Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.10.2015 20:24 | Šport | Hokej

Gólové hody v 17. kole Tipsport ligy: Nitrania s Košičanmi nastrielali súperom dokopy až 13 gólov!

Po obojstranne opatrnom úvode si Košičania vylepšili bilanciu v presilových hrách. 

Košice - Trenčín

Vylúčenie Hlinku potrestal v 8. minúte obranca Deyl, ktorý presnou strelou od modrej čiary otvoril skóre. Krátko nato mohol vyrovnať Nemec, no v dobrej pozícii pred brankárom Halászom bol faulovaný. Domáci následné oslabenie zvládli a v ďalšej presilovke Košíc sa brankár Chábera vyznamenal po dobre mierenej strele Bartánusa. Brankár trenčianskej Dukly si poradil aj s príležitosťou Jenčíka v 15. minúte a krátko pred prvou sirénou zmaril aj únik Biceka.

Hráčom Trenčína nevyšla druhá tretina, v ktorej prišli o šancu na úspešný výsledok. O druhý gól úradujúceho majstra sa v 27. minúte postaral Bartánus, ktorý na hranici bránkoviska usmernil strieľanú prihrávku Češíka - 2:0. Tento stav však platil iba 64 sekúnd, keďže v trenčianskej bránke skončila aj strela Hrnku. Hostia mohli v 29. minúte skorigovať nepriaznivý stav, no Radek Dlouhý neuspel v realizácii trestného strieľania. Trenčania sa nedostávali do výhodných streleckých pozícií a v obrannom pásme sa dopúšťali chýb. V závere 34. minúty využil priestor pred Cháberom Bicek a sám pred trenčianskym brankárom nezaváhal - 4:0. V eufórii hrajúci Košičania krátko nato pridali aj piaty gól. Na poste obrancu hrajúci útočník Matúš Chovan sa dostal až pred Cháberu a po úspešnom zakončení ho vyhnal z bránky.

 

Náhradný brankár Erik Kompas si čisté konto udržal iba do 43. minúty. V nej hrali domáci presilovku, v ktorej sa pred bránku natlačil Bartoš a pridal ďalší gól "oceliarov" - 6:0. Hostia sa naďalej trápili v ofenzíve a brankár Košíc Halász nemusel riešiť zložitejšie situácie. Kompas sa 56. minúte zaskvel pri šanci Bartánusa. Domáci napokon v závere zápasu udržali čisté konto, ktoré bolo pre brankára Halásza prvým v sezóne.


HC Košice - HK Dukla Trenčín 6:0 (1:0, 4:0, 1:0)

Góly: 8. Deyl (Bicek), 27. Bartánus (Češík, Bicek), 28. Hrnka (Deyl), 33. Bicek (Češík, Bartánus), 35. Chovan (Lelkeš, Hrnka), 43. Bartoš (Lelkeš). Rozhodovali: Konc, Orolin - Gajan, Smrek, vylúčení: 6:5 na 2 min., presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, zmeny: 35. Kompas za Cháberu (Trenčín), 3522 divákov.


Martin - Zvolen

Súboj tretieho s prvým priniesol v prvom dejstve taktický boj o každý puk, ktorý lepšie zvládli skúsenejší hokejisti spod Pustého hradu. Ujali sa vedenia už v 3. minúte, keď Puliš využil výhodu o jedného hráča. Domáci hrali s veľkým rešpektom a hostia im pozorným bránením nič nedovolili. Martin v polovici tretiny nevyužil dve presilovky, keď strelu Kokavca v 14. minúte zastavila pravá žŕdka. V 18. minúte napriahol skvele od modrej Obdržálek, Dzubina mal zakrytý výhľad a hostia sa tešili druhýkrát.

V úvode druhého dejstva mal tretí gól Zvolena na hokejke Obdržálek, ale Dzubina zasiahol výborne lapačkou. Hokejisti MHC mali potom síce viac z hry, ale v koncovke im chýbal pokoj a dôraz. V 31. minúte mali výhodu presilovky, ale tešili sa hostia po góle Puliša. O dve minúty prepásol veľkú možnosť na zníženie Kokavec, o minútu neskôr sa vyznamenal Baroš po strele Rzavského a brankár hostí zneškodnil aj pokus Surovku. V 39. minúte udreli opäť hostia a gól Semorada definitívne pochoval nádeje martinských hokejistov na body.

Zvolen už hral v tretej tretine len toľko, koľko potreboval. V 45. minúte predviedol krásne sólo cez celé klzisko Dvořák a znížil, ale to bolo zo strany MHC všetko. Ďalšie pokusy domácich vychytal pozorný Baroš a ani Dzubina už nepustil ďalší gól. Výkon Martina v prvých dvoch tretinách a v presilovkách zaostal za očakávaniami, a tak prišiel o domácu nezdolanosť v tejto sezóne.

MHC Martin - HKM Zvolen 1:4 (0:2, 0:2, 1:0)

Góly: 45. Dvořák - 3. Puliš (Brabenec, Semorad), 18. Obdržálek (Andersons, Mráz), 31. Puliš (Krejči, Brabenec), 39. Semorad (Juraško, Brabenec). Rozhodovali: Štefík - Bednár, Gavalier, vylúčení: 1:7, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1, 3300 divákov


Žilina - Banská Bystrica

Prvá desaťminútovka stredoslovenského derby, okrem párminútového výpadku časomiery v úvode, veľa hokejového nepriniesla. Oba tímy čakali na chybu súpera, šancí bolo málo, až sa v 10. min. predviedli Lamper so Zigom a Tomek musel vytiahnuť dobrý zákrok, aby zabránil gólu. V 12. min. narazil Gillies Bajaníka tvrdo na mantinel, putoval pod sprchy a Žilinčania mali päť minút výhodu presilovky. Málo však strieľali, Bacashihua sa nenechal prekvapiť a svoj tím pri zopár nebezpečných strelách podržal.

Druhá tretina priniesla o niečo viac vzruchu a v 25. min. padol po práci Lampera za bránkou a následnej prihrávke Zigovi aj prvý gól. Hostia mohli zvýšiť v presilovke, ale Tomek ich pokusom odolal a pri následnej hre v plnom počte vlci vyrovnali, keď v 31. min. Stupka po sóle od modrej prekonal Bacashihuu. O 46 sekúnd však barani opäť viedli, keď Majdanov technický pokus po ľade skončil v Tomekovej sieti. Domáci sa pokúšali vyrovnať, v ceste im však stál dobrý gólman Banskobystričanov a chýbalo aj presnejšie zakončenie

Vstup do tretej tretiny mali domáci uľahčený, keď hrali presilovku o dvoch hráčov. Dostali hostí pod tlak a v následnej výhode o jedného muža vyrovnal po peknej akcii na jeden dotyk kapitán Drevenák. Vlci mohli o pár minút na to aj viesť, ale Konečného strelu po sóle Bacashihua dobrým zákrokom zneškodnil. Hra mala v tých minútach spád, mužstvá nešetrili krokmi a energiou a oba tímy sa snažili strhnúť víťazstvo na svoju stranu. V 57. min. mohol rozhodnúť Lipovský, ktorý vybojoval puk a po prieniku cez pol klziska stroskotal až na gólmanovi hostí. Na opačnej strane zdvihol puk pri strele Matoušek a prestrelil v dobrej šanci Tomekovu bránu. Žilinčania mali 94 s pred koncom riadneho hracieho času šancu rozhodnúť v presilovke, ale hoci zavreli hostí do ich pásma, tí odolali a nasledovalo predĺženie.

V predĺžení mali spočiatku aj vďaka pokračujúcej presilovke viac z hry domáci, ale 80 sekúnd pred koncom ich do oslabenia poslal Valášek a barani to využili. Majdan síce v prvej šanci nechal vyniknúť Tomeka, ale v ďalšej situácii sa už nemýlil a 23 sekúnd pred záverom predĺženia rozhodol o výhre Banskej Bystrice.

MsHK DOXXbet Žilina – HC '05 iClinic Banská Bystrica 2:3 pp (0:0, 1:2, 1:0 – 0:1)

Góly: 31. Stupka, 42. Drevenák - 25. Zigo, 31., 65. Majdan. Rozhodovali: Jura – Bogdaň, Jobbágy, vylúčení: 3:3, navyše: Gillies (B. Bystrica) 5+DKZ za vrazenie na mantinel, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, striedanie: od 21. hostia s Matouškom, 701 divákov


Nitra - Skalica

V 8. minúte stretnutia podržal brankár Valent domáci tím, keď parádnym zákrokom zneškodnil prvú príležitosť hostí. V 12. minúte šiel Macík sám proti brankárovi Skalice Romančíkovi, ale ten puk za svoj chrbát nepustil. O štyri minúty napriahol domáci Mezei a puk skončil na hornej tyčke skalickej brány.

V 26. minúte štadión zaburácal, nitriansky obranca Jamie Milam v presilovej hre poslal puk pomedzi nohy brankára Skalice a otvoril skóre zápasu. V polovici stretnutia sa presadila nová posila Nitry Kanaďan Laliberté, keď nikým neatakovaný zvýšil vedenie. Už o minútu viedli domáci trojgólovým rozdielom, nenápadná strela Ručkaya skončila v sieti skalickej bránky. V závere strednej časti zápasu prišli ďalšie dva góly Nitry, najskôr vo vlastnom oslabení zle bránený Kutálek prekonal bekhendom skalického brankára a potom obranca Nitry Podhradský skúsil strelu švihom od modrej čiary a puk skončil v sieti. Následne opustil skalickú bránku Romančík a postavil sa do nej Ďuriš.

V 51. minúte sa strelecky presadil ďalší nitriansky obranca, keď v presilovej hre po peknej akcii prestrelil brankára Skalice Ordzovenský. Nitra aj naďalej režírovala priebeh zápasu a v 59. minúte streli siedmy gól Ručkay. Napokon konečný stav na 7:1 stanovil 43 sekúnd pred koncom Skaličan Lantoš.

HK Nitra - HK 36 Skalica 7:1 (0:0, 5:0, 2:1)

Góly: 26. Milam, 31. Laliberté, 32. Ručkay, 38. Kutálek, 39. Podhradský, 51. Ordzovenský, 59. Ručkay - 60. Lantoš. Rozhodovali: Stano - Kacej, Výleta, vylúčení: 6:6, presilovky 2:0, oslabenia: 1:0, 2525 divákov


Piešťany - Poprad

ŠHK 37 Piešťany - HK Poprad 4:2 (2:1, 0:0, 2:1)

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke Miguel Gutierrez (vľavo) z Girony strieľa úvodný gól za chrbát brankára Dominika Takáča (vpravo) z ŠK Slovan Bratislava.
Foto
Girona FC - ŠK Slovan ONLINE: Belasí naďalej bez bodu, prehrali aj tretí duel
Antarktída skrýva stále svoje tajomstvá (ilustračné foto).
Foto
Záhada, ktorá nedá ľuďom spať: Aha, čo našli na snímke z Antarktídy! Veď TOTO tam nemá čo robiť
Ilustračné foto
Hasiči zasahujú pri požiari haly v Leviciach: Príčiny zatiaľ nie sú známe
Ilustračné foto.
2500 lekárov sa chystá opustiť svoje miesta ak... Exminister zdravotníctva ukázal prstom: Čia je to vina?
Minister obrany SR Robert Kaliňák
Kaliňák rokoval s Maďarmi o ochrane vzdušného priestoru: Slovensko strážia ich gripeny
Na Instagrame spojenom s týmto pseudonymom vystupuje žena v žiarivej červenej parochni s ofinou. Posledný príspevok na tomto účte bol zverejnený v septembri 2022.
Foto
Žena vyšla z domu celá od krvi: Z toho, čo tam našli policajti, im zostalo zle
Dopravná nehoda na D2 smerom do Čiech si vyžiadala zdržanie
Nehoda na diaľnici D2: Polícia hlási zdržanie v tomto smere
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin zúri, Nemci poriadne provokujú: Na to, čo vyrástlo pri Baltskom mori, okamžite reaguje
Na snímke poslanec Národnej rady (NR) Slovenskej republiky (SR) Michal Šimečka (Progresívne Slovensko) počas 19. schôdze parlamentu 3. októbra 2024 v Bratislave.
Aktualizované
Namiesto stability, hádky, chaos a ... Ostré slova Šimečku na adresu koalície: AHA, čo povedal
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken
Americký minister sa obrátil na Izrael s vážnou výzvou: Teraz je najlepší čas!
Janinej kolegyni sa v plote zasekol vták.
FotoVáš Tip
Kolegyňa poslala Jane fotku zo záhrady, tá si išla oči vyočiť: V plote sa zasekol... Takého vtáka nikdy nevidela!
Ukrajinský generálny prokurátor Andrij Kostin
Na Ukrajine padla ďalšia dôležitá hlava: Po výzve Zelenského okamžitý odchod