Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.10.2015 11:30 | Správy | Domáce správy

Zdrogovaný mladík brutálne prepadol na cintoríne babičku: Ani počas sviatkov nezabúdajte na obozretnosť!

Zdrogovaný mladistvý brutálne prepadol na cintoríne babičku, snažil sa ukradnúť jej kabelku a spôsobil jej ťažké zranenia.

Ťažko zdravotne postihnutému zas ukradli z označeného auta zdravotnú pomôcku. Prípadov, s ktorými sa polícia stretáva počas sviatkov, kedy si na cintorínoch spomíname na svojich príbuzných, je veľa. "Sú to ľudské tragédie, ktoré rezonujú v spoločnosti s oveľa väčším dosahom. Pevne verím, že tento rok sa nevyskytnú," konštatoval v relácii Tablet.TV viceprezident Policajného zboru Ľubomír Ábel.

V súvislosti so zvýšeným počtom ľudí na cintorínoch počas Sviatku všetkých svätých a Pamiatky zosnulých prijala polícia viaceré opatrenia. "Dominantnú úlohu plní hlavne služba poriadkovej polície, ktorá bude zabezpečovať verejný poriadok, hlavne v blízkosti pamätných miest a cintorínov, a takisto bude dohliadať na bezpečnosť občanov, ktorí sa tam budú nachádzať," priblížil Ábel s tým, že bude zároveň pomáhať dopravnej polícii v otázkach bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávky.

"Ide hlavne o dohľad na miestach, kde sú priechody pre chodcov k cintorínom, prípadne k iným pamätným miestam," spresnil. Dopravnú políciu tiež čakajú rušné dni. "Jej prioritnou úlohou je bezpečnosť a plynulosť v cestnej premávke po celej cestnej sieti v rámci Slovenskej republiky," upozornil policajný viceprezident.

 

Ako dodal, polícia bude sledovať dopravnú situáciu najmä na miestach, kde sa predpokladá zvýšený výskyt motorových vozidiel, prípadne ich parkovanie. Kontrolám sa vodiči nevyhnú ani na diaľniciach a rýchlostných komunikáciách. "Budeme dbať na to, aby bezpečnosť nebola ohrozovaná nedisciplinovanými vodičmi, napríklad prekračovaním maximálnej stanovenej rýchlosti," zdôraznil.

Zároveň uviedol, že počas Sviatku všetkých svätých budú vo väčšej miere nasadení do služby aj kriminalisti. "Na takých miestach, kde predpokladáme trestnú činnosť súvisiacu či už s krádežami vykrádaním motorových vozidiel na odstavných plochách, poprípade aj s lúpežnými prepadnutiami," spresnil Ábel.
Policajný viceprezident vyzval vodičov na zvýšenú opatrnosť, ohľaduplnosť a rešpektovanie sa na cestách. V tejto súvislosti upozornil najmä na menej skúsených vodičov, ktorí jazdia len sporadicky. Zvýšená intenzita a hustota premávky totiž vytvára kolízne situácie.

Chodci a cyklisti, pohybujúci sa v okolí cintorínov, by mali byť označení reflexnými prvkami, aby boli viditeľní najmä pre vodičov. Ábel pripomenul, že povinnosť byť označený upravuje slovenská legislatíva. "V tomto období sa v okolí ciest vyskytuje zvýšený počet osôb v staršom veku, niekedy sú oblečení v tmavom, a pri zníženej viditeľnosti si ich vodiči ťažko všimnú. Preto je potrebná ostražitosť, ohľaduplnosť a opatrnosť," uzavrel.


Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Príslušník izraelských bezpečnostných síl skúma škody na dome zasiahnutého raketou vystrelenou z Libanonu v meste Majd al-Krum.
Hizballáh podnikol raketový útok na Izrael: Jedna z rakiet mala symbolický význam
Muža vyhlásili za mŕtveho a zobrali ho na darovanie orgánov, cestou na operačnú sálu sa prebral.
Muža vyhlásili za mŕtveho: Pri operácii na darovanie orgánov sa PREBUDIL! Desivé, ako skončil
Americký prezident Joe Biden
Biden o napätí na Blízkom východe: Viem, kedy to príde! Izrael chystá niečo veľké
Zmiznutie Larsa zostáva záhadou aj po 10 rokoch...
Foto
Najväčšia ZÁHADA zmiznutia turistu: Po TOMTO ho už nikdy nevideli! Znepokojivé posledné VIDEO
Juraj Slafkovský sa zranil na tréningu Montrealu
Foto
Šokujúca správa zo zámoria: Juraj Slafkovský sa zranil! Sezóna v ohrození?
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin dostal pozvánku na summit G20, má to ale háčik: Bude mať odvahu prísť?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Putin vyhlásil, že Spojené štáty by sa mali zamyslieť nad svojou politikou: Sankcie poškodzujú americký dolár
Na Slovensku sa už od roku 2000 dvakrát do roka vakcinujú líšky proti besnote.
FotoVáš Tip
Celoplošný boj na Slovensku proti smrteľnej besnote: Líšky vakcinovali z lietadla! Ako to prebieha?
Nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková
Nemecká ministerka na plné ústa o zmene klímy: Je najvyšší čas! Už sa nedá čakať
Minister zdravotníctva SR Kamil Šaško.
Poslanec PS Dvořák: Nový minister zdravotníctva Šaško začína šéfovanie rezortu vydieraním lekárov
Ilustračné foto.
Ruský vojak prešiel osem hodín s ODREZANOU rukou! Trpká PRAVDA o osudoch ľudí na fronte
Foto
Bývalý hráč Realu zažil životný šok: Vytetoval si meno dietaťa, no o pár dní to oľutoval