Švajčiarsky magazín Bilan prišiel s tvrdením, že napriek celosvetovému úspechu bola reštaurácia vychýreného šéfkuchára Benoîta Violiera († 44) v obrovských finančných stratách. „Posledné mesiace slávneho šéfkuchára boli plné problémov,“ vyjadril sa zdroj.
Francúzsko-švajčiarsky šéfkuchár reštaurácie L‘Hôtel de Ville Benoit Violier († 44) sa pred týždňom zastrelil vo svojom byte v Ženeve. Do finančných problémov ho mal dostať obchod s alkoholom. Od istej spoločnosti si v roku 2015 objednal niekoľko drahých vín v hodnote od 18-tisíc do 35-tisíc eur, no napokon mu žiadne z nich nedoručili. Mal tak prísť až o 1,8 milióna eur.
Finančný magazín Bilan tvrdí, že Violier sa stal obeťou obrovského podvodu, za ktorým mala stáť švajčiarska vínna spoločnosť so sídlom v Sione Private Finance Partners. Firma vyhlásila 30. novembra minulého roka bankrot. Jedného z podozrivých, ktorý zostal v anonymite, vzali do väzby už v októbri 2015. Podľa magazínu Bilan táto spoločnosť takto oklamala troch alebo štyroch ďalších kupcov.
Violiera pochovali v sobotu v jeho rodnom Francúzsku v meste Montils, kde stále žije jeho matka a šesť súrodencov. Posledná rozlúčka sa však konala aj vo Švajčiarsku, na ktorej sa zúčastnilo zhruba 1500 ľudí. Reštaurácia, v ktorej pôsobil od roku 1996, získala tri michelinské hviezdy a na francúzskom zozname 1000 najlepších reštaurácií sveta (La Liste) obsadila prvé miesto. „Je to úžasné a pre nás výnimočné. Toto hodnotenie bude náš tím ešte viac motivovať,“ vyjadril sa v tom čase Violier, ktorý bol špecialistom na jedlá z lovnej zveri. Jeho reštaurácia ponúka jedlo od 170 eur.
Posledné slová adresoval svojmu kolegovi Louisovi Villeneuvovi: „Vidíme sa v utorok.“ V hotelovej izbe ho našla jeho manželka Brigitte spolu s jeho priateľom, s ktorým mali namierené na udeľovanie cien Michelin Guide.