Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.11.2015 19:30 | Šport | Futbal

Slovan pred slabou diváckou kulisou zdolal Senicu: Ale za cenu zraneného Vitteka!

Futbalisti Slovana Bratislava zdolali v sobotňajšom zápase 16. kola Fortuna ligy 2015/2016 na domácej pôde mužstvo FK Senica 2:1.

O víťazný gól sa postaral v 69. minúte Tamás Priskin. Tieň na triumf "belasých" vrhá zranenie kapitána Róberta Vitteka, ktorého v 18. minúte vystriedal Karol Mészáros. Slovan zostáva na druhej priečke so ziskom 34 bodov, Senica je s 21 bodmi siedma.

Priebeh zápasu

Aktívnejšie začali hostia. Už v tretej minúte sa mohol dostať do úniku Mráz, jeho aktivitu však zabrzdila píšťalka rozhodcu. K šanciam sa začali postupne dostávať aj domáci. V 12. minúte sa snažil Peltier usmerniť centrovanú loptu, pozorný Šulla však jeho pokus zachytil. V 29. minúte sa dostal domáci Čikoš do blízkosti senickej bránky, pri nebezpečnej prihrávke však zaúradoval kapitán hostí Pavlík a loptu odkopol na roh. O tri minúty neskôr sa ocitol v šanci Priskin, jeho prudkú strelu z uhla však Šulla vyrazil. Gólový účet stretnutia napokon otvoril "Seničan" Mráz, ktorý strelou z hranice šestnástky prekonal Muchu. V 36. minúte mohol vyrovnať Mészáros, jeho hlavička však nenašla priestor troch žrdí. V nadstavení vypálil tvrdo Priskin, lopta ale mierila nad bránu.

 

Do druhého polčasu vstúpili lepšie hráči Slovana. V 51. minúte sa zorientoval v šestnástke Saláta a vyrovnal. Hostia si vzápätí vytvorili dve sľubné šance, v oboch prípadoch však pálil Kalabiška mimo. "Belasí" napokon otočili stav stretnutia v 69. minúte, keď prihrávku Peltiera zužitkoval Priskin. V 80. minúte mal šancu Kalabiška, ktorý trafil pravú žrď a jeho následnú dorážku upratala obrana Slovana na roh. Slovan si na konci zápasu mohol poistiť vedenie, pri strele Mészárosa však pohotovo zasiahol Šulla ľavou nohou.

ŠK Slovan Bratislava - FK Senica 2:1 (0:1)

Góly: 51. Saláta, 69. Priskin - 34. Mráz ŽK: Savičevič, Kubík - Komara, Čunta, Klec, Varga Vengřinek. Rozhodoval: Vnuk, 583 divákov.
Zostavy a striedania:
Slovan: Mucha – Čikoš, Saláta, Hudák, Sekulič – Savičevič, Kubík (86. Simovič), Zreľák – Peltier (77. Oršula), Vittek (18. Mészáros), Priskin
Senica: Šulla – Hladík, Pavlík, Pillár – Vengřinek, Komara (86. Kontár), Hromada, Klec (79. Varga), Čunta – Mráz (61. Kosorin), Kalabiška


Železiari po predchádzajúcom presvedčivom víťazstvo doma proti Skalici túžili v Zelpo aréne opäť naplno zabodovať a výraznejšie sa oddeliť od spodku tabuľky. Nemali to však jednoduché, v predchádzajúcich vzájomných zápasoch nikdy nezvíťazili, a tak ich súboj s tabuľkovo príbuznými Moravcami sprevádzala aj značná dávka napätia. Domáci začali s väčšou porciou ofenzívy, so zjavnou snahou otvoriť rýchlo skóre. A aj sa im to podarilo, už v 4. min si na kolmú nahrávku krásne nabehol najproduktívnejší v tíme Gál Andrezly a prekonal brankára Raniloviča. Vydarený úvod domácich povzbudil, hostia boli v v útoku neškodní a viac sa, aj z prinútenia, sústredili na bránenie. Strelecké šťastie skúsili nepresne z domácich Kochan i Podio a v 14. min mohol zblízka Gál Andrezly skóre tiež navýšiť, keby lopta trafila bránku. Hostia po strele Orávika ohrozili Kuciaka v domácej bránke až v 16. min, onedlho ukázal svoju rýchlosť aj Tawamba, no bezvýsledne. V 31. min Kochan po spolupráci s Rendlom prekonal aj brankára, len škoda, že s nedôrazným pokusom. Brankár Kuciak vydarene zareagoval v 39. min na hlavičku Tawambu, viac si však na druhej strane zaslúžili gól železiari po uletenej strele Vaščáka nad bránku.

Po zmene strán Vajda v 48. min aj vsietil, gólu však zabránil predchádzajúci faul na brankára. Neustále sa čakalo na útočné vzplanutie hostí, nepresnosť, nerozhodnosť im spočiatku pristrihla krídla, no aj oni sa napokon v 54. min dočkali. Presnou hlavičkou vyrovnal De Souza napriek tomu, že Kuciak loptu pohladil, a domácich dokonale schladil. Dostávali sa častejšie do problémov a v 62. min mali aj obrovské šťastie, keď im okrem brvna pomohol ofsajd. V 74. min uplatnil Tawamba svoju dravosť, nezastavili ho ani traja obrancovia, ani Kuciak a loptu dopravil do siete. Šancu vyrovnať spálil v 87. min Vaščák, jeho hlavičku Ranilovič zlikvidoval, no o dve minúty neskôr už kapituloval po hlavičke Vajdu a skóre sa zastavilo na zaslúženej deľbe bodov.

ŽP Šport Podbrezová - ViOn Zl. Moravce 2:2 (1:0)

Góly: 4. Gál Andrezly, 89. Vajda - 54. De Souza, 74. Tawamba. Rozhodca Pavlík, ŽK: Podio - Kupec, Tawamba, Ranilovič, 1003 divákov

ŽP Šport Podbrezová: Kuciak - Migaľa, Kupčík, Vajda, Andrič - Szöke - Vaščák, Kochan, Podio, Gál Andrezly - Rendla (72. J. Pančík)

ViOn Zlaté Moravce: Ranilovič - Majkič, Burič, De Souza, Tipurič - Krznarič - Orávik, Školník (79. Cebara), Kupec, Glavaš (90. Mance) - Tawamba


Domáci tréner musel v krajskom derby pre zranenia i tresty urobiť hneď tri zmeny v základe, hostí viedol pre disciplinárny trest pre trénera Ladislava Pecka jeho asistent Ján Bíreš. Do prvej vážnejšej akcie sa dostali Liptáci, ale hlavička Lačného v pokutovom území si v 6. minúte cestu medzi tri žrde nenašla. Žilinčania potom hru vyrovnali, mali aj náznaky šancí, ale vo finálnej fáze zlyhali Haskič aj jeho spoluhráči. O čosi bližšie ku gólu mala hlavička Paura v 22. minúte, o minútu neskôr ho strelou tesne vedľa brány napodobnil debutant v základnej zostave MŠK Lukáš Jánošík a o ďalšiu minútu zlyhal v koncovke hlavou opäť kapitán Paur. V 37. minúte zahral po centri do šestnástky hostí jeden z hráčov Ružomberka rukou a rozhodca Straka ukázal na biely bood. Loptu si naň postavil Paur, ale penaltu kopol ideálne pre gólmana a Tofiloski najväčšiu šancu MŠK zlikvidoval. Hostia mohli odpovedať takmer okamžite, ale ďalekonosná strela Petra Masla iba tesne minula Volešákovu bránu. V 43. minúte mal šancu otvoriť skóre William, ale hlavičkou v dobrej pozícii netrafil do brány, a polčas sa tak skončil bez gólov.

Druhý polčas priniesol v úvodnej štvrťhodine dobrý výkon oboch tímov, ale vo finálnej fáze zlyhávali domáci aj hostia. Prišla však 62. minúte a center Jánošíka z pravej strany premenil na prvý gól zápasu domáci kapitán Paur. Žilinčania bol pri chuti, o pár minút neskôr mal gól na kopačke Jánošík, ale tvrdou strelou trafil iba brvno ružomberskej brány. Šošoni získali územnú prevahu, hostia sa prakticky nedostávali do hry a ich občasné výpady spoľahlivo riešila obrana žlto-zelených. V 82. minúte pridali domáci aj druhý gól, Špalek poslal z pravej strany center na zadnú tyč, Letič hlavou priťukol loptu pred bránu a nabiehajúci William ju poslal do siete. Domáci v závere kontrolovali hru, Liptákov už do ničoho vážnejšieho nepustili a zaslúžene zvíťazili.

MŠK Žilina – MFK Ružomberok 2:0 (0:0)

Góly: 62. Paur, 82. William. Rozhodoval: Straka, ŽK: William – Kružliak, J. Maslo, Masaryk, 1297 divákov

Zostavy a striedania:

Žilina: Volešák – Mabouka, Králik, Hučko, Letič – Bénes – Jánošík (74. Mihalík), Paur, Haskič, Hlohovský (63. Špalek) – William (88. Michlík)

Ružomberok: Tofiloski – P. Maslo, J. Maslo, Kružliak, Rosa – Ondrek – Zošák, Ďubek, Lovás (56. Gerát) – Lačný (67. Cheptine), Jakubko (66. Masaryk)

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Radikálny krok Kyjeva: Rozhodnutie, ktoré mnohých nepoteší! O čo ide?
Na snímke lokomotíva spoločnosti European Locomotive Leasing, ktorú si prenájímajú České dráhy.
Po potopách konečne dobré správy: České dráhy obnovia spoje do TÝCHTO slovenských miest!
Ilustračné foto
Kyjevské úrady varujú: Obyvatelia by mali obmedziť pobyt vonku! Čo sa to tam deje?
NASA zverejnila snímku dňa od Petra Horálka.
FotoVáš Tip
Fotka zo Slovenska opäť zaujala svet: V NASA hviezdi záber zo Spišského hradu!
Janko dal zbohom svojej legendárnej ofine.
Foto
Let’s Dance prekvapuje: Vráti sa na parket Janko Tribula? Jeho slová hovoria jasne
Komár tigrí (Aedes albopictus)
Po povodniach hrozí ďalšia kalamita: Ako sa uchrániť pred inváziou komárov?
Prezident Pellegrini podpísal novelu zákona, ktorou sa menia príspevky pre policajtov.
Peter Pellegrini podpísal novelu zákona: Pozrite sa, ako za zmenia príspevky pre policajtov
Spokojná: Speváčka si myslí, že ženy sa často prispôsobujú.
Foto
Lucie Vondráčková rapídne SCHUDLA: STRÁCA sa pred očami! Čo sa s ňou deje?
Ilustračné foto
Slovensko a očkovanie proti COVID-u: Vakcína, ktorá poskytuje zvýšenú ochranu, bude čoskoro dostupná
Ivana Zuzelková hlásila správy, keď sa stal trapas.
Váš Tip
Moderátorka Televíznych novín hlásila správy, zrazu sa to stalo: Bolo ťažké sa nerozosmiať!
Foto
Okamžitá hviezda: Na sebavedomého Slafkovského už spievajú ódy!
(ilustračné foto)
Lekár, ktorý mal dvom pacientom zle zoperovať oči: Vyšetrovateľ v Bratislave rozhodol, padlo OBVINENIE!