Zelenina totiž obsahovala jedovatú látku nazývanú kukurbitacín. Senior so svojou manželkou zjedli cuketový nákyp, po ktorom im zostalo zle. Lekári najskôr predpokladali, že pár trpí infekciou tráviacej sústavy.
Potom ale klinika v juhonemeckom Heidenheime, kde bola dvojica hospitalizovaná, našla príčinu zdravotných problémov v cukete. „Muž nám povedal, že chutila horko. Napriek tomu ju zjedol,“ uviedla klinika s tým, že senior zomrel v nedeľu. Jeho o sedem rokov mladšia manželku otravu prežila, lebo zjedla menšiu porciu cuketového pokrmu.
Stuttgartský chemický a veterinárny inštitút CVUA v súvislosti s mužovým úmrtím uviedol, že pri konzumácii horkých cukiet, uhoriek alebo horkej tekvicovej polievky musíte byť na pozore. Tekvicová zelenina totiž môže v takom prípade obsahovať jedovatý kukurbitacín, ktorý sa varením nezničí. CVUA dodala, že zmienené úmrtie je prvým zaznamenaným po zjedení cukety.