Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
25.10.2015 17:55 | Šport | Šport mix

Začal sa prevrat v slovenskom biatlone: Hyža už nie je šéfom zväzu

Ján Hyža už nie je prezident Slovenského zväzu biatlonu.

Na prezídiu mu pri hlasovaní väčšina z prítomných vyslovila nedôveru a do zvolania valného zhromaždenia poverila vedením zväzu Tomáša Fuska.

Počas hlasovania sa vyslovovala dôvera aj viceprezidentom Ivorovi Lehoťanovi a Igorovi Luptovskému a obaja vo funkciách zostali. Hyžu odvolali so siedmimi hlasmi z dvanástich. Generálny sekretár zvätu Michal Baka informoval o niektorých detailoch, najmä o príčinách a nedostatkoch, ktoré sa v ostrej diskusii Jánovi Hyžovi vyčítali.

"Najmä sa spomínala jeho nedostačujúca obhajoba záujmov zväzu navonok a rozoberali sa aj finančné záležitosti. Odchádzajúci bývalý prezident všetkým poďakoval a poprial všetko najlepšie."

 

Ján Hyža sa rozhodol zatiaľ nekomentovať celú záležitosť spojenú s odvolaním. "Až keď sa uvedú všetky príčiny, tak sa vyjadrím. Nie som prekvapený, ani sklamaný, je to normálny život."

V zákulisí sa hovorí o nečakanom prevrate a samotné odvolanie Jána Hyžu prekvapilo aj Tomáša Fuska. "Ja by som len zopakoval fakty, že v sobotu zasadalo prezídium a rozhodlo sa vyjadriť nedôveru prezidentovi. Hlasovaním ho odvolalo z funkcie a navrhlo termín mimoriadneho valného zhromaždenia, kde sa bude voliť prezident. Dočasne poverilo vedením zväzu mňa, s navrhnutým VZ v apríli, presný dátum sa ešte určí."

Ďalšie podrobnosti rokovania Tomáš Fusko neuviedol. "Pre mňa je to tiež totálna zmena, pred prezídiom som ani netušil, že ma poveria touto funkciou. V tomto momente si ani neviem predstaviť, čo na mňa čaká. Tým že prezídium odvolalo prezidenta, vyjadrilo nespokojnosť s vedením zväzu, to je jasné. Väčšina sa tak rozhodla, takže je možné sa domnievať, že to bolo oprávnené. Nemám zatiaľ všetky informácie, mám na starosti športovo-technickú komisiu a venujem sa organizácii súťaží. S ekonomikou som sa nestretol, len pri výročných správach, reči som prijímal, no nehodnotil."

Čo sa bude od Tomáša Fuska očakávať v čase do mimoriadneho valného zhromaždenia, presne uviedol. "Musím sa oboznámiť so skutočnosťami, začať rozhovory s trénermi, rezortnými strediskami, klubmi, zanalyzovať stav ekonomiky. Na otázky, ktoré sa vynárajú, treba jasne odpovedať, aby ľudia na valnom zhromaždení mali dostatočné informácie o tom, kde sa reálne zväz nachádza. Budem zbierať fakty, údaje, informácie a dôveryhodne ich poskytovať členskej základne, aby sa mohli všetci správne rozhodnúť pri výbere kandidáta a voľbe prezidenta."

Ján Hyža sa stal prezidentom Slovenského zväzu biatlonu pred piatimi rokmi v máji, keď vystriedal po ôsmich rokoch vo funkcii Juraja Sanitru. Vtedy mu na 6. valnom zhromaždení SZB v 2. kole volieb prejavilo dôveru 44 delegátov z celkového počtu 76.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Juraj Slafkovský aj Filip Mešár pôsobia v tíme NHL Montreal Canadiens.
Foto
Mešár poriadne zavaril Slafkovskému: Od Juraja následne dostal TAKÚTO správu!
Dym stúpa z izraelského leteckého útoku severne od Bejrútu v dedine Ras Osta v okrese Byblos, pri pohľade z mesta Maaysrah v Libanone v stredu 25. septembra 2024.
Napätie sa stupňuje: Izraelskí vojaci sa majú pripraviť na vstup do Libanonu
Jiřina by mala byť do pár dní opäť fit.
Foto
Správy, na ktoré všetci čakali! Život Bohdalovej visel na vlásku, ako je na tom? TOTO prezradil lekár
Počasie nám dá poriadne zabrať (ilustračná fotografia).
Slováci, držte si klobúky! SHMÚ vydáva výstrahy: V TÝCHTO okresoch poriadne zafúka
Ruský prezident Vladimir Putin.
Vladimir Putin chce meniť ruskú jadrovú doktrínu: Priblížil zmeny, toto navrhuje
Zdravotná sestra Lucy Letby.
Sestrička zabíjala novorodeniatka: Rodičia dvoch zosnulých detí prehovorili, ich slová trhajú srdce
Monika Beňová sa vyjadrila k aktuálnej situácií v parlamente okolo poslankyni Lucií Plavákovej.
Nezostala ticho: Smeráčka Beňová kritizuje Huliaka za jeho vulgárny slovník voči Plavákovej!
Wojciech Szczesny zvažuje ponuku od Barcelony.
Foto
Minulý mesiac ukončil kariéru, teraz premýšľa o návrate: Uloví Barcelona brankársku stálicu Juventusu?
Americký prezident Joe Biden.
Bidenove slová neveštia nič dobré: Úplná vojna na Blízkom východe je možná, no existuje aj...
V tomto stroji mala seniorka zomrieť.
Čo sa deje v samovražednej kapsule: 6 POSLEDNÝCH slov pred smrťou!
Ilustračné foto
Ak si doprajete pár pohárikov týždenne, SPOZORNITE: Hrozné, čo to robí s naším telom
Hollywoodsky herec je vlasový chameleón
Foto
Ako chameleón! Drastické zmeny výzoru Brada Pitta: Kedy mu to pristalo najviac?