Je teda až prapodivné, koľko má toho spoločného s u nás tak obľúbeným pivom. Tak napr. základné suroviny ako jačmenný slad, kvalitnú vodu, kvasinky a dokonca aj časť výrobného postupu.
Z toho teda vyplýva, že whisky je vlastne taký vyšší vývojový stupeň piva, a teda jej pitie nemusí byť vôbec elitárske a už vôbec nie výlučne snobské.
Ale ak by sa človek chcel predsa len cítiť na vyššej nohe, taká novinka v podobe 6-ročnej slovenskej Nestville Whisky by mu to pravdepodobne umožnila.
Milovníci whisky a evolúcie/v pivnom prípade/ sa majú načo tešiť. Pretože 6-ročná Nestville Whisky zrela presne 6 rokov v sudoch z bieleho duba, vďaka čomu získala svoje typické vlastnosti. Je veľmi jemná, skoro by sa dalo povedať hebká. Má nasládlu chuť po kukurici, zlato–hnedastú farbu, s vôňou po vanilke. Má smotanovo-vanilkovú chuť, a dlhú jemne ostrú dochuť, ktorá je zvýraznená podtónom z výťažku z dreva.
Je to skoro až historická chvíľa, keď po úspešnom uvedení klasickej Nestville Whisky blended prichádza na trh prvá ročníková blended whisky. A čo je hlavné, je naša - slovenská.
Že ste o nej ešte nepočuli, je dosť pravdepodobné, lebo svetlo sveta uzrela počas podujatia Nestville Open Day, ktorý sa konal posledný júnový víkend tohto roku v Hniezdnom – teda celkom nedávno.
Prvú 6-ročnú a zároveň prvú slovenskú blended whisky si môžete zakúpiť online aj na: http://www.nestvillewhisky.sk/sk/e-shop