Jej základ tvoril tmavý chlieb Čert, druhé poschodie pšenično-ražný konzumný chlieb a vrch vznikol z obľúbeného zemiakového chleba. Tortu dozdobili lokálnymi plodinami, ako je mak a rôzne druhy obilnín. „Môžem potvrdiť, že bol vytvorený ustanovujúci slovenský rekord,“ potešil pekárov po ich výkone Igor Svitok z Knihy slovenských rekordov. „Tortu sme spravili zo 16,5 kg chlebovej múky, z 370 g droždia, 350 g soli, 11 l vody a ďalších ingrediencií,“ prezradila Alžbeta Kossuthová, technologička pekárne. Svoj výtvor pekári darovali centru pre týrané matky a deti Slniečko.
Pečenie v číslach
Miešanie cesta: 12 min.
Ručné vyváľanie cesta: 15 min.
Pečenie vrchného dielu: 1 hod.
Pečenie spodných častí: 1 hod. 20 min.
Celkový čas výroby: 7 hodín