Po tom, ako video, na ktorom v kuchyni Telerána pripravuje „lajnu“, obletelo Slovensko aj zahraničné médiá, zmizol nielen z Telerána, ale záhadne sa vyparil aj z kuchyne luxusného hotela, kde pracuje.
Ľubomír Herko zvykol variť nielen v markizáckom Teleráne, ale pravidelne sa objavoval aj v luxusnom hoteli Salamandra v Hodruši-Hámroch. Počas týždňa zvykol kontrolovať prípravu jedla a cez víkend sa aj sám chytil varechy. „Mal by prísť variť aj v sobotu tak, ako zvykne,“ prezradil Novému Času jeden zo zamestnancov hotela minulý týždeň. Šéfkuchár sa však tentoraz do práce nedostavil. „Má svoje štandardné voľno podľa zákonníka práce,“ povedal Novému Času manažér prevádzky hotela Salamandra Jaroslav Halász. Koľko dní bude trvať toto voľno, nekonkretizoval s tým, že ide o interné záležitosti.
Herko po škandále, aký na Slovensku doteraz nemá obdobu, zmizol aj z televíznej obrazovky a podľa informácií Nového Času si už v Teleráne neškrtne. V Záhorskej Bystrici sa netaja tým, že Herka majú poriadne v zuboch a ochotne spolupracujú s políciou, ktorá začala trestné stíhanie vo veci trestného činu šírenia toxikománie. „Polícia doručila žiadosť o poskytnutie záznamu relácie a zoznamu štábu,“ vyjadrila sa pred pár dňami hovorkyňa televízie Tatiana Tóthová. Samotný šéfkuchár, ktorý podľa vlastných slov celú vec rieši so svojím právnikom, sa ku kauze viac vyjadrovať nechce. „K danej situácii som už povedal všetko podstatné,“ vyjadril sa Herko, ktorému by v prípade dokázania viny hrozilo až osem rokov za mrežami.