Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
10.07.2015 20:00 | Šport | Tenis
Video

Toto gesto alá Freddie Mercury znamená jediné: Diváci sa môžu tešiť na wimbledonské finále snov!

Srbský tenista Novak Djokovič a Švajčiar Roger Federer sa v nedeľu o 15.00 rovnako ako vlani stretnú vo finále mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji vo Wimbledone.

Djokovič si ako najvyššie nasadený obhajca titulu v úvodnom semifinále podľa očakávania poradil s Francúzom Richardom Gasquetom v troch setoch 7:6 (2), 6:4, 6:4.
Sedemnásobný wimbledonský šampión Federer v strhujúcom druhom semifinále vyradil ako turnajová dvojka domáceho Brita Andyho Murrayho v troch setoch 7:5, 7:5, 6:4. Djokovič bude bojovať v sedemnástom grandslamovom finále o tretiu wimbledonskú trofej, celkovo deviatu z podujatí veľkej štvorky. Federer bude mať šancu získať rekordný osemnásty grandslamový titul. Doposiaľ posledný ukoristil pred tromi rokmi práve na tráve All England Clubu.

Otvoriť galériu

V zápase medzi Federerom a Murraym sledovali diváci od začiatku strhujúci tenis. Švajčiar mal vysoké percento prvého podania a pri svojom servise nepustil Brita prakticky k ničomu. Za stavu 6:5 využil slabšie druhé podanie Murrayho a prvý set získal vo svoj prospech. Aj v druhom dejstve sa chlieb lámal na konci. Za stavu 4:5 Murray po heroickom výkone otočil z 0:40, celkovo odvrátil päť setbalov a vyrovnal na 5:5. Koncovka však opäť patrila Federerovi, ktorý účinne využíval bekhendový slajz a kratšie údery Murrayho nekompromisne trestal winnermi. Aj v treťom dejstve sa rozhodovalo v závere. Federer sa za stavu 5:4 dostal po famóznom krížnom obhodení pri podaní Murrayho do vedenia 30:0 a za stavu 40:30 premenil hneď prvý mečbal.

Otvoriť galériu

Federer mal z postupu do jubilejného desiateho wimbledonského finále veľkú radosť. "Počas celej sezóny podávam veľmi dobré výkony. Vedel som, že dnes to budem mať veľmi náročné. Hovoril som si, že proti Andymu si musím čo najdlhšie udržať servis a využiť každú šancu, ktorá sa mi naskytne na returne. V rozhodujúcich momentoch som zahral dobre a dokázal som ho zatlačiť. Celý čas som skvele podával, čo je proti takému výborne returnujúcemu hráčovi, akým je Andy, vždy veľmi dôležité. V druhom sete tam bol maratónsky pätnásťminútový gem, v ktorom som nevyužil vedenie 40:0. Andy dokázal svoju hru zdvihnúť na vyšší level, k čomu mu výrazne pomohli diváci, ktorí boli dnes až príliš jednostranní. V koncovke som ho však dokázal pretlačiť. Zisk druhého setu bol kľúčom k úspechu. v tom rozhodujúcom sa mi už potom hralo lepšie. Vo finále nastúpim proti najlepšiemu tenistovi posledných dvoch rokov. Novak vie vyhrávať veľké turnaje. Urobím všetko pre to, aby som bol tentokrát úspešnejší ja," povedal Švajčiar.

Roger Federer (2-Švajč.) - Andy Murray (3-V. Brit.) 7:5, 7:5, 6:4,

 

Novak Djokovič (1-Srb.) - Richard Gasquet (21-Fr.) 7:6 (2), 6:4, 6:4

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Český bojovník Tadeáš Ružička skončil za mrežami
Ex-priateľka známeho bojovníka chcela ukončiť svoj život: Skončila na psychiatrii
Caucasian woman holding gavel
5 obžalovaných malo pašovať TONY drog na Slovensko! Jeden z nich na súd neprišiel
(ilustračná foto)
Extrémne nebezpečný vírus útočí: Krvavá horúčka a SMRŤ! Svet musí reagovať
Pár tvoria už 21 rokov.
Foto
Mičkovicová prehovorila, ako kolegovia vnímali jej vzťah s Bártom: Robili si STÁVKY a... To vážne?!
(ilustračné foto)
Obrovské nešťastie: Prevrátila sa loď plná ľudí! Hlásia desiatky mŕtvych
Najhblšie slovenské: Dosahuje hĺbku až 53 m. Za socializmu chceli až k nemu dotiahnuť zubačku a postaviť tu hotely.
Váš Tip
Záhada z Tatier vám naženie zimomriavky: Horolezci videli v Hincovom plese divného tvora! Mohol mať 4 metre
Matúš Šutaj Eštok(37) z Hlasu
Aktualizované
Šutaj Eštok odsúdil schvaľovanie atentátu na Fica: Vystúpenie stand-up komika označil na ZLYHANIE
Na snímke požiar, ktorý zachvátil budovu nemocnice v okrese Pching-tchung na juhu Taiwanu.
Tragický požiar v nemocnici! Budovu zachvátili plamene: Počet obetí je vysoký
Juraj Slafkovský v bitke s Marshallom Rifaiom
Výsmech či kritika? Nebláznite! Spoluhráča ako Slafkovský by chcel každý, vyhlásil bývalý hráč NHL
Nikola priznala, že zvažuje návrat na Slovensko a o tomto kroku už informovala aj svojho slávneho otca.
Foto
Weiterová zvažuje NÁVRAT na Slovensko: Spoločné bývanie so slávnym otcom?! Rázna REAKCIA Otta
Na snímke hasiči zasahujú po ruských útokoch na mesto Záporožie, metropolu rovnomennej oblasti na juhu Ukrajiny v nedeľu 29. septembra 2024.
Ruské drony v noci udreli! Ukrajina hlási zlé správy: Strašné, čo sa tam deje
Na snímke podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky (NRSR) Michal Šimečka (PS) počas mimoriadneho zasadnutia parlamentu o jeho odvolaní.
Aktualizované
Do Progresívneho Slovenska vstúpil NOVÝ člen: Neuveríte, kto to je!