Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Šťastie tehotnej Martiny prekazila osudná nehoda: Predčasný pôrod s tragickým koncom!

Z radostného očakávania tragédia! Martina (33) po dlhých 14 rokoch nosila pod srdcom vytúženého synčeka. 

Pre ňu a jej priateľa Ferdinanda (47) mal byť vianočným darčekom. Namiesto toho prežívajú najťažšie chvíle v živote. Martine sa v 7. mesiaci tehotenstva stala osudnou cesta do práce. Po zrážke bábätko muselo na svet skôr. Z chlapčeka sa rodičia tešili len niekoľko hodín. Martina si ako každé ráno sadla za volant a vybrala sa do práce. „Z domu odchádzala o šiestej spolu s kamarátkami. Každé ráno tak cestovali. Moja priateľka je dobrým šoférom. Napriek tomu, že bola v siedmom mesiaci, chodila naďalej do práce. Nemala žiadne zdravotné problémy a cítila sa dobre,“ ťažko rozpráva Martinin priateľ Ferdinand.

Osudné ráno však z vedľajšej cesty z Trenčianskych Bohuslavíc vychádzal Róbert (37), šofér auta Citroën C5. V úplne prehľadnej križovatke vyšiel na hlavnú, kde sa zrazil s autom Martiny. „Snažila sa ešte zrážke zabrániť, no nárazu sa nevyhla,“ opisuje Ferdinand. Jeho milovanú priateľku a jej dve kamarátky záchranári previezli do nemocnice. „Obe mali ľahké poranenia, no Martinka bola tehotná a všetko bolo o to horšie,“ plače jej partner. Lekári najskôr tvrdili, že je všetko v poriadku, bábätku bije srdiečko. Osud to však chcel inak a v priebehu pár hodín sa všetko zmenilo.

Otvoriť galériu

„Bábätko muselo ísť okamžite na svet, pretože strácalo ozvy, tak lekári zvolili cisársky rez,“ približuje chvíle strachu. Ani samotný pôrod nebol jednoduchý „Náš chlapček stratil veľa krvi, museli ho po narodení oživovať päť minút, no nakoniec začal dýchať. Bol však veľmi slabučký,“ smúti otec, ktorý synčeka aj videl. Malý krásavec však boj po 12 hodinách prehral. „Bol taký maličký, nádherný a bezbranný. Dali sme mu meno Mário. Detská lekárka nám prišla povedať, že to malý nezvládne, tak som ho išiel pohladkať, azda mu dám ešte silu, ale odišiel navždy,“ plače zúfalý otec, ktorý teraz podporuje svoju priateľku.

 

Len priestupok?

Martina, nešťastná mamička dnes už 14-ročnej dcérky, je na tom veľmi zle. Ferdinand je rád, že je aspoň ona zdravá a že sa aj jej niečo nestalo. Obaja sú presvedčení, že za predčasný pôrod a smrť ich jediného spoločného synčeka môže náraz auta. „Lekár nám potvrdil, že náš maličký synček Mário zomrel práve následkom nárazu,“ hovorí Ferdinand. Na prvý pohľad ľahká nehoda sa počas pár minút stala obrovskou tragédiou.

Otvoriť galériu
Ako došlo k nehode.
Zdroj: infografika NČ

„V dôsledku nárazu došlo k odlúčeniu placenty a museli sme okamžite pristúpiť k cisárskemu rezu,“ vysvetlil gynekológ Rudolf Lintner. „Keby ten šofér bol zodpovedný a poriadne sa pozrie, či mu nejde auto, dnes sme mohli byť šťastní.“ Dvojica dúfa, že polícia nehodu poriadne prešetrí. „Polícia nehodu vyšetruje momentálne ako priestupok, čaká sa na znalecké posudky i správu od lekára,“ povedala policajná hovorkyňa Elena Antalová. Smutné je, že vodič Róbert, ktorý je z Čiech, sa doteraz neprišiel rodine ani ospravedlniť.

Nakúpená výbavička

Túžba po spoločnom dieťatku zostala zatiaľ, žiaľ, pre Maťku a Ferdinanda nenaplnená. „Chceli sme mať krásne Vianoce, teraz budú zrejme naše najsmutnejšie. Mali sme komplet všetko pripravené. Kočík, celú výbavičku, dokonca som pred pár dňami objednal postieľku. Namiesto radosti si zajtra nášho chlapčeka pochováme,“ dodal smutne Ferdinand.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


2002 - Ako kapitán zdvihol nad hlavu trofej pre majstra sveta.
Šéf slovenského hokeja Miroslav Šatan oslavuje 50-ku: Čo by teraz vo svojej kariére spravil inak?
(ilustračné foto)
Mŕtve dievčatko († 8 mes.) na pohrebe pohlo rukou: Strašné, čo nasledovalo potom!
Na snímke záchranári odstraňujú trosky po ruskom útoku na mesto Záporožie
AktualizovanéFoto
Vojna na Ukrajine prekračuje všetky hranice: Nové správy neznejú dobre
Obvineného Tomáša (44) vzala sudkyňa do väzby.
Foto
Tomáš, ktorý mal v Trnave popraviť rodičov († 70, † 69): Šokujúce, čo odhalilo uznesenie!
Na cintorín, kde leží jeho dcérka, chodieva pravidelne, aby si tam vylial srdce.
Foto
Žiaľ otca Lilienky († 13) z Tvrdošína: S dcérkou sa rozpráva pri hrobe! Prečo za smrť anjelika nik nepyká?
Robertovi Ficovi (vľavo) pretiekol pohár trpezlivosti.
Prečo Fico pri Kotlárovi otočil? Správu o pandémii považuje za nedostatočnú!
Šéf rezortu školstva prišiel s novým návrhom.
Minister Drucker chce meniť školský zákon: Konzervatívnych Slovákov návrh zarazí!
Ján Herák trvá na svojej nevine.
Obvinený exposlanec OĽaNO: Posun v prípade sexuálneho zneužívania!
Karel Gott († 80)
Foto
Pocta velikánovi Gottovi († 80) 5 rokov po jeho smrti: Chytí vás za srdce, čo spravila vdova Ivana
Jeden z vysávačov naháňal psa majiteľa bytu a pritom nadával.
Bizár! Máte robotický vysávač? Zbystrite: Stroje sa zbláznili a aha, čo HOVORILI a robili
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj
Zelenskyj prehovoril k vojakom: K tomuto ich vyzval
Páchateľ pripravil seniorku o 9500 eur, tvrdil, že je jej synovec (ilustračné foto).
Vlani bolo zaznamenaných viac ako 180 telefonických podvodov zameraných na seniorov: Škoda bola vyčíslená v miliónoch