Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.12.2015 00:00 | Správy | Krimi | Domáce krimi

Vražda expolicajta Vladimíra v Bratislave na Vianoce 2009: Definitívny trest je stále v nedohľadne!

Kto na Vianoce 2009 zavraždil expolicajta Vladimíra († 36)? Nevieme to ani po šiestich rokoch. Rozsudok nad obžalovaným Matejom odvolací súd zrušil.

Expolicajt Vladimír K. († 36) prišiel o život na Vianoce - 25. decembra 2009 - v bare v bratislavskej mestskej časti Vrakuňa. Potýčka sa odohrala na toalete. Prichádzajúcich a odchádzajúcich z toalety zaznamenali kamery, samotnú vraždu nie. Bratislavský súd predvlani v decembri obžalovaného Mateja H. (33) poslal do väzenia na 15 rokov. Obžalovaný sa proti rozsudku odvolal. Krajský súd v Bratislave v auguste 2014 pre pochybenia zrušil rozsudok prvostupňového súdu.  Koncom októbra prvostupňový súd nemohol pojednávať  "Spis bol zaslaný na vyjadrenie Ústavu súdneho lekárstva a medicínskych expertíz v Martine," povedal predseda senátu. Spis sa jeho slov mal súdu vrátiť aj s vyjadrením sa k prípadu, ale nestalo sa tak. Podľa Daniely Meravej z Krajského súdu v Bratislave by sa spis aj s posudkom mal vrátiť provostupňovému súdu, ktorý vytýčil pojednávanie na 26. februára 2016.

Expolicajt Vladimír podľa znalcov zomrel na následky ťažkých zranení brucha a srdca. Z vraždy podozrivý Matej H. sa takmer rok vyhýbal výsluchu na polícii. Tvrdí, že o zatykači nevedel a po vražde náhodne odcestoval do zahraničia.  Po návrate prišiel s obhajcom na políciu a tvrdil, že bol v Taliansku a o stíhaní nevedel.

Otvoriť galériu

S partnerkou Katarínou (35) mal Vladimír v čase vraždy 3-mesačnú dcérku, ktorú prišiel na Vianoce ukázať rodine. "Keď naša dcérka vyrastie, budem jej rozprávať o násilnej smrti jej otecka, môjho vtedajšieho partnera Vladimíra († 36),"  povedala Katarína po prvom a zatiaľ jedinom rozsudku. "Porozprávam jej aj o tom, aké boli výpovede svedkov, záznam priemyselnej kamery z baru, do ktorého išiel Vladimír dva dni po našom prílete z Austrálie, na Vianoce v roku 2009," povedala partnerka zavraždeného. "Nemal právo zabiť otca našej dcérky," dodala smutne. 

 

Expolicajt Vladimír žil tri roky pred vraždou v austrálskom Melbourne. „Pracoval tam na stavbách a zároveň študoval angličtinu,“ povedal pre Nový Čas jeho kamarát. Na Slovensko prišiel len na pár dní, aby v kruhu rodiny oslávil sviatky. Rodičom družky Kataríny chcel ukázať aj svoju malú dcérku Simonku. Doma bol len dva dni, keď prišiel o život.  Vladimír predtým pôsobil ako kukláč a neskôr v ochranke ústavných činiteľov. Kriminalistom pomohol pri dokazovaní vraždy aj záznam bezpečnostnej kamery z baru. Slovenská komunita v Austrálii bola zo smrti expolicajta zdesená a na pomoc rodine zorganizovala finančnú zbierku.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Abandoned railway station with damaged wagons
V Budapešti sa VYKOĽAJIL vlak: Ide o druhý podobný prípad! Čo sa tam stalo?
Na snímke policajné auto.
Po pasoch ďalšia zmena? Rezort vnútra chce nový dizajn policajných áut: Menili sa nedávno
Tipy na prípravu
Zaujímavé zistenia vedcov o vaječných žĺtkoch: Ak uvidíte TOTO, nepanikárte
Herec nedávno vystúpila aj všou Česko Slovensko má talent
Foto
Herec Ivan Kozák odriekol hranie v muzikáli a ZMIZOL: Už týždeň je NEZVESTNÝ! Rodina prosí o pomoc
(ilustračné foto)
Ťažko choré dievčatko († 8) a jej mamu († 40) našli bez známok života: Slová polície trhajú SRDCE
Ilustračné foto
Hackerský útok stále nemá viníka: Švédsko ukazuje prstom na Irán, rázna reakcia
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan.
Erdogan na plné ústa: V Pásme Gazy neumierajú len deti, ale aj systém OSN! Prišiel s riešením
(ilustračné foto)
Slováci ZNECHUTENÍ z dovolenky pri mori: Do tejto DESTINÁCIE sa už NIKDY nevrátime!
(ilustračné foto)
Na sociálnej sieti sa predával NELEGÁLNY obsah: Zakladateľ reaguje, upokojuje situáciu
6-ročného chlapca mala uniesť z parku žena (ilustračná fotografia).
6-ročného chlapca pred rokmi UNIESLA žena: Prekvapivé rozuzlenie! Rodina neverila tomu, čo vidí
Český prezident Petr Pavel.
Český prezident otvorene o problémoch, ktoré riešia: Nie je žiaduce rozkolísanie vlády, tvrdí
Alžírska boxerka Imane Khelifová na milánskom týždni módy.
Foto
Takto ste kontroverznú alžírsku boxerku ešte nevideli: Aha, čím sa blysla na týždni módy!