Už 3 marhule denne pozitívne ovplyvnia váš zrak. Posilňujú totiž zrakové nervy a pôsobia ako prevencia pred stratou zraku v starobe.
Kmeň Hunza, žijúci v severnom Pakistane, sa živí prevažne celozrnnými obilninami a sušeným ovocím, hlavne marhuľami. Obyvatelia sa dožívajú nadštandardného veku a chorobu, ako je rakovina, vôbec nepoznajú.
Sušené marhule sú päťnásobne účinnejším bioaktívnym balíkom než čerstvé marhule. Kombinácia sušených marhúľ a ich jadier je efektívnejšia ako hocijaký iný komerčne vyrábaný potravinový doplnok.
Najdôležitejšími látkami, ktoré obsahujú sú kyselina salicylová, ktorá pôsobí antibakteriálne, kyselina listová, ktorá je prospšná najmä počas tehotenstva a kálium, ktoré reguluje obsahu vody v organizme.
Vitamíny B3, B5 a B17 zase pomáhajú pri únave, dodávajú energiu, prospievajú pleti, pomáhajú pri chudokrvnosti a zrejme tiež zamedzujú onkologickým ochoreniam.
128 marhuľových knedlí zjedol v roku 2011 víťaz súťaže o Marhuľového kráľa Česka Kamil Hamerský.