Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.11.2015 22:16 | Správy | Zahraničné správy

Záznamy z čiernych skriniek potvrdili explóziu lietadla: Polícia pripustila možnosť bomby na palube!

Príbuzní zatiaľ v Rusku identifikovali 33 obetí leteckého nešťastia, pri ktorom zahynulo v sobotu nad Sinajským polostrovom 224 ľudí. 

Katastrofu ruského dopravného lietadla nad Sinajským polostrovom spôsobil výbuch jedného z motorov. Informovala o tom v stredu ruská agentúra TASS s odvolaním sa na správy egyptských vyšetrovateľov, publikované v miestnej tlači. Explóziu mali potvrdiť záznamy z čiernych skriniek. Čo výbuch spôsobilo, bude predmetom ďalšieho vyšetrovania. Doterajšie poznatky podľa TASS nenaznačujú, že by havária bola výsledkom teroristického útoku.

Experti ale najprv musia podrobne prehľadať miesto pádu a analyzovať telá obetí a predmety a fragmenty lietadla, ktoré dopadli na zem. Musia zistiť, či nesú stopy výbušniny, alebo či explózia bola dôsledkom technického zlyhania. Rozbor technických parametrov letu podľa ruskej agentúry svedčí o tom, že lietadlo padalo veľmi rýchlo.

"Analýza dát dokladá mohutný výbuch, okamžitý výpadok všetkých motorov, vzplanutie časti trupu a rozpad lietadla ešte vo vzduchu," cituje TASS informáciu egyptských vyšetrovateľov. Nemecký Spolkový úrad pre vyšetrovanie leteckých nešťastí, ktorý sa na zisťovanie príčin tragédie tiež podieľa, v stredu oznámil problémy pri analýze hlasových záznamov v čiernych skrinkách. Zatiaľ čo dátové záznamy sú v poriadku, skrinka s hlasovou komunikáciou je podľa nemeckého úradu poškodená a dešifrovať jej obsah sa zatiaľ nedarí.

Podľa hovorcu ruských vyšetrovateľov Vladimira Markina boli na mieste pádu lietadla nájdené dokumenty a predmety, ktoré "majú význam pre vyšetrovanie okolností nehody," oznámila agentúra Interfax. Bližšie podrobnosti Markin agentúre neoznámil. Bezprostredne po katastrofe oznámila egyptská vetva radikálnej organizácie Islamský štát (IS), že lietadlo zostrelila. Ničím to ale nepodložila a experti pochybujú o technických možnostiach radikálov zostreliť lietadlo, ktoré letí vo veľkej výške. V stredu IS na Twitteri oznámil, že nepotrebuje poskytovať akékoľvek dôkazy. Zverejní ich vraj, až bude chcieť.

"Teraz zvažujeme dve verzie: niečo uložené vnútri (v lietadle) a technická porucha. Lietadlo sa nemohlo iba tak rozpadnúť vo vzduchu - mala by tam byť nejaká činnosť. Raketa je nepravdepodobná, pretože tomu nič nenasvedčuje," citovala svoj zdroj agentúra Reuters.

 

Príbuzní zatiaľ v Rusku identifikovali 33 obetí leteckého nešťastia, pri ktorom zahynulo v sobotu nad Sinajským polostrovom 224 ľudí. Rusko, odkiaľ pochádza prevažná väčšina mŕtvych, rozšírilo na 40 kilometrov štvorcových zónu, v ktorej sa pátra po pozostatkoch tiel a zvyškoch lietadla. Lietadlo smerujúce z letoviska Šarm aš-Šajch do Petrohradu sa zrútilo asi 30 minút po štarte. Situácia na severe Sinaja je trvalo nebezpečná. 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Na tvári Danky Bartekovej v jej veľký deň nemohol chýbať široký úsmev.
Emóciami nabitá svadba Bartekovej: Úsmevy na tvárach známych športovcov či dojatí rodičia!
(ilustračné foto)
Aktualizované
Násilie, nepokoje a hádky! V Gruzínsku sa odohrali kľúčové voľby: Stále nie je jasné, kto je skutočným víťazom
Vicemajster sveta z roku 1998 Zé Carlos
Brazília v šoku: Zomrel spoluhráč Ronalda, Rivalda či Roberta Carlosa!
Polícia stále pátra po nezvestnom pasažierovi.
Muža, ktorý skočil do Dunaja, sa nepodarilo oživiť: Zistili, koľko mal rokov
Emma pád neprežila.
Foto
Obrovské nešťastie: Tehotná mamička Emma zomrela po PÁDE z okna! Jej posledná FOTO láme srdce
Foto
DOTKNUTÝ sexsymbol Juraj Bača: Táto žena ho otvorene ODMIETLA! Dôvod ho zamrzel
Vodca sekty na Slovensku Igor Michajlovič Danilov.
Váš Tip
Nebezpečná sekta možno lanárila aj vás: Sľubuje bývanie zadarmo, človek sa má dožiť 1500 rokov!
Michal Krištof bol pred odchodom do KHL pravidelne nominovaný na reprezentačné zrazy.
Krištof reaguje na svoj odchod z Ruska: Celé to bolo úplne inak!
Juraj sníva o ceste okolo sveta.
Foto
Sexi herec zo seriálu Nemocnica Juraj Ďuriš: TOHTO sa najviac bojím!
(ilustračná fotografia)
Desivý útok na policajný konvoj: Hlásia viacero obetí! Hovorí sa o teroristickom útoku
Polícia stále pátra po nezvestnom pasažierovi.
Dráma v Bratislave: Do Dunaja mal skočiť muž! Na miesto vyslali záchranné zložky
(ilustračná foto)
TOTO sa v Rusku deje len výnimočne! AHA, čo sa podarilo väzňom v trestaneckej kolónii