Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.12.2015 19:29 | Šport | Hokej

Mladí Slováci neustáli fínsky tlak: Zo zápasu bol nakoniec debakel!

Slovenskí hokejisti neustáli fínsky tlak na MS20.

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov nezvládli dobre rozbehnutý zápas s Fínskom a vo svojom treťom vystúpení na juniorských MS v Helsinkách prehrali s domácim výberom jasne 3:8. V B-skupine tak bez ohľadu na výsledok záverečného silvestrovského duelu s Ruskom (13.00) obsadia štvrté miesto a vo štvrťfinále vyzvú v sobotu 2. januára už istých víťazov A-skupiny Švédov.

Otvoriť galériu

Zverenci trénera Ernesta Bokroša síce viedli v Hartwall Aréne po presných zásahoch Matúša Sukeľa a Radovana Bondru v 12. minúte 2:0, ale dvojgólový náskok nedokázali dlhšie udržať. Drvivý tlak pretavili Fíni ešte v prvej tretine do zníženia zásluhou Sebastiana Aha a v druhej časti úplne otočili skóre po góloch Aleksiho Saarelu a Roopeho Hintza. Slovenská "dvadsiatka" pod sústavným náporom protivníka kopila stále viac chýb a už nedokázala pribrzdiť domáci tím v rozlete. V tretej tretine inkasovala ešte päťkrát, hráči v bielych dresoch dokázali už iba skorigovať zásluhou Patrika Maiera. "Suomi" využili všetky štyri presilovky v zápase a odplatili súperovi prehru 1:2 z vlaňajšieho šampionátu v Kanade.

Otvoriť galériu

Mladí Slováci tak po triumfe 4:2 nad Bieloruskom a prehre 0:2 s Českom ďalšie body nepridali. V tabuľke sa už nemôžu zo štvrtej pozície posunúť vyššie - v prípade štvrtkového triumfu nad obhajcom strieborných medailí Ruskom by mali na konte šesť bodov rovnako ako tretie Fínsko, ktoré má však lepší vzájomný zápas.

 

Slovensko - Fínsko 3:8 (2:1, 0:2, 1:5)

Góly: 10. Sukeľ (Paločko, Sloboda), 12. Bondra (Romančík, Surový), 46. Maier (Sukeľ, Jaroš) - 16. Aho (Laine, Puljujärvi), 35. Saarela (Juolevi, Puljujärvi), 39. Hintz (Saarijärvi, Rantanen), 41. Puljujärvi (Laine), 43. Aho (Puljujärvi, Juolevi), 52. Laine (Aho), 53. Kapanen (Saarijärvi, Hintz), 58. Björkqvist (Siikonen, Lammikko) Rozhodovali: Anisimov (Rus.), Pitoscia (USA) – Hribar (Slovin.), Oliver (USA), vylúčení: 4:4 na 2 min, navyše Romančík (SR) 10 min. za úder do oblasti hlavy a krku, presilovky: 2:4, oslabenia: 0:0, striedanie: v 53. min. Škorvánek namiesto Húsku.

Slovensko: Húska (53. Škorvánek) - Jaroš, Sloboda, Černák, Koch, Moravčík, Ivanič, Romančík, Maier - Milý, Sukeľ, Paločko - Hrušík, Šiška, Lešťan - Briestenský, Sádecký, Huňa - Bondra, Surový, Pospíšil

Fínsko: Kahkonen – Juolevi, Tuulola, Niku, Mikkola, Keskitalo, Saarijärvi, Sopanen – Puljujärvi, Aho, Laine – Saarela, Kapanen, Nattinen – Hintz, Rantanen, Kalapudas – Björkqvist, Siikonen, Repo – Lammikko

Ernest Bokroš, tréner SR "20" (zdroj: SZĽH): "Čo nám nevyšlo, bola tretia tretina, ktorú sme prehrali 1:5. To nás veľmi škrie. V prvej aj druhej časti sme hrali to, čo sme od chlapcov chceli a aj vyžadovali. Žiaľ, Fíni premenili všetky presilovky, a to ich posunulo k lepšiemu výsledku. Je to turnaj a my máme zajtra šancu zahrať lepšie. Vieme, že vo štvrťfinále nastúpime proti Švédom, a preto rozložíme naše sily rovnomerne. Ihneď po zápase s Fínskom musíme dobre zregenerovať a pripraviť sa na Rusov."

Otvoriť galériu

Mikko Rantanen, kapitán Fínska (zdroj: worldjunior2016.com): "Myslím si, že sme odohrali celkom dobrý zápas, no podľa mňa dokážeme hrať ešte lepšie po celých 60 minút. Nabudúce sa musíme koncentrovať už od úvodu a snažiť sa streliť prvý gól, ktorý vždy dodá psychickú výhodu a nabudí aj divákov. Dnes nám zabrala prvá lajna, je to asi najlepšia formácia na šampionáte."

Kasperi Kapanen, útočník Fínska (zdroj: worldjunior2016.com): "Samozrejme, nikto nechce odštartovať zápas takým spôsobom, ako sme začali dnes. V ani jednom momente sme však nezapochybovali o tom, že duel otočíme. Teraz nás čakajú Česi, ktorí hrajú podobným štýlom ako Slováci, akurát majú trochu lepší tím. Bude to ťažký zápas, je to pre nás výzva".

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



O príčine vyhynutia mamutov vzniklo množstvo teórií.
Foto
Ako vyhynuli mamuty? Prevratná teória môže všetko zmeniť! Pravekých obrov mohla vyhubiť dnes už bežná vec
Kadyrov si na vozidlo nechal pripevniť guľomet.
Čečenský vodca má na Muska ťažké srdce: Elon, prečo si mi vypol Cybertruck ?
Filmová Khetanna
Foto
Lego stavebnica, ktorú musí mať každý fanúšik Hviezdnych vojen: Spomínate si, komu patrila táto ikonická loď?
Filling glass with tap water. Modern faucet and sink in home kitchen. Man pouring fresh drink to cup.
V pitnej vode objavili niečo nebezpečné: Okamžitý zákaz konzumácie!
Mozartova hudba je vo svete veľmi obľúbená (ilustračné foto).
Náhodný objav, ktorý prepíše dejiny hudby: Našla sa doteraz neznáma Mozartova skladba
Ruský opozičný politik Vladimir Kara-Murza.
Známy ruský opozičný politik šokoval vyhlásením: Putin čoskoro odíde...
Atentát na Donalda Trumpa.
Atentát na Trumpa: Vyšetrovanie tajnej služby zistilo niečo závažné!
Čilský rozhodca Carlos Chandía už kariéru ukončil.
Foto
Rozhodca vyšiel po 17 rokoch s pravdou von: Počas zápasu som uzavrel obchod s Messim
(ilustračné foto).
Dve aktivistky poškodili ropovod, skončili za mrežami: Súd s nimi nemal zľutovanie
Muž trpí objektofíliou. Priťahujú ho sanitky značky Mercedes.
Foto
Dominik odhalil šialené chúťky: Vzťah s... Keď ich ľudia spolu pristihnú, zostanú v šoku
Hasiči hasia lesný požiar na predmestí Sever do Vouga na severe Portugalska.
Portugalskí hasiči už majú lesné požiare pod kontrolou, ale... Na ľudí číha veľké nebezpečie
(ilustr. foto)
Vodiči, zbystrite v Bratislave pozornosť: Chystá sa ženský beh