Keď obyčajná šiška dostane nádych luxusu, vznikne niečo takéto. Šéfkuchár Björn De La Cruz pôvodom z Filipín pečie vo svojej reštaurácii v newyorskej časti Brooklyn šišky pokryté lístkami 24-karátového zlata. Chutia ako pravé šampanské, ktoré v nich aj používa. Základom je však lacná surovina - fialové sladké zemiaky ube. Výsledok však lacný vôbec nie je. Tucet takýchto nablýskaných šišiek stojí takmer 950 eur. "Som šťastný, že si ich k nám chodia vychutnať klienti z celého sveta," teší sa šéfkuchár.
Video
Ozajstné raňajky kráľov: Z ceny tejto pochúťky však mnohých prejde chuť!
1
Galéria >
Otvoriť galériu
Šiška zo zlata chutí ako šampanské.
Zdroj: Reprofoto Barcroft TV
Šéfkuchár vymyslel pochúťku s nádychom luxusu. Šišky zo zlata sa dajú naozaj jesť.