Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
Video

Zronená manželka hrdinu z havarovaného vrtuľníka: O jeho smrti som sa dozvedela až zo správ!

Prišla o milovaného muža... Pri piatkovej leteckej havárii stratila Táňa Rigdová svojho manžela Marka († 45), ktorý na palube vrtuľníka ako lekár išiel pomáhať zranenému 10-ročnému chlapcovi. 

Možno vtedy ako starostlivý otec myslel na svojich troch synov Dávida (15), Kubka (11) a Matejka (9). Tí sa pohladenia svojho ocka už nikdy nedočkajú...Marek Rigda išiel v piatok do služby, nič nenasvedčovalo tomu, že by to nemal byť deň ako každý iný... Až keď si jeho manželka Táňa večer zapla televízor, aby si pozrela televízne noviny, ostala v bolestnom šoku. „O havárii som sa dozvedela až zo správ,“ povedala so slzami v očiach rozrušená Táňa Rigdová. Bolo to asi iba hodinu a pol po tom, ako jej manžel zahynul v troskách vrtuľníka v Slovenskom raji.

Otvoriť galériu
Lekár Marek Rigda (†45)
Zdroj: autor, ATE, HZS, iglu

Okamžite telefonovala do manželovej práce a išla aj na letisko. „Nikomu však nič nezazlievam. Veď len v sobotu previezli telá z miesta nešťastia a všetko sa bude riešiť v pondelok,“ smutne konštatovala zronená manželka lekára. Spoločne vychovávali troch synčekov Dávida (15), Kubka (11) a Matejka (9). „Najstarší Dávidko sa vracia z Nemecka, kde mal byť celý mesiac na jazykovom pobyte. Išiel po neho môj ujo. Kubka a Matejka zobral synovec preč z domu,“ dodala zdrvená vdova. Vedela, že jej manžel nasadzuje svoj život, aby pomohol iným. Ako lekár pracoval v leteckej spoločnosti ATE dlhých 13 rokov. „Stále som bola v obavách, ale človek nemôže žiť s tým, že sa niečo stane,“ uzavrela Táňa Rigdová. Po strate manžela a otca jej detí sa jej teraz bude žiť veľmi ťažko...

Obetaví záchranári

Martin Svitana (†34), letecký záchranár 

Otvoriť galériu
Letecký záchranár Martin Svitana (†34)
Zdroj: autor, ATE, HZS, iglu

 

V spoločnosti ATE pracoval 17rokov, najprv ako letecký mechanik a neskôr ako záchranár. Býval v Poprade.

Dušan Leskovjanský (†37), náčelník Horskej záchrannej služby Slovenský raj

Otvoriť galériu
Náčelník HZS Dušan Leskovjanský (†37)
Zdroj: autor, ATE, HZS, iglu
Do helikoptéry, ktorá sa mu stala osudnou, pristúpil k ostatným na Podlesku. Len pár hodín pred tým zachraňoval turistu so zranenou nohou v Prielome Hornádu! S rodinou žil v Smižanoch (okr. Spišská Nová Ves). Ostali po ňom tri malé deti - dcérky Evka a Zuzka a synček Jakubko.  V roku 2006 sa stal profesionálnym záchranárom v Oblastnom stredisku Horskej záchrannej služby Slovenský raj a v roku 2011 aj jeho náčelníkom. Na stránke Horskej záchrannej služby vzdali Dušanovi jeho kolegovia poklonu. „Len málo ľudí má taký vrúcny vzťah k prírode, ako ho mal náš kolega a náčelník Dušan. Úprimnosť tohto svojho vzťahu k prírode prenášal i na nás. Neustále nás viedol k bdelosti a ostražitosti pre prípad nutnosti záchrany ľudského zdravia a životov. Pritom nám bol sám príkladom, ochotný vždy a za každých okolností či už organizovať záchranné akcie, alebo sám aktívne ľudí zachraňovať. Tento jeho odkaz si my, jeho najbližší kolegovia, ponesieme vo svojom vnútri do ďalšieho nášho života záchranárov v horách,“ uviedol horský záchranár Dezider Hudák.

Tajomstvo ich poslednej fotky

Otvoriť galériu

Iba pár minút predtým, ako záchranársky vrtuľník havaroval v Slovenskom raji, odfotil ho amatérsky fotograf Dávid Watycha (20). Na letisku v Poprade fotil lietadlá a keď si všimol odlietať červený vrtuľník, cvakol ho. „Vrtuľník som náhodne odfotil, až neskôr v rádiu som sa dopočul o jeho páde. Ostal som v šoku... Stále sa z toho spamätávam. Je to veľká tragédia. Za ten čas, čo fotím lietadlá či vrtuľníky, som nič podobné nezažil...“ povedal so smútkom v hlase Dávid.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Nehoda motorky pri Komárne sa skončila tragicky.
Tragédia pri Komárne: Motorkár († 51) narazil do plotu, bol na mieste mŕtvy
Bradley a Isabelle Thomasoví pôsobili ako idylický pár.
Záhadná smrť známej producentky († 39): Rozuzlenie prišlo až mesiace po tragédii
Ilustračné foto
Tragická nehoda na diaľnici: Autobus plný cestujúcich narazil do nákladného auta, mnohí neprežili
(ilustračné foto)
Nezachránili ho ani tri dávky vakcíny, pochovali ho s bezdomovcami: Smutný príbeh slovenského gólmana
Andrássyovské mauzóleum v Trebišove
Váš Tip
Trebišov obnoví Andrássyovské mauzóleum za vyše 400-tisíc €: Čo táto obnova prinesie?
Brooklyn sa navždy zmenil život po výlete s kamarátmi.
Blondínka oslepla kvôli banálnej veci: Pozor! Toto robia mnohí, nespravte tú istú chybu
Strana získala viac ako 54 percent hlasov.
Aktualizované
Drvivé víťazstvo! V Gruzínsku si volili zástupcov krajiny: Výsledky sčítavania rozhodli jasne
 V noci zo soboty na nedeľu sa vyspíme o hodinu dlhšie.
V noci sme si pospali o hodinu dlhšie: Aký má zmena času dôsledok na náš biorytmus?
Karfiolová s karí a lososom 
Karfiolová polievka INAK: Jej príprava vám zaberie len chvíľku! Vyskúšajte a už nebudete chcieť inú
Vdovec Marian požiadal o ruku dulu Martinu.
Príbeh Češky († 42), ktorá zomrela po pôrode v sekte, má dohru: Šokujúce, čo spravil vdovec!
Na snímke uprostred pápež František predsedá omši na Námestí svätého Petra vo Vatikáne pri otvorení druhého zasadnutia 16. Valného zhromaždenia Biskupskej synody v stredu 2. októbra 2024.
Vatikán položil na stôl zásadnú otázku: Dôjde k VEĽKEJ zmene v cirkvi? TAKTO to vníma pápež František
Ilustračné foto.
Vrtuľník so zdravotníkmi sa zrútil priamo k zemi! Posádka nemala šancu prežiť: Zabila ich TÁTO zásadná chyba?