Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.08.2015 14:01 | Prominenti | Domáci Prominenti

Nočný výbuch v dome sestry Mojsejovej: Kto sa ich snaží zlikvidovať? Nora má podozrenie!

Nora Mojsejová (57) od prepustenia z basy v októbri 2014 nemá pokoj! Od začiatku roka sa totiž udiali už tri útoky na ňu a jej rodinu. 

V noci z utorka na stredu niekto vhodil neznámu výbušninu do vchodu rodinného domu, kde žije Mojsejovej sestra Erika s manželom a so synom, ako aj Mojsejovej rodičia. Polícia celú vec vyšetruje ako prečin poškodzovania cudzej veci a neznámemu páchateľovi hrozí až desať rokov basy. Mojsejovej je úplne jasné, kto stojí za týmto brutálnym útokom!

„Polícia pátra po doposiaľ neznámom páchateľovi, ktorý včera okolo 23. hodiny hodil na pozemok pred vchodové dvere rodinného domu neznámu výbušninu. Tá následne explodovala a poškodila časť domu,“ informoval Nový Čas policajný hovorca Alexander Szabó. Vstupná časť do domu, v ktorom žije Mojsejovej sestra s rodinou a rodičmi, zostala po nočnom útoku zdemolovaná.

Rana ako z delobuchu

 

Asi hodinu pred polnocou prebudil celú ulicu ohlušujúci výbuch, ktorý rozbil nielen okná a vchodové dvere, ale poškodil aj schodisko, steny a strechu, ktorej časť sa zrútila na schody. „Volala mi sestra niečo pred jedenástou, že sa to stalo,“ prezradila Mojsejová, ktorá dorazila na miesto o pár minút neskôr. „V noci sme počuli výbuch, ale nebol prvý. Zvykli sme si už, s kým žijeme. Bol to dosť silný výbuch, ako rana z delobuchu. Tak čo môžeme robiť. Nie sme nadšení z takých susedov,“ priznal jeden zo susedov.

Mojsejová má o seba a svoju rodinu strach. Nebolo to totiž prvýkrát, čo sa ich niekto pokúsil vystrašiť. „Máme veľké obavy, nemáme okná ani dvere, nezasklia nám to za jeden deň. Chcela som, aby rodičia išli ku mne, ale nechceli. Polícia nám nezabezpečila žiadnu ochranu, akoby sa nič nestalo. Do pol štvrtej ráno sme boli na ulici a moji rodičia sedeli vonku v županoch,“ rozhorčuje sa Nora. Podľa policajného hovorcu sa predbežná škoda vyšplhala do výšky 20 000 eur!

Otvoriť galériu

Kto sa Nore verejne vyhráža?

Polícia zatiaľ páchateľa nechytila, avšak Mojsejová má v tom jasno. „Stále hovorím to isté a svoj názor nemením. Mám 57 rokov, z toho 54 rokov žijem v Košiciach a nikdy som nemala s nikým žiadny problém. Môžem povedať len na toho, kto sa mi verejne vyhráža. V minulosti som dostala esemesku, že mi nedá pokoj do konca môjho ani jeho života. Túto správu som odovzdala hneď prokurátorovi,“ tvrdí Nora. Nový Čas sa pokúšal získať vyjadrenie aj od Mojsejovej sestry, ale cez videovrátnika sa ozval len jej švagor Marek, ktorý vyhlásil, že má podozrenie na toho istého páchateľa ako Nora. Malo by ísť o bývalého súťažiaceho z reality show, s ktorým sa Nora nerozišla v najlepšom.

Mojsejovej problémy od prepustenia z basy

Butik v plameňoch - marec 2015

Otvoriť galériu
Dva mesiace po tom, ako Mojsejovú pustili z väzby na slobodu, zhorel uprostred noci jej košický butik s oblečením. Podľa vyšetrovateľov ho niekto úmyselne zapálil, čím Nore spôsobil škodu 200 000 eur. Páchateľovi, ktorý zatiaľ nie je stále známy, za tento čin hrozí 8 rokov väzenia.

Objednávka vraždy - marec 2015

Otvoriť galériu

Mojsejová dostala esemesku, v ktorej jej istý Karol z Nitry napísal, že nezabije jej najväčšieho rivala Františka Versače Kabrheľa. „Pôjdem ťa udať, že ho chceš dať zabiť a mňa chceš zaplatiť,“ napísal Nitran v správe. Nora zákerné plány odmietla a podala trestné oznámenie na polícii.

Prvý útok na dom jej sestry - máj 2015

Otvoriť galériu
Dom Mojsejovej sestry Eriky, ktorý sa nachádza v tichej lokalite Košíc, sa stal v skorých ranných hodinách cieľom podpaľača. Páchateľ vhodil ku vchodovým dverám tri sklenené fľaše s horľavou kvapalinou. Doma vtedy boli aj rodičia Nory, sestra s manželom a so synom. Samotná podnikateľka už vo vile nebývala a páchateľ zostáva stále neznámy.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ruský prezident Vladimir Putin.
Nemecko prišlo s mierovým návrhom pre Ukrajinu: Jasná odpoveď z Kremľa
Tropická búrka Milton by sa mohla rýchlo stať silným hurikánom a v polovici týždňa zasiahnuť oblasti pri Mexickom zálive.
Ešte sa nespamätali z hurikánu Helene a... Na USA sa rúti už ďalšia hrôza
Na snímke sprava v popredí slovenský útočník Calgary Samuel Honzek.
Foto
Fantastická správa: Mladý slovenský talent začne sezónu v A-tíme NHL!
Christian Brueckner je podozrivý z únosu malej Maddie.
Foto
Šokujúci ZVRAT v prípade podozrivého z únosu Maddie: Bolo všetko INAK?! Sila, čo tvrdí právnik
Ovečky sa minulý týždeň na chvíľu naozaj zúčastnili vyučovania.
Hospodárske zvieratá v Česku v ohrození: Krajinou sa šíri nebezpečná nákaza
Ilustračné foto
V Únii to vrie kvôli clám na čínske autá: Medzi odporcami stojí aj Slovensko!
Francúzsky minister zahraničných vecí Jean-Noël Barrot
Francúzsky minister bez okolkov o vojne v Libanone: Je jasné, kto za to nesie zodpovednosť
Ilustračné foto
Celý ten čas sme sa mýlili: Zem funguje úplne INAK! Budeme prepisovať históriu?
Henrieta počas prechádzky na Bankove našla na ceste zrazené zákonom chránené salamandry.
FotoVáš Tip
Henrieta zostala počas prechádzky na Bankove v ŠOKU: Na ceste uvidela zrazené... Ten pohľad trhá srdce!
Dokážete identifikovať huby v kvíze?
Idete do lesa na hríby? Na TIETO veci si dajte pozor: Môže vás to zachrániť
(ilustračné foto)
Hurikán Milton rýchlo naberá na sile: Ohrozí TIETO územia! Prináša so sebou pohromu
Politologička Aneta Világi v Diskusnom klube.
Politologička Világi o sporoch v koalícii: Danko nechcel vyzerať chrapúnsky, že mu ide len o jedno