Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.10.2015 10:00 | Tip od Vás | Slovensko

Tomáš a Mirka sa zasnúbili na Lomničáku: Chceli tam osláviť výročie, život to zariadil inak

Vraví sa, že láska hory prenáša. V prípade Mirky (28) a Tomáša (31) z Popradu sa práve v horách začal písať ich romantický príbeh lásky. 

Pred dvoma rokmi sa stal Lomnický štít dejiskom ich zásnub. Svoje výročie si prišli pripomenúť do Tatier už ako štvorčlenná rodinka. Bývalá Vicemiss Spiša Mirka (28) a popradský policajt Tomáš (31) sú vášnivými milovníkmi horskej turistiky. Spoznali sa pred vyše ôsmimi rokmi. „Zoznámili nás kamaráti. Trávili sme spolu veľa času, kým to prerástlo do niečoho vážnejšieho,“ vravia.

Po roku randenia sa Tomáš rozhodol Mirku požiadať o ruku. O mieste na zásnuby dlho neuvažoval. „Lomničák je určitý symbol. A keď sa k tomu pripojí nádherné počasie, nebo na dosah – ideálne miesto na požiadanie o ruku. Navyše, len tak ľahko sa z neho nedá zutekať,“ vysvetľuje so smiechom Tomáš. Pol roka po zásnubách ako vystrihnutých z romantického filmu nasledovala svadba.

 

Dvojičky sú ich štíty na zdolávanie

Pred siedmimi mesiacmi sa rodinka rozrástla o rozkošné dvojičky Lauru a Maxa. Výročie zásnub v Tatrách sa uplynulý víkend rozhodli osláviť už ako štvorica. „Nemohli sme vyjsť až na Lomničák, lebo deti sú ešte malé a lekár nám to neodporučil. Tak sme prišli len na Skalnaté pleso,“ prezradila usmiata Mirka. Na otázku, či bola svadba dobré rozhodnutie, odpoveď nemuseli hľadať dlho. „Samozrejme, to najlepšie,“ zhodli sa.

„Ani na minútu som to nikdy neľutoval, práve naopak. Myslím si, že som čoraz šťastnejší,“ prezradil spokojný Tomáš. Mirka priznáva, že začiatky neboli vždy ružové: „Ešte počas tehotenstva som si dokončovala školu. Nebolo to ľahké, ale ja mám rada výzvy a ciele, ktoré sú náročnejšie.“ Napriek prebdeným nociam svoje áno nikdy neoľutovala.

„Som šťastná, že sme sa tak rozhodli. Starať sa o dvojičky nie je síce ľahké, ale zato krásne. Sú to také dva malé nezmary,“ opisuje s úsmevom ratolesti. „Často sa z Tomáša smejem, že on si aspoň chodí oddýchnuť do roboty, no musím uznať, že mi veľmi pomáha. A nielen on, ale aj obe babky. No aj tak sme sa až minulý týždeň dostali prvýkrát na necelé dve hodiny sami von,“ smeje sa.

Na hory však neplánujú zanevrieť. „Dávno pred svadbou som si dala záväzok, že vyjdem na všetky dostupné tatranské štíty. Túžim si tento sen splniť, no teraz mám dva veľmi náročné štíty na zdolávanie doma,“ vraví Mirka so smiechom. „Na Lomničák určite pôjdeme, hneď ako to bude vhodné pre naše dvojičky. A nielen tam, Tatry sú veľké a nádherné,“ uzatvára dvojica.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Zlomené srdce je pojem pre dočasný stav srdca, ktorý môže spôsobiť extrémny emočný alebo fyzický stres.
Deje sa vo vašom vzťahu TÁTO vec? Okamžite to ukončite! Odborník varuje
Ministerka hospodárstva Denisa Saková a predseda národniarov Andrej Danko
Danko pohrozil Sakovej: Čaká ju osud Dolinkovej?! Odpoveď ministerky znie jasne
Matthew Perry.
Foto
Rodina Matthewa Perryho († 54) prelomila mlčanie: Tušil herec, čo sa s ním stane?!
Neal Pionk (Winnipeg) a Martin Pospíšil (Calgary) v súboji pred bránkou.
Slovák v NHL dostáva náklad od fanúšikov: Idiotické, škodí celému tímu!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán dostal pozvánku do Gruzínska: Má sa stretnúť s premiérom
(ilustračné foto)
Exprezident TEJTO krajiny mal prežiť pokus o atentát! Desivé, čo sa dialo
(ilustračné foto)
Andy sa topil v jazere: PRAVDA o zomieraní! Naskočia vám zimomriavky, čo zažil
Zima. (Ilustračné foto)
Dušičky prinesú prudkú ZMENU počasia: Pripravte sa, bude to drsné!
Hasiči zasahujú pri likvidácii požiaru na trnavskej skládke odpadov.
Horí trnavská skládka odpadov! Zasahujú hasiči
(ilustračné foto)
Dobre sa pozrite na svoje uši: Máte tam TÚTO vec? Utekajte k lekárovi!
Televízia Markíza ponúkla moderátorke nemalé peniaze.
Foto
Veľká novinka! Už sa to nedalo utajiť: Známa moderátorka je TEHOTNÁ
Minister obrany SR Robert Kaliňák
Kaliňák o atentáte na premiéra: Trestné stíhanie ďalších osôb?! Aha, čo prezradil