Ich špecialitou je príprava miešaných drinkov, ktoré majú konzistenciu želé a z pohárika sa nevylejú. Kreativitou pritom nešetria ani pri príprave ich obalov. Známy trend z Ameriky priniesli mladomanželia na Slovensko len prednedávnom.
„Videli sme to v televízii v rôznych seriáloch, na Oscaroch ich pili hollywoodske hviezdy a chceli sme to vyskúšať aj my, ale na Slovensku sme to nevedeli zohnať. Tak sme sa rozhodli pomôcť si sami,“ opisuje svoj nápad Žofia.
Podstatou je pridanie kuchynského želé do akéhokoľvek miešaného drinku. Cesta k úspechu bola pritom tŕnistá. „Veľakrát sa nám drinky nepodarili, niekoľko mesiacov sme museli skúšať, aby sme vychytali rôzne nedokonalosti,“ spomína na začiatky.
Cosmopolitan, Mojito aj Cuba Libre
Ľuďom najviac chutia vodkové drinky. Lahodná chuť však dostane konzumentov pomerne rýchlo. „Jeden shot má 15 percent, čiže keď si dáte päť, už to budete poriadne cítiť,“ zasmiala sa Žofia. Výhodou želé drinku je nerozbitnosť obalu. Manželia vyrábajú desať rôznych príchutí v rozličných obaloch.
Obľúbené nápoje predávajú vo forme poldecákov z mäkkého plastu, injekcií, pomarančov, ale aj pikantnejších kúskov. Cena drinku je 2,49 eura, injekcie stoja 3,99 eura. Nápoj má však po vytiahnutí z chladničky krátku životnosť. „Vydrží dve hodiny,“ dodávajú obaja na záver.
Ako sa želé drink pripravuje1. Najskôr sa pripraví drink, napríklad vodka s džúsom.
2. Spojí sa so želatínou, ochutenou tajnými prísadami.
3. Hotovým želé drinkom sa naplnia rôzne nádoby a odložia sa do chladničky na stuhnutie.