO Kňažko povedal? Aha, kto sa ukázal v dave!