Tie najlepšie sú už označené „palcom hore“ a najlepší stánkari získajú miestenku na budúcoročné trhy. Kvalita a úroveň stánkov sa budú tento rok prvýkrát hodnotiť a najlepšie stánky budú označené „palcom hore“. „Hodnotenie stánkov sa bude posudzovať podľa kvality sortimentu, ale posudzovať sa budú aj služby, ktoré ponúkajú stánkari, celý servis,“ informoval Miloslav Klíma, vedúci referátu kultúry na košickom magistráte.
Zatiaľ bolo ohodnotených päť najlepších stánkov. „V teréne budeme mať päťkrát anketárov, ktorí sa budú priamo pýtať kupujúcich a zároveň aj priamo hodnotiť služby v stánkoch. Do úvahy budeme brať aj výsledky kontrol hygienikov a Štátnej obchodnej inšpekcie. A zároveň ľudia majú možnosť stánky hodnotiť aj na sociálnej sieti,“ dodal M. Klíma.
Hodnotenie má výhody aj pre stánkarov. Víťazi v kategórii víno a mäsové výrobky po dodržaní všetkých podmienok už majú isté miesto na budúcoročných vianočných trhoch.
Čo sa hodnotí
- cena
- kvalita sortimentu
- ochota personálu
- čistota
- komunikácia so zákazníkmi