Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.10.2015 21:20 | Šport | Hokej
Foto

Laco nebude na Slovan spomínať v dobrom: Belasí ho po uragáne gólov vyhnali z brány!

Hokejisti Slovana Bratislava zdolali v stredajšom dueli KHL kazašský klub Barys Astana.

Hokejisti Slovana Bratislava zdolali v stredajšom dueli KHL kazašský klub Barys Astana 5:3 a natiahli tak víťaznú šnúru na štyri zápasy. V tabuľke Západnej konferencie poskočili na deviatu priečku, na konte majú rovnaký počet bodov ako ôsmy HK Soči (34), ten však dosiahol viac výhier v riadnom hracom čase a odohral o dva zápasy menej.

Otvoriť galériu

Slovan nastúpil už aj s novou posilou do útoku Francisom Parém. V bránke Barysu sa predstavil slovenský reprezentant Ján Laco, ten však na zápas nebude spomínať v dobrom, lebo v prvej tretine trikrát inkasoval a od druhej ho medzi žŕdkami nahradil Alexej Ivanov.

"Belasí" viedli zásluhou gólov Andreja Šťastného, Ladislava Nagya a Václava Nedorosta po 20 minútach vďaka výbornej streleckej efektivite 3:1, no v druhom dejstve ďalšie šance premrhali a o náskok prišli. O všetky tri zásahy hostí sa postaral ich nebezpečný zámorský útok v zložení Brandon Bochenski, Dustin Boyd, Nigel Dawes. Domáci napriek strate náskoku nezložili zbrane a v záverečnom dejstve strhli víťazstvo na svoju stranu, keď rozhodujúci gól strelil v 46. minúte kapitán Tomáš Surový a triumf poistil do prázdnej bránky Cam Barker.

 

Zverenci trénera Miloša Říhu zakončia štvorzápasovú domácu sériu v piatok 23. októbra o 19.00 h súbojom s Avangardom Omsk. 

Otvoriť galériu

Slovan Bratislava - Barys Astana 5:3 (3:1, 0:2, 2:0)

Góly: 9. Šťastný (Tičar, Jeglič), 14. Nagy (Surový), 19. Nedorost (Kašpar, Luža), 46. Surový, 60. Barker - 17. Dawes (Dallman, Lundin), 35. Bochenski (Lundin), 40. Boyd (Bochenski, Dallman). Rozhodovali: Gamalej, Naumov - Raming, Šichanov, vylúčení: 5:2, presilovky: 0:2, oslabenia 0:0, zmeny a striedania: Slovan od 7. min. bez Starostu, od 41. min. bez Lušňáka - Barys od 21. min. v bránke s Ivanovom namiesto Laca, od 21. min. bez Grenca, Jevdokimova, od 41. min. bez Litvinenka a Kajgorodova, 7862 divákov.

Slovan Bratislava: Garnett - Sersen, Barker, Mihálik, Švarný, Valach, Starosta, Luža - Kašpar, Nedorost, Paré – Nagy, Surový, Bartovič – Jeglič, Tičar, Šťastný – Lušňák, Viedenský, Skalický

Barys Astana: Laco (21. Ivanov) - Lundin, Dallman, Savčenko, Semionov, Ellerby, Litvinenko, Triasunov, Rispajev - Bochenski, Boyd, Dawes - Krasnoslobodcev, St. Pierre, Žajlauov - Puškariov, Kajgorodov, Romanov - Jevdokimov, Polyščuk, Grenc

 

Hlasy po zápase:

Miloš Říha, tréner Slovana: "Opäť to bol výborný zápas. Narazili sme na výborného súpera, hral sa výborný hokej. Prvú tretinu sme odohrali takticky, dobre sme prečítali súpera, i keď si dokázal vytvoriť šance. My sme si na svoje šance počkali a dávali z nich góly. Od druhej časti sme upustili od našej hry, čo súper využil a vyrovnal. V tretej tretine sme sa vrátili k výkonu z úvodného dejstva, k disciplinovanej hre stredného pásma, to nám pomohlo a zaslúžene sme získali tri body. Tomáš Starosta dostal pukom nad koleno, uvidíme, ako sa bude cítiť zajtra."

Andrej Nazarov, tréner Barysu: "V prvom rade chcem zablahoželať trénerovi Říhovi a Slovanu k víťazstvu. Vytvorili sme si veľmi veľa šancí, ale nepodarilo sa nám ich všetky zrealizovať. Zápas sa mi páčil, škoda, že sa nám nepodarilo vyhrať."

Tomáš Surový, kapitán Slovana a autor víťazného gólu: "Z obidvoch strán to bol kvalitný hokej, pre diváka určite zaujímavý. Dostali sme sa do vedenia, no Astana vďaka kvalitnej hre vyrovnala. V tretej tretine sme sa vrátili k svojej hre a napokon sme zaslúžene vyhrali. Bol to ťažký zápas proti ťažkému súperovi, tri body potešia. Teraz sa musíme sústrediť na štvrtý domáci zápas, musíme zostať nohami na zemi a ďalej pracovať na odstránení chýb."

Francis Paré, debutant v zostave Slovana: "Som skutočne šťastný. Máme tri body, čo je najdôležitejšie. V úvode som bol trochu nervózny, no potom to zo mňa opadlo a nohy sa mi rozhýbali. Mám zo svojho výkonu dobrý pocit, naozaj som si užil hru v mojom útoku, dali sme gól a vypracovali si aj ďalšie strelecké príležitosti. Atmosféra bola úžasná, hrať v tejto aréne je zábava. Fanúšikom za to patrí vďaka, bol to jeden z nakrajších zážitkov v mojej kariére."

Vladimír Mihálik, obranca Slovana: "Hrali sme presne to, čo sme si pred zápasom povedali. Škoda tej druhej tretiny, keď sme začali prepadať v útočnom pásme, súper nám dal z brejkov dva góly. Škoda toho, našťastie sme to zachránili v tretej tretine. V závere sme to už udržali. Začína sa nám dariť v koncovke a premieňame šance, dnes nám to v prvej časti až neuveriteľne popadalo."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zelenskyj reaguje na dôkazy o vojakoch KĽDR na Ukrajine: Výzva pre spojencov!
Na snímke Miguel Gutierrez (vľavo) z Girony strieľa úvodný gól za chrbát brankára Dominika Takáča (vpravo) z ŠK Slovan Bratislava.
Foto
Girona FC - ŠK Slovan ONLINE: Belasí naďalej bez bodu, prehrali aj tretí duel
Antarktída skrýva stále svoje tajomstvá (ilustračné foto).
Foto
Záhada, ktorá nedá ľuďom spať: Aha, čo našli na snímke z Antarktídy! Veď TOTO tam nemá čo robiť
Ilustračné foto
Hasiči zasahujú pri požiari haly v Leviciach: Príčiny zatiaľ nie sú známe
Ilustračné foto.
2500 lekárov sa chystá opustiť svoje miesta ak... Exminister zdravotníctva ukázal prstom: Čia je to vina?
Minister obrany SR Robert Kaliňák
Kaliňák rokoval s Maďarmi o ochrane vzdušného priestoru: Slovensko strážia ich gripeny
Na Instagrame spojenom s týmto pseudonymom vystupuje žena v žiarivej červenej parochni s ofinou. Posledný príspevok na tomto účte bol zverejnený v septembri 2022.
Foto
Žena vyšla z domu celá od krvi: Z toho, čo tam našli policajti, im zostalo zle
Dopravná nehoda na D2 smerom do Čiech si vyžiadala zdržanie
Nehoda na diaľnici D2: Polícia hlási zdržanie v tomto smere
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin zúri, Nemci poriadne provokujú: Na to, čo vyrástlo pri Baltskom mori, okamžite reaguje
Na snímke poslanec Národnej rady (NR) Slovenskej republiky (SR) Michal Šimečka (Progresívne Slovensko) počas 19. schôdze parlamentu 3. októbra 2024 v Bratislave.
Aktualizované
Namiesto stability, hádky, chaos a ... Ostré slova Šimečku na adresu koalície: AHA, čo povedal
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken
Americký minister sa obrátil na Izrael s vážnou výzvou: Teraz je najlepší čas!
Janinej kolegyni sa v plote zasekol vták.
FotoVáš Tip
Kolegyňa poslala Jane fotku zo záhrady, tá si išla oči vyočiť: V plote sa zasekol... Takého vtáka nikdy nevidela!