Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.11.2015 00:05 | Správy | Zahraničné správy

Americký miliardár Donald Trump: Žoviálny hulvát sa tlačí do Bieleho domu!

Jedni miliardára Donalda Trumpa považujú za namysleného zbohatlíka, ktorý uráža ženy a menšiny, druhí v ňom vidia spasiteľa, ktorý vytrhne Američanov z biedy. 

Je celkom možné, že zo 121. najbohatšieho človeka sveta sa stane prezident Spojených štátov. Trump je v súboji o Biely dom zatiaľ hlavným favoritom Republikánskej strany. Trump vstúpil do prezidentskej kampane len v polovici júna. Jeho záujem viesť 300-miliónovú krajinu viacerých prekvapil, napriek tomu, že o politických ambíciách 69-ročného miliardára sa špekulovalo takmer každé predchádzajúce voľby.

„Americký sen je, žiaľbohu, mŕtvy. Ak ma zvolíte za prezidenta, prinesiem ho späť väčší, lepší a silnejší, ako bol kedykoľvek predtým, a Ameriku spravíme opäť veľkou,“ znel patetický záver jeho reči. Úsmev na tvári vtedy zamrzol viacerým republikánskym kandidátom, pretože Trump sa hneď dostal medzi voličmi do vedenia. O konečnom kandidátovi republikánov rozhodnú až tzv. primárky.

Miláčik

Mnohí excentrického boháča s hustou hrivou, pripomínajúcou tupé, označujú za poslednú nádej republikánov získať späť prezidentský úrad, ktorý im na desať rokov vzali demokrati. Zakaždým, keď má Trump možnosť, nezabudne spomenúť, aký bohatý skutočne je. Nedávno sa novinárom posťažoval, že samotné formuláre na priznanie príjmov nie sú stvorené pre muža jeho formátu s majetkom, ktorý prevyšuje 4,5 miliardy dolárov (skoro 4 mld. eur). Rád upozorňuje, že finančná nezávislosť je jeho najdôležitejšia vlastnosť, ktorú má – nemusí splácať dlhy svojim sponzorom, ktorí by od neho mohli niečo požadovať. Je to totiž najbohatší človek, ktorý kedy kandidoval za prezidenta.

 

Sľúbi čokoľvek

Problémom realitného magnáta však je, že viacero jeho sľubov je podľa odborníkov nesplniteľných. Túži znížiť dane 75 miliónom Američanov a výpadok z príjmov nahradiť zdanením boháčov, ako je on. „Len mňa samého to bude stáť neskutočne veľa peňazí,“ povzdychol si. Chce zrušiť Obamovu zdravotnícku reformu a vrátiť pracovné miesta, ktoré Amerike zobrala Čína. Traduje sa historka, ako otec mladého Donalda - Fred Trump, poskytol synovi určitú sumu peňazí, aby si vyskúšal, ako mu to pôjde na trhu s realitami.

A zanedlho už Donald ležal v trojposchodovom apartmáne na vrchole Trump Tower v centre New Yorku a užíval si výhľad pre bohov. Podobne úspešný príbeh očakávajú milióny Američanov už v nasledujúcich mesiacoch. Tie predurčia, či sa vôbec miliardár dostane do súboja o Biely dom za Republikánsku stranu, alebo zostane už len starnúcim excentrikom, ktorý dokázal na pár mesiacov poblázniť hlavy miliónov voličov. 

Výroky Donalda Trumpa

Viete, vôbec nezáleží na tom, čo napíšu novinári, pokiaľ máte k dispozícii mladý a krásny kus zadku.

Mexičania k nám neposielajú svojich najlepších. Posielajú ľudí, ktorí majú veľa problémov, a tie si prinesú k nám. Prinášajú drogy, zločin. Sú to násilníci... A niektorí, predpokladám, sú dobrí ľudia.

Ak by som produkoval tolkšou The View s Rosie ODonnellovou, tak by som sa pozrel do jej tučnej, škaredej tváre a povedal: Máš padáka! Rosie je nechutná tak zvnútra, ako aj zvonku. Rozpráva ako vodič kamióna, nekamaráti sa s faktmi a povie hocičo, čo jej príde na um.

Arianna Huffingtonová (vydavateľka online novín) je skutočne neatraktívna. Úplne rozumiem jej exmanželovi, že ju opustil kvôli inému mužovi – spravil dobre.

Moje IQ je jedno z najvyšších – a vy to viete. Prosím, necíťte sa sprosto alebo neisto v mojej spoločnosti. Nie je to vaša chyba.

Pozrite sa na ostatných kandidátov – prišli, ani netušili, že nefunguje klimatizácia. Potili sa ako psy... Ako dokážu poraziť Islamský štát? Nemyslím si, že sa to niekedy stane.

V New Yorku sneží a mrzne – potrebujeme globálne otepľovanie!

Jedným z kľúčových problémov súčasnosti je, že politika je potupou. Dobrí ľudia nejdú robiť do vlády.

Krásne na mne je to, že som bohatý.

Smutné je, že prezident Obama urobil takú chabú prácu ako prezident, že neuvidíte iného čierneho prezidenta niekoľko ďalších generácií.

Moje prsty sú dlhé a krásne. Ako bolo zdokumentované, viaceré časti môjho tela sú také.

Donald Trump (69)

  • Medzi republikánskymi kandidátmi vedie s veľkým náskokom. V celkovom poradí má iba o dve percentá menej ako demokratická kandidátka Hillary Clintonová, ktorej fandí 45 % voličov.
  • Majetok 4 mld. eur.
  • Realitný a obchodný magnát.
  • Tretíkrát ženatý, v súčasnosti so slovinskou modelkou mladšou o 20 rokov.
  • Má päť detí s troma ženami.

Otvoriť galériu

Muž krásy z Československa

Do povedomia Slovákov sa Donald Trump zapísal najmä vzťahom s modelkou a lyžiarkou Ivanou Zelníčkovou (66), ktorá pochádza z niekdajšieho Československa. V roku 1975 odišla do Spojených štátov hľadať šťastie. Sama netušila, ako rýchlo sa jej to podarí. Stala sa mediálnou hviezdou a najmä na 15 rokov Trumpovou manželkou. Ich vzťah sa skončil na začiatku 90. rokov po tom, ako sa objavili dôkazy o neverách miliardára. Majú spolu tri deti – Donalda juniora, Ivanku a Erika. Doteraz všetky tri pracujú v Trumpovom impériu. Ivana je s exmanželom stále v kontakte a vraj chodia spolu často aj na obedy.

Otvoriť galériu

Jazyk ako britva

Trump si nedáva pred ústa servítku. Od ohlásenia kandidatúry stihol už uraziť kde-koho. Moderátorku nazval bláznivou, lebo mala menštruáciu, Mexičanov označil za drogových dílerov, Baracka Obamu zasa za posledného čierneho prezidenta na celé generácie. Viaceré organizácie pobúril sexistickými vyjadreniami voči ženám a africkoamerickej menšine. Práve tu vidia odborníci jeho najväčšiu slabosť, pretože bez tejto veľkej masy ľudí podľa nich nedokáže vyhrať voľby.

Aj oni si robia zálusk na Biely dom

Otvoriť galériu
Hillary Clintonová (67)
Zdroj: getty images
Otvoriť galériu
Ben Carson (64)
Zdroj: getty images
Otvoriť galériu
Jeb Bush (62)
Zdroj: getty images

Hillary Clintonová (67)

Manželka exprezidenta Billa Clintona, exministerka zahraničia. Bola by prvou ženou na prezidentskom poste USA.

Ben Carson (64)

Bývalý neurochirurg na dôchodku a populárny spisovateľ a filozof. Bol by druhým afroamerickým prezidentom po Obamovi.

Jeb Bush (62)

Je mladším bratom bývalého prezidenta Georgea W. Busha, v rebríčkoch popularity však zaostáva za Trumpom aj Carsonom.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Vondráčková je zo smrti svojej kamarátky zdrvená.
Foto
Smrť známej českej milionárky († 56): Vondráčková je ZHROZENÁ, o čo sa TENTO muž pokúša
Štefan je takmer 20 rokov vyhlásený za mŕtveho. (Ilustračné foto)
Po Štefanovi pátrali od roku 2005, potom ho vyhlásili za mŕtveho: Teraz prišiel šokujúci ZVRAT! Žije?
Rodičia detí základnej školy v žilinskej mestskej časti Závodie sa búria proti riaditeľke.
FotoVáš Tip
DUSNO na ZŠ v Žiline, z ktorej odišlo už 6 učiteľov: Rodičia žiakov sa BÚRIA proti riaditeľke! Čo na to hlava školy?
(ilustračné foto)
Dráma na ubytovni v Prievidzi: Páchateľ vytiahol na hosťa nôž a... Hrôza, čo nasledovalo
Čekovský si z Petrovej tvorby berie inšpiráciu.
Foto
Srdcervúce príbehy Čekovského a Lipu: Spojila ich TRAGÉDIA! Spevák sa Mariánovi stal druhým otcom
Syn Jan bol otcovi oporou dlhé roky.
Foto
Syn legendárneho Menšíka († 58) otvorene o TRÁPENÍ s otcom: Boj s alkoholom a aká DROGA mu pomáhala?
Foto
Lucasa Demitru navštívila v St. Louis priateľka: Zopakuje sa príbeh jeho otca?
Na snímke, ktorú zverejnilo ruské ministerstvo obrany vo štvrtok 17. októbbra 2024, ruskí vojaci sú v obytnom dome na neznámom mieste na Ukrajine.
Správy, ktoré nechcel nikto počuť! TOTO sa malo Rusku podariť na Ukrajine
Republikánsky kandidát na post prezidenta USA a americký exprezident Donald Trump.
Je Trump sympatizant Hitlera?! Blízky zdroj zverejnil šokujúce informácie: Sila, čo povedal
Rezort kultúry spolu s Rózsom predstavia novú národnú pieseň už 1. januára 2025
Foto
Štátna hymna dostáva novú podobu: Skladateľ prezradil DETAILY! Čakajú nás prekvapenia
 Od najväčšej povodne v Banskej Bystrici ubehlo 50 rokov.
FotoVáš Tip
Banská Bystrica si pripomína výročie NAJHORŠEJ potopy v novodobej histórii: Z FOTIEK vám naskočia zimomriavky!
Ide už druhý prípad, keď severokórejský balón dopadol do priestorov prezidentského komplexu. (Ilustračné foto)
Rozruch v krajine: Hrôza, čo dopadlo do prezidentského komplexu! Ochranka bola na nohách