„Za celé obdobie trhov zaplatíme magistrátu 34-tisíc eur, máme však aj iné výdavky, ako suroviny a personál. Človek ide vždy do rizika, nevie, aká bude sezóna,“ pre Nový Čas uviedol majiteľ stánku Jozef.
Riziko však stánkarov o dobrú náladu neoberá a návštevníkov vítajú s úsmevom. Ich stánok na trhoch býva už viac ako desať rokov. „Trhy ešte len štartujú, no návštevnosť sa už rozbehla. Za dobrého počasia obslúžime stovky ľudí,“ povedala pokladníčka Veronika (26).
Ako sme sa presvedčili, napriek vysokému nájomnému niektoré ceny majú nižšie ako ostatní stánkari. Oplatia sa tu najmä zemiakové placky, ktoré majú o 30 centov lacnejšie, ale aj lokše, varené víno aj punč.
Čo ponúkajú
Cigánska v žemli: 3,50 €
Kuracie prsia v žemli: 3,50 €
Domáca klobása s chlebom a horčicou: 3,20 €
Makové šúľance: 2,20 €
Štrúdľa: 1,30 €
Lokša: 0,90 €
Zemiaková placka: 2,20 €
Varené víno biele: 0,80 € /1dl
Varené víno červené: 0,80 €/1dl
Medovina: 1,10 €/1dl
Punč: 1 €/1dl
Aké pálky vydražili v minulosti?
2015: 1 030 €
2014: 1 510 €
2013: 551 €