Antonio nepil vôbec vodu a alkoholického nápoja, z bobúľ modrých odrôd viniča, si užíval denne štyri fľaše. Dožil sa úctyhodných 107 rokov.
Docampo žil v španielskej Ribadavii, kde mal veľký vinohrad. Z neho žal hrozno a vyrábal si z nich červené víno. Na obed vypil dve fľaše a na večeru ďalšie dve. Vodu nepil vôbec. Napriek tomu mal zdravé obličky a pečeň a dožil sa 107 rokov.
"Dokázal vypiť liter a pol naraz. Liter a pol na obed a to isté k večeru. Keď sme boli obaja doma, tak nám na mesiac stačilo tak dvesto litrov vína. Nikdy nepil vodu," tvrdí syn Manuel Docampo Lopez.
Lekári pred podobným správaním varujú. Jeho rodina však verí, že prežil vďaka tomu, že vinič vo svojich vinohradoch pestoval ekologicky bez chémie, ktorú nepoužíval ani pri výrobe a skladovaní vína.
Výrobe vína sa začal venovať v tridsiatych rokoch po skončení španielskej občianskej vojny. Založil si firmu Bodegas Docampo, ktorú dnes vedie jeho synovec Jeronimo Docampo.
"Väčšinu vína, ktorú vyrobil, predal, ale stále si dostatočné množstvo nechával pre seba. Ročne vyprodukoval šesťdesiat tisíc litrov vína a tritisíc si schoval pre seba. Vždy hovoril, že len vďaka vínu žije tak dlho, "tvrdí Jeronimo Docampo.