Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.10.2015 14:40 | Šport | Hokej
Video

Tréner Zdeno Cíger nominoval na Nemecký pohár: Pôjdu do Augsburgu aj bojkotujúci hráči?

Asistentmi hlavného trénera slovenskej hokejovej reprezentácie Zdena Cígera sa stali Miroslav Miklošovič a Ernest Bokroš, ktorý zároveň bude pokračovať aj ako kouč "dvadsiatky".

Nové zloženie realizačného tímu dnes oznámili Cíger spoločne s generálnym manažérom Róbertom Švehlom.

V realizačnom tíme zostávajú naďalej lekár Ján Grauzel, videoanalytik Igor Andrejkovič, mediálny manažér Tomáš Štulajter, maséri Samuel Petráš a Michal Malina, fyzioterapeutom je Viktor Fábik. Bokroš sa k reprezentačnému A-tímu pripojí až po svetovom šampionáte do 20 rokov, ktorý sa tradične uskutoční na prelome rokov.

Otvoriť galériu

"Volali sme viacerým trénerom, ktorí prichádzali do úvahy. Som veľmi rád, že títo dvaja oslovení povedali áno. Veľa to pre nás znamená, všetci vieme, aká panuje situácia. Chceli sme trénerov, ktorí veria nám i tomuto realizačnému tímu. Menovaním Ernesta Bokroša je zároveň zachovaná aj kontinuita, v A-tíme bude viacero hráčov, ktorých predtým viedol v dvadsiatke. V prospech Miklošoviča zavážil fakt, že Zdeno ho veľmi dobre pozná, pracujú spolu už niekoľko rokov a vedia komunikovať na diaľku," uviedol Švehla tlačovej konferencii v bratislavskom hoteli DoubleTree by Hilton.

Prvá Cígerova nominácia

 

Nový tréner slovenskej hokejovej reprezentácie Zdeno Cíger oznámil širšiu nomináciu na prvú reprezentačnú akciu v sezóne - Nemecký pohár v Augsburgu (6. - 8. novembra), kde sa podľa očakávania predstaví mužstvo tvorené mnohými medzinárodne menej ostrieľanými hráčmi, respektíve úplnými nováčikmi. Kouč totiž nemohol počítať s viacerými hokejistami, ktorí bojkotujú národný tím a podpísali sa pod vyhlásenie, v ktorom žiadajú zmenu stanov zväzu a nové voľby prezidenta SZĽH podľa férových pravidiel.


Na 47-člennom zozname je desať nováčikov, najskúsenejším je útočník HK Hradec Králové Roman Kukumberg s 110 reprezentačnými štartmi. Práve Kukumberg spoločne s Tomášom Marcinkom a Lukášom Cingeľom sú jedinými tromi hráčmi, ktorí sa síce podpísali pod vyhlásenie, no nechali sa presvedčiť novým trénerom a generálnym manažérom, aby prišli reprezentovať. "Roman Kukumberg nám povedal, že ho dali na ten zoznam, ale nepodpísal ho," prezradil Cíger na stredajšej tlačovej konferencii v Bratislave. "Oslovovali sme aj hráčov, ktorí stoja za Michalom Handzušom. Nechceli sme ich za každú cenu prehovárať, ale skôr poznať ich názor, čo vedia o celej situácii. Dali sme im na vedomie, že chceme, aby reprezentovali. Bolo už iba na nich, ako sa rozhodnú," uviedol generálny manažér Róbert Švehla.

Širšia nominácia SR na Nemecký pohár v Augsburgu:

Brankári: Samuel Baroš (HKM Zvolen), Michal Dzubina (MHC Martin), Marcel Melicherčík (HC Košice), Tomáš Tomek (MsHK Žilina), Michal Valent (HK Nitra)

Obrancovia: Tomáš Bokroš, Martin Štajnoch (obaja HC Dynamo Pardubice/ČR), Ján Brejčák (HC Davos/Švajč.), Michal Čajkovský (Sparta Praha/ČR), Peter Čerešňák (HC Vítkovice/ČR), Marek Ďaloga (Ak Bars Kazaň, Rus./KHL), Adam Jánošík (HC Piráti Chomutov/ČR), Milan Jurčina (Medveščak Záhreb, Chorv./KHL), Oldřich Kotvan (HC Zlín/ČR), Lukáš Kozák, Patrik Luža, Ivan Švarný, Juraj Valach (všetci Slovan Bratislava/KHL), Eduard Šedivý (HC Košice)

Útočníci:  Martin Bakoš (Bílí Tygři Liberec/ČR), Marek Bartánus, Tomáš Hrnka (obaja HC Košice), Peter Cehlárik (Lulea HF/Švéd.), Lukáš Cingeľ, Andrej Kudrna, Martin Réway (všetci Sparta Praha/ČR), Vladimír Dravecký (HC Oceláři Třinec/ČR), Peter Galamboš, Tomáš Zigo (obaja HC '05 Banská Bystrica), Marcel Haščák (Energie Karlovy Vary/ČR), Michal Hlinka (Dukla Trenčín), Marek Hovorka (HC Piráti Chomutov/ČR), Roman Kukumberg (HK Hradec Králové/ČR), Patrik Lušňák, Michel Miklík, Radovan Puliš, Pavol Skalický, Andrej Šťastný (všetci Slovan Bratislava/KHL), Tomáš Marcinko (HC Pardubice/ČR), Tomáš Mikúš (HC Olomouc/ČR), Miroslav Preisinger, Ján Sýkora (obaja HC Plzeň/ČR), Gabriel Spilar (Vaasan Sport/Fín.), Tomáš Sýkora (HC PSG Zlín/ČR), Rastislav Špirko (Kometa Brno/ČR), Radoslav Tybor (HC Pardubice/ČR), Michael Vandas (HC Vítkovice/ČR).

Otvoriť galériu

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Hasičské auto (ilustr. foto).
V Humennom strom zavalil človeka: Na mieste zasahovali hasiči
Hokejové eso Gáborík sa na Let’s Dance Turné v Martine odviazal.
Foto
VIDEO Marián Gáborík sa na Let’s Dance Turné odviazal: Vytrčený zadok predvádzal viac, než Ivanku!
Arabelka (19) z lôžka utrápene pozerá na rodičov, ktorí jej nedokážu pomôcť.
Foto
Smrteľne chorá Arabelka zúfalo šepká: „Pomoc, pomoc!“ Rodičia plačú od bezmocnosti
(ilustračné foto)
Smrť v byte vo Vranove nad Topľou! Skolabovala tam žena († 69): Pitva mala ukázať ZÁHADNÉ okolnosti
Juraj sa chvíľu ošíval, no nakoniec zo seba vypľul odpoveď.
Foto
Slafkovského pritlačili otázkou k múru: Najlepší Slovák v NHL? No predsa...
Popularita „Bullycats“ rastie.
Foto
Nový trend?! Ľudia vo veľkom kupujú kríženú mačku: Odborníci varujú pred PROBLÉMAMI
Republikánsky kandidát na prezidenta USA Donalda Trump.
Podľa Trumpa by zabitie lídra Hamasu mohlo priniesť mier: Bude USA obmedzovať Izrael?
Maroš Kramár prehovoril o spackanej investícii.
Foto
OKRADNUTÝ Maroš Kramár: O obrovské peniaze prišiel spolu s Matovičovou či Havlovou!
Obvinený muž (44) cestou do súdnej siene nepovedal ani slovo
Foto
Obvinený Tomáš sa zaťal: Súd opustil po 15 minútach! Otázniky o smrti jeho rodičov sa stále vynárajú
Zoologická záhrada v Bratislave.
FotoVáš Tip
Bratislavská zoo sa stavia na nohy: Toto je tam možné opäť vidieť!
Bývalý tenista Hrbatý ponúka luxusné sídlo na Kolibe za milióny
Foto
Bývalý tenista Hrbatý ponúka luxusné sídlo za milióny: Prečo sa zbavujem honosnej vily!
Kráľ Karol a kráľovná Kamila.
Skončí monarchia? Návšteva Karola III. v Austrálii opäť vyvolala kontroverznú debatu