Toto výnimočné miesto oslavuje už neuveriteľných päťsto rokov a majitelia žnú úspech u svojich klientov tým, že ich výrobku doteraz nezmenili pôvodnú receptúru. Naopak, fajnšmekrov potešia lahôdkami vyrobenými zo zebry, z bizóna, či dokonca z klokana. Keby vedelo legendárne mäsiarstvo rozprávať, počúvali by sme ozaj rôznorodé príbehy. RJ Balson & Son prežil až dvadsaťtri monarchov, mor, priemyselné revolúcie a tiež obe svetové vojny. Hoci sa obchodíku darí viac než slušne, od roku 1892 ostáva vo svojej kamennej predajni v anglickom mestečku Bridport.
Predtým rodinka ponúkala domáce delikatesy na trhu. „Nikdy sme nezarobili dosť peňazí na to, aby sme sa presťahovali niekam inam,“ žartuje terajší majiteľ Richard Balson, ktorý sa Novému Času pochválil, že riadi už dvadsaťpäť generácií, čím sa stalo mäsiarstvo najstarším rodinným podnikom v Spojenom kráľovstve. „Náš obchodík existuje tak dlho vďaka tomu, že sme ostali malou firmou. Avšak pokušenie rozšíriť sa o jeden, dva obchody zatiaľ stále máme. Fajnšmekri milulú RJ aj preto, že majitelia ostávajú verní pôvodným receptúram, vďaka ktorým sú ich klobásy či pečeňové knedličky doslova hitom celého Anglicka.
Výzva: Ak aj vy viete o nejakom rodinnom podniku, ktorý má viac ako storočnú tradíciu, napíšte nám na tip@čas.sk