Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Záhadný pád hasiča Petra († 26) na Silvestra: Sused videl, čo sa dialo posledné minúty pred tragédiou!

Tragický záver roka. Silvester sa stal osudným pre Petra († 26) z Diakoviec (okr. Šaľa), ktorý zomrel za veľmi záhadných okolností.

Profesionálny hasič mal veľa plánov do života a ako potvrdili jeho známi, nikdy sa na nič nesťažoval. O to zvláštnejšie je, že mladý človek tak nečakane zahynul. Pre rodinu, s ktorou mal Peter osláviť prelom rokov, je jeho smrť obrovskou ranou.

Peter bol pred pár týždňami hospitalizovaný v nemocnici. Aby aj on mohol osláviť príchod nového roka so svojimi najbližšími, dostal priepustku. Členovia rodiny prišli mladíka vyzdvihnúť a tešili sa na spoločne strávené okamihy. Krutý osud však všetko zariadil inak. Mladík sa cestou domov chcel zastaviť v jednom zo šalianskych panelákov. Podľa informácií Nového Času mal vybehnúť hore so slovami, aby ho príbuzní chvíľku počkali. Nikto z nich netušil, aká strašná dráma sa odohrá.

Otvoriť galériu

Osudné minúty

Peter dlho nechodil, a tak sa jeho mama začala o neho báť. Keď vyšla von z auta a pribehla bližšie k paneláku, naskytol sa jej ten najhorší pohľad. Na zemi ležal jej milovaný syn. „Všetci utekali k nemu a dávali mu umelé dýchanie. Snažili sa, robili, čo mohli, no pád z dvanásteho poschodia nedáva šancu na prežitie,“ povedal Martin, ktorý v paneláku býva.

Čo sa presne v osudné minúty odohralo, však ostáva zahalené rúškom tajomstva. „Vyšiel až hore na dvanáste poschodie. Tam si sadol do kresla a chvíľku sedel. Otvoril si na medziposchodí okno a premýšľal. Potom zrazu bolo počuť už len veľkú ranu,“ dodal sused Martin.

 

Množstvo otáznikov

Smrť mladého muža je záhadou pre nejedného obyvateľa činžiaka. Mladý hasič mal podľa informácií Nového Času priateľku, ktorá býva práve v tejto bytovke. Ešte pred smrťou mal svojej láske povedať, že si ide niečo vybaviť a krátko nato nasledoval krutý pád. Žena Petrovho srdca bola pri jeho nehybnom tele medzi prvými, no pomôcť mu už nedokázal nik.

„On nikdy nemal žiadne problémy, bol to dobrý chlapec. Veľmi miloval svoju priateľku, no trápil sa, že s ňou nemôže byť častejšie. Ale neverím, že by toto mal byť dôvodom. Petrova rodina je na pokraji zúfalstva,“ hovorí rodinná známa. Ani kolegovia hasiči si nevedia vysvetliť, prečo musel Peter zomrieť.

„Môžem potvrdiť, že ide o príslušníka hasičského a záchranného zboru, ktorý slúžil na stanici v Šali. V čase, keď došlo k tragédii, bol mimo služby,“ povedal hovorca hasičov v Nitre Viliam Pánsky. Okolnosti Petrovej smrti vyšetruje polícia. „Aby bolo možné vylúčiť cudzie zavinenie, polícia začala trestné stíhanie vo veci trestného činu usmrtenia,“ uviedla nitrianska krajská hovorkyňa Renáta Čuháková.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ilustračné foto
Irán zverejnil detaily izraelského útoku: Na akcii sa mala podieľať TÁTO svetová mocnosť
Na snímke predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová.
Von der Leyenová sa pri kritike Ruska nešetrila: Štáty západného Balkánu ubezpečila o JEDNOM
Odborníčka zároveň odporúča nerobiť ukvapené závery.
Zdá sa vám správanie vášho partnera ČUDNÉ? 6 znakov, že je vám NEVERNÝ!
Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová.
Izraelský útok na Irán drží v napätí aj európskych lídrov: Únia prišla so spoločným vyhlásením
Na tvári Danky Bartekovej v jej veľký deň nemohol chýbať široký úsmev.
Emóciami nabitá svadba Bartekovej: Úsmevy na tvárach známych športovcov či dojatí rodičia!
Nemecký kancelár Olaf Scholz.
Scholz varuje Irán po tom, ako na krajinu zaútočil Izrael: TOTO radí ako cestu k mieru
(ilustračná foto)
Teroristi sa chystali zaútočiť na ikonické katedrály: Vyšetrovanie museli UKONČIŤ, čo je za tým?
(ilustračné foto)
Aktualizované
Násilie, nepokoje a hádky! V Gruzínsku sa odohrali kľúčové voľby: Stále nie je jasné, kto je skutočným víťazom
Vicemajster sveta z roku 1998 Zé Carlos
Brazília v šoku: Zomrel spoluhráč Ronalda, Rivalda či Roberta Carlosa!
Polícia stále pátra po nezvestnom pasažierovi.
Muža, ktorý skočil do Dunaja, sa nepodarilo oživiť: Zistili, koľko mal rokov
Emma pád neprežila.
Foto
Obrovské nešťastie: Tehotná mamička Emma zomrela po PÁDE z okna! Jej posledná FOTO láme srdce
Foto
DOTKNUTÝ sexsymbol Juraj Bača: Táto žena ho otvorene ODMIETLA! Dôvod ho zamrzel