Jednou z nich je Džony alias Ladislav Švihla (41). Preslávili ho najmä výroky, ktorým nerozumel asi ani on sám. Perliť sme ho počuli v nových častiach kulinárskej šou Bez servítky, ktorá sa vrátila na obrazovky. Už počas Farmy sa Džony Švihla prezentoval znalosťou porekadiel, z ktorých väčšinu však chápal len on sám a ostatní sa na nich dobre zabávali. Inak to nebolo ani počas nakrúcania nových častí Bez servítky, kde opäť perlil. Prvý týždeň v kulinárskej šou spolu s prostorekým Džonym varila aj Nikoleta Kortišová, Nikola Ledecká, Michal Pavlík a Stano Tovcimak.
Majster knedlička
Nebol by to Džony, keby ku každému jedlu každého zo súťažiacich nemal nejaké výhrady. Mudrovať začal, samozrejme, hneď v prvý deň počas návštevy u Michala Pavlíka, ktorému odporúčal dať do tekvicovej polievky materinu dúšku. „Ja som starý šéfkuchár knedlička. Do tejto tekvicovej polievky by som dal sušenú materinu dúšku,“ mudroval. Poučovanie, samozrejme, pokračovalo aj u ostatných farmárov. V brokolicovej polievke Nikoly Kortišovej mu chýbal drvený petržlen a napriek tomu, že polievka bola krémová, pridal by tam ešte nejakú cestovinu, napríklad také kolienka. V jedlách Stana Tovcimaka Džonymu opäť chýbali koreniny, najmä však „fefor“ – a to teda nepochopil nik zo spolusediacich, čo za koreninu to vlastne je.
Ako povedal Džony, v dobrom jedle musí byť najmenej 10 korenín. Mišo Pavlík si hneď počas prvého dňa, keď bol hostiteľom práve on, pripravil na Džonyho test, ktorým chcel otestovať jeho someliérske schopnosti, keďže Džony je odborníkom na všetko, ako sám o sebe tvrdí. Nalial mu teda krabicové víno a nahovoril mu, že ide o drahé francúzske. Džony opäť nesklamal. „Je to biele polosuché! Nie je to hroznové? Francúzske, dišasón de gél la krúpelí žuchón te seperlí le mesón tu djúk – to znamená, že najlepšie kvalitné víno je skrátka z úrody zeme a kvalitne sa pije,“ povedal Džony ostatným farmárom a tí od smiechu skoro padli pod stôl.
Špina v kuchyni
Asi najmenšiu zmenu v porovnaní s varením na Farme zažil v relácii Bez servítky exot Džony. V jeho domácnosti sa ešte stále varí na kachľovej peci, ktorú vykuruje drevom. Ako nám Džony ukázal na Farme, k čistote nemá veľmi blízko, na čo sa sťažovali aj ostatní farmári. Inak to nebolo ani na návšteve u „majstra knedličku“. Hostia sa sťažovali na špinavý riad, smrad v miestnosti či naberanie cestovín holými rukami. A to ešte farmári nevedeli, že niektoré ingrediencie, ktoré inak Džony volá „integriencami“, sa neraz ocitli na nie príliš čistej podlahe. Napríklad aj mäso, ktoré sme neskôr našli v polievke, najprv putovalo na zem.
Najväčší trapas sa mu podaril pri výbere špeciálneho vína pre Miša Pavlíka. Z regálu vytiahol slovenské ružové polosuché víno, z ktorého bolo v sekunde talianske. „Aby si si nemyslel, že len ty mi nosíš z Francúzska vína, tak aj ja som ti zdirigoval zo zahraničia tiež, to málokde nájdeš, je to talianske víno, je to polosuché, biele.“
Rovnako ako na Farme, aj počas nakrúcania Bez servítky sa Džony nikde nevyzúval. Došlo k tomu až počas návštevy Stana Tovcimaka v Humennom. Stano ho totiž donútil vyzuť sa, no bola to osudová chyba. Po podaní predjedla sa všetci účinkujúci vrátane štábu zhodli na tom, že Džony sa môže pre neprekonateľný smrad obuť späť. Ani oblečenie si Džony počas nakrúcania Bez servítky veľmi nemenil. Zrejme má svoje košele veľmi rád a vôbec sa v nich nepotí. Nakrúcanie však prinieslo aj pozitívnu zmenu imidžu u Stana Tovcimaka, ktorý mal počas celej farmy dlhé neupravené vlasy s výrazným blond melírom. Kaderníčka ho v rámci voľného programu u Nikol zbavila zničených vlasov. V tom momente sa z neho stal iný človek a nový imidž mu pochválili všetci farmári.