Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.10.2015 13:40 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Tragédia na Kysuciach: Šofér dodávky zrazil školáka († 14), rodičia prišli o jediné dieťa!

Séria smrteľných nehôd pokračuje! V piatok večer na Kysuciach vodič poľskej dodávky zrazil školáka Patrika († 14). Rodičia prišli o jediné dieťa!

Záchranárov v piatok neskoro večer privolali k nehode, pri ktorej vodič dodávky v Novej Bystrici (okres Čadca) zrazil Patrika († 14). "Lekár konštatoval, že chodec utrpel zranenia nezlučiteľné so životom," povedal pre Čas.sk hovorca operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel. Podľa predbežných zistení Patrik († 14) vstúpil v tmavom odeve bez reflexných prvkov do jazdnej dráhy dodávke Ford Transit, ktorú riadil poľský vodič (39). Na miesto prišli policajti, ktorí okolnosti a príčiny nehody vyšetrujú.

"Je to hrozná tragédia, ktorá sa stala len niekoľko sto metrov od domu rodičov nešťastného školáka. Prišli o jediného syna. Otec mu dlhodobo pracuje v zahraničí. Neraz  som toho chlapca videl na ulici v mikine, aj s kapucňou na hlave...," povedala suseda nešťastných rodičov.  

Patrik mal byť už deviatak, ale chodil do siedmej triedy. "Patrik mal problémy s dochádzkou a aj s prospechom. Vzhľadom na vyšší počet vymeškaných hodín sa bolo o neho treba mimoriadne starať, abysa mu vytvorila dobrá sociálna pozícia. V poslednom čase sa začal správať zodpovednejšie k učeniu a boli sme presvedčení, že sa prispôsobil kolektívu siedmej triedy. Vo štvrtok bol v škole, ale v piatok už vyučovanie vymeškal. Je nám veľmi ľúto, čo sa stalo," povedal pre Čas.sk riaditeľ Základnej školy v Novej Bystrici Miroslav Pavelek.   

Polícia upozorňuje chodcov a cyklistov

Chodci a cyklisti sú tí najzraniteľnejší, len si to neuvedomujú alebo nechcú pochopiť, že nestačí len vidieť, ale aj byť videný. Za nosenie reflexných prvkov sa netreba hanbiť, nie sú určené len pre deti a vo vrecku, alebo v taške nepomôžu. Farebné či reflexné oblečenie, osvetlený bicykel a mimoriadna obozretnosť prispievajú k bezpečnosti na cestách.

"Za zníženej viditeľnosti musí mať chodec idúci po krajnici alebo po okraji vozovky na sebe viditeľne umiestnené reflexné prvky alebo oblečený reflexný bezpečnostný odev. Fatálne následky môžu nastať v prípadoch, ak chodci vstúpia na riadený priechod pre chodcov na signál stoj. Najčastejšie riskujú práve takýmto spôsobom, stretávame sa však aj s prípadmi, keď nepoužijú priechod pre chodcov vôbec, pohybujú sa na nesprávnej strane vozovky a novinkou nie je tmavé oblečenie," povedala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Balogová.

 

Vo štvrtok dve smrteľné nehody

Otvoriť galériu

V Kolárove (okres Komárno) vo štvrtok večer Gabriel B. († 58) neďaleko svojho domu spadol z dámskeho bicykla. Pri páde utrpel ťažké zranenia najmä na hlave, s ktorými bol prevezený do novozámockej nemocnice. V piatok nadránom zraneniam podľahol.

Cyklista František († 60) zo Starej Turej (okres Nové Mesto nad Váhom) prišiel o život vo štvrtok približne o 6,30 hod na ceste medzi Starou Turou a obcou Bzince pod Javorinou (okres Nové Mesto nad Váhom). Vodič (20) Mitsubishi Pajero po nehode ušiel, policajti ho vypátrali.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ilustračné foto.
Vrtuľník so zdravotníkmi sa zrútil priamo k zemi! Posádka nemala šancu prežiť: Zabila ich TÁTO zásadná chyba?
Až 80 percent cesty by malo byť opravených do konca roka.
Váš Tip
Práce na Ceste slobody vo Vysokých Tatrách čoskoro dokončia: Treba sa pripraviť na obmedzenia!
Napätie medzi bratmi Williamom a Harrym trvá už roky.
Princ William zaryto mlčal, až doteraz... Prehovoril o bratovi Harrym
Podnikateľ a investor Elon Musk.
Na povrch vyplávalo zabudnuté tajomstvo Elona Muska: FÚHA, to mu naozaj v mladosti prešlo?
Herečka má pocit, že žije svoj sen.
Foto
Rozhovor s herečkou a mamou Zuzanou Porubjakovou: Doma nám pomáha opatrovateľka, je mi ako sestra
Kylie na Veľkej cene Singapuru
Foto
Kylie Minogue to už nevydržala: Pozrite sa, na ktorého fešáka sa VRHLA! A jeho reakcia?
Najžiadanejšiu pracovnú pozíciu na Slovensku majú predavači.
Foto
Veľký prehľad PLATOV predavačky: Platy sa v rôznych krajoch Slovenska líšia až o vyše 100 eur
Zlepšite si pamäť jedením vajec
Chcete si zlepšiť pamäť? Postačí vám na to vec, ktorú už máte v kuchyni! TAKTO dáte zavúdaniu zbohom
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Ulice Tel Avivu zaplavili STOVKY protestujúcich: Na premiéra Netanjahua tlačia, aby…
Na snímke gruzínska prezidentka Salome Zurabišviliová hovorí s médiami po tom, ako odvolila v parlamentných voľbách v gruzínskom meste Tbilisi 26. októbra 2024.
Exit polly sa mýlili, voľby ovládla strana Gruzínsky sen: Koniec šancí na členstvo v EÚ?
Ilustračné foto
Irán zverejnil detaily izraelského útoku: Na akcii sa mala podieľať TÁTO svetová mocnosť
Na snímke predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová.
Von der Leyenová sa pri kritike Ruska nešetrila: Štáty západného Balkánu ubezpečila o JEDNOM