Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.12.2015 19:29 | Šport | Hokej

Mladí Slováci neustáli fínsky tlak: Zo zápasu bol nakoniec debakel!

Slovenskí hokejisti neustáli fínsky tlak na MS20.

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov nezvládli dobre rozbehnutý zápas s Fínskom a vo svojom treťom vystúpení na juniorských MS v Helsinkách prehrali s domácim výberom jasne 3:8. V B-skupine tak bez ohľadu na výsledok záverečného silvestrovského duelu s Ruskom (13.00) obsadia štvrté miesto a vo štvrťfinále vyzvú v sobotu 2. januára už istých víťazov A-skupiny Švédov.

Otvoriť galériu

Zverenci trénera Ernesta Bokroša síce viedli v Hartwall Aréne po presných zásahoch Matúša Sukeľa a Radovana Bondru v 12. minúte 2:0, ale dvojgólový náskok nedokázali dlhšie udržať. Drvivý tlak pretavili Fíni ešte v prvej tretine do zníženia zásluhou Sebastiana Aha a v druhej časti úplne otočili skóre po góloch Aleksiho Saarelu a Roopeho Hintza. Slovenská "dvadsiatka" pod sústavným náporom protivníka kopila stále viac chýb a už nedokázala pribrzdiť domáci tím v rozlete. V tretej tretine inkasovala ešte päťkrát, hráči v bielych dresoch dokázali už iba skorigovať zásluhou Patrika Maiera. "Suomi" využili všetky štyri presilovky v zápase a odplatili súperovi prehru 1:2 z vlaňajšieho šampionátu v Kanade.

Otvoriť galériu

Mladí Slováci tak po triumfe 4:2 nad Bieloruskom a prehre 0:2 s Českom ďalšie body nepridali. V tabuľke sa už nemôžu zo štvrtej pozície posunúť vyššie - v prípade štvrtkového triumfu nad obhajcom strieborných medailí Ruskom by mali na konte šesť bodov rovnako ako tretie Fínsko, ktoré má však lepší vzájomný zápas.

 

Slovensko - Fínsko 3:8 (2:1, 0:2, 1:5)

Góly: 10. Sukeľ (Paločko, Sloboda), 12. Bondra (Romančík, Surový), 46. Maier (Sukeľ, Jaroš) - 16. Aho (Laine, Puljujärvi), 35. Saarela (Juolevi, Puljujärvi), 39. Hintz (Saarijärvi, Rantanen), 41. Puljujärvi (Laine), 43. Aho (Puljujärvi, Juolevi), 52. Laine (Aho), 53. Kapanen (Saarijärvi, Hintz), 58. Björkqvist (Siikonen, Lammikko) Rozhodovali: Anisimov (Rus.), Pitoscia (USA) – Hribar (Slovin.), Oliver (USA), vylúčení: 4:4 na 2 min, navyše Romančík (SR) 10 min. za úder do oblasti hlavy a krku, presilovky: 2:4, oslabenia: 0:0, striedanie: v 53. min. Škorvánek namiesto Húsku.

Slovensko: Húska (53. Škorvánek) - Jaroš, Sloboda, Černák, Koch, Moravčík, Ivanič, Romančík, Maier - Milý, Sukeľ, Paločko - Hrušík, Šiška, Lešťan - Briestenský, Sádecký, Huňa - Bondra, Surový, Pospíšil

Fínsko: Kahkonen – Juolevi, Tuulola, Niku, Mikkola, Keskitalo, Saarijärvi, Sopanen – Puljujärvi, Aho, Laine – Saarela, Kapanen, Nattinen – Hintz, Rantanen, Kalapudas – Björkqvist, Siikonen, Repo – Lammikko

Ernest Bokroš, tréner SR "20" (zdroj: SZĽH): "Čo nám nevyšlo, bola tretia tretina, ktorú sme prehrali 1:5. To nás veľmi škrie. V prvej aj druhej časti sme hrali to, čo sme od chlapcov chceli a aj vyžadovali. Žiaľ, Fíni premenili všetky presilovky, a to ich posunulo k lepšiemu výsledku. Je to turnaj a my máme zajtra šancu zahrať lepšie. Vieme, že vo štvrťfinále nastúpime proti Švédom, a preto rozložíme naše sily rovnomerne. Ihneď po zápase s Fínskom musíme dobre zregenerovať a pripraviť sa na Rusov."

Otvoriť galériu

Mikko Rantanen, kapitán Fínska (zdroj: worldjunior2016.com): "Myslím si, že sme odohrali celkom dobrý zápas, no podľa mňa dokážeme hrať ešte lepšie po celých 60 minút. Nabudúce sa musíme koncentrovať už od úvodu a snažiť sa streliť prvý gól, ktorý vždy dodá psychickú výhodu a nabudí aj divákov. Dnes nám zabrala prvá lajna, je to asi najlepšia formácia na šampionáte."

Kasperi Kapanen, útočník Fínska (zdroj: worldjunior2016.com): "Samozrejme, nikto nechce odštartovať zápas takým spôsobom, ako sme začali dnes. V ani jednom momente sme však nezapochybovali o tom, že duel otočíme. Teraz nás čakajú Česi, ktorí hrajú podobným štýlom ako Slováci, akurát majú trochu lepší tím. Bude to ťažký zápas, je to pre nás výzva".

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Foto
Vstup do Ligy majstrov belasým nevyšiel: Bude Slovan fackovací panák?
Kozák a Slováková spolu randia už niekoľko rokov. V minulosti sa však stihli už aj rozísť.
Foto
Nehnuteľnosti Kozáka a Slovákovej: Státisícová HACIENDA na Jadrane! Len na skok od vily známeho športovca
Samuel Libay
FotoVáš Tip
Oči Slovákov môžu vidieť jeho diela po prvýkrát naživo: Skvosty známeho slovenského šperkára vás zhypnotizujú!
Alexis diagnostikovali paroxyzmálnu nočnu hemoglobinúriu (PNH).
Foto
Kvôli liečbe ju museli očkovať 3 vakcínami naraz: Otrasná reakcia! Pohľad na jej tvár bolí
Viktor Vincze bol neoddeliteľnou súčasťou tanečnej šou Let’s Dance.
Foto
STOPKA za rebéliu? Markíza PRVÝKRÁT reaguje na Vinczeho: Toto je PRAVDA, prečo ho odpísali!
Foto
Dvojnásobná mamička Zuzulová: S priateľom už máme za sebou prvé...
Thermometer on snow shows low temperatures - zero. Low temperatures in degrees Celsius and fahrenheit. Cold winter weather - zero celsius thirty two farenheit.
Veľká predpoveď počasia! 3 signály napovedajú, aká bude ZIMA: Pripravte sa na toto
Obec Chľaba zostane odrezaná od sveta niekoľko dní.
Foto
Dobré správy, hladina Dunaja začala na tomto mieste KLESAŤ: Čo to znamená pre dopravnú situáciu?
(ilustračné foto)
Podarí sa dosiahnuť opak? Krajina sa ZMIETA v problémoch: O post prezidenta bojujú vo voľbách desiatky kandidátov
Rozhodnutie Juraja Blanára vychádza aj z konsolidačnej dielne.
Blanár zatvára ambasády: Je za tým šetrenie? Takto to vidí bývalý diplomat, ide o zlé rozhodnutie!
Ekológovia si mysleli, že objavili morského hada.
Ekológov splietol slizký objav na pláži: Keby vedeli, čo majú v rukách, neusmievali by sa!
KRÁSKY: Fujary z dielne Mariána Plavca nielen dokonale znejú, ale lahodia aj oku.
Váš Tip
Kaštieľ v Čičmanoch bude hostiť zaujímavú návštevu: Do okolia sa budú šíriť takéto zvuky!