Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
11.07.2015 12:30 | Šport | Futbal
Video

Škrtel o podpise novej zmluvy a klubovej oddanosti: Teraz už mám hlavu čistú!

Dlho pripravované a niekoľko dní avizované predĺženie spolupráce Martina Škrtela s FC Liverpool sa stalo v piatok realitou.

Kapitán slovenskej futbalovej reprezentácie v rozhovore pre klubovú webstránku prezradil, že podpis nového kontraktu bol z jeho strany pomerne jednoduchým rozhodnutím, keďže si toto anglické mesto i jeho fanúšikov počas svojho doterajšieho pôsobenia obľúbil a napriek rôznym mediálnym šumom nikdy reálne neplánoval zmeniť klubovú adresu.

"Je to pre mňa a moju rodinu skvelá správa, pretože sme strávili v Liverpoole sedem a pol roka a za ten čas sme si toto mesto a ľudí v ňom zamilovali. Aj náš syn sa narodil v Liverpoole. To isté môžem povedať aj o klube, jeho priaznivcoch a všetkých jeho zamestnancoch. Mojou prioritou bolo vždy tu zostať, preto to bolo z mojej strany jednoduché rozhodnutie. Som šťastný, že sme sa dohodli. Teraz už mám hlavu čistú a môžem sa plne koncentrovať na novú sezónu," vyslovil sa pre liverpoolfc.com Škrtel, ktorý sa upísal účastníkovi Premier League až do roku 2018.

Tridsaťročný obranca mal s "The Reds" ešte rok platnú zmluvu. O jeho služby sa po skončení uplynulej sezóny intenzívne zaujímal najmä Inter Miláno, jeden z pilierov defenzívy Liverpoolu sa však napokon rozhodol zostať na Anfield Road, kde prišiel v roku 2008 zo Zenitu Petrohrad. "Keď som sem prišiel, nikdy som nečakal, že tu zostanem taký dlhý čas. No teraz mám šancu obliekať dres Liverpoolu desať rokov, čo by bolo skvelé. Iste, počas každého prestupového okna sa objavili špekulácie o mojom odchode, no ako som vždy hovoril, zaujímalo ma iba predĺženie spolupráce," zdôraznil.

 

Robustný stopér sa počas uplynulých rokov vypracoval medzi hlavné opory Liverpoolu, v drese ktorého odohral už takmer 300 zápasov. Dĺžkou pôsobenia na Anfield Road sa začína približovať k klubovým ikonám Stevenovi Gerrardovi či Jamiemu Carragherovi. "Samozrejme, tak dlho ako oni dvaja tu asi nebudem, no ak by som vydržal celú dekádu, bola by to paráda. Liverpool je fantastický klub a vždy bolo mojím snom hrať za taký veľký klub. V mojich očiach je jedným z najväčších na svete," pokračoval Škrtel, ktorý sa dostal do ideálneho futbalového veku. "Samozrejme, už nemám 24 či 25 rokov. Do mužstva prichádzajú mnohí mladí hráči, ktorí nás nútia pracovať ešte tvrdšie a musíme bojovať o miesto v základe. To je však iba dobré pre toto mužstvo. Úlohou nás, starších hráčov je pomáhať tým mladším v napredovaní, poradiť im, ak treba."

Pre fanúšikov FC je zotrvanie Škrtela v mužstve pozitívnou správou, rovnako ako predĺženia kontraktov ďalších opôr Daniela Sturridgea, Philippeho Coutinha, Jordana Hendersona či Jordona Ibeho. Mužstvo posilnili v letnom prestupovom období aj Adam Bogdan, Joe Gomez, Nathaniel Clyne, James Milner, Roberto Firmino či Danny Ings. "Podpísali sme niekoľko kvalitných hráčov. Myslím si, že náš tím bude ešte silnejší ako v minulej sezóne. Musíme to však dokázať na trávniku. Do začiatku nového ročníka Premier League nám zostávajú ešte štyri týždne a musíme na sebe tvrdo pracovať, aby sme dovtedy nabrali potrebnú kondičku. Musíme sa dobre pripraviť na prvý zápas so Stoke City," povedal Škrtel. Jedným z cieľov v nadchádzajúcoim ročníku bude vybojovať si miestenku do Ligy majstrov. "Už sme v nej hrali v minulej sezóne. Ak ju raz ochutnáte, chcete ju hrať stále. Umiestniť sa čo najvyššie v domácej súťaži a dostať sa do Ligy majstrov bude náš hlavný cieľ," dodal.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Atentát na Donalda Trumpa.
Atentát na Trumpa: Vyšetrovanie tajnej služby zistilo niečo závažné!
Čilský rozhodca Carlos Chandía už kariéru ukončil.
Foto
Rozhodca vyšiel po 17 rokoch s pravdou von: Počas zápasu som uzavrel obchod s Messim
(ilustračné foto).
Dve aktivistky poškodili ropovod, skončili za mrežami: Súd s nimi nemal zľutovanie
Muž trpí objektofíliou. Priťahujú ho sanitky značky Mercedes.
Foto
Dominik odhalil šialené chúťky: Vzťah s... Keď ich ľudia spolu pristihnú, zostanú v šoku
Hasiči hasia lesný požiar na predmestí Sever do Vouga na severe Portugalska.
Portugalskí hasiči už majú lesné požiare pod kontrolou, ale... Na ľudí číha veľké nebezpečie
(ilustr. foto)
Vodiči, zbystrite v Bratislave pozornosť: Chystá sa ženský beh
Daniel bol nútený počúvať cez telefón, ako bola jeho manželka Nicola brutálne dobodaná na smrť.
Foto
Daniel cez telefón počul, ako brutálne vraždia jeho manželku († 37): Jeho slová lámu srdce
Bývalá dánska panovníčka Margaréta II.
Dánsku kráľovnú Margarétu II. náhle hospitalizovali: Škaredé zranenie po páde!
Kolóny v Banskej Bystrici.
Uzavretý most v Banskej Bystrici: S búraním začnú už počas tejto noci!
Ľudia sa zhromažďujú neďaleko domu zničeného počas izraelského raketového útoku na južnom predmestí Bejrútu.
Izrael hlási úspech: Pri útoku v Bejrúte zahynula dôležitá hlava Hizballáhu
K útoku došlo v holandskom Rotterdame.
Pozadie krvavého útoku v Rotterdame: Polícia odhalila to, čoho sa všetci obávali
Bratislavská polícia zasahuje v budove Univerzity Komenského, kde sídlia Farmaceutická fakulta aj Fakulta managementu.
Stránka na sociálnej sieti sa vydávala za bratislavskú zoo: Polícia varuje! O čo podvodníkom išlo?