Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.09.2015 11:39 | Tip od Vás | Slovensko

Dominika († 5) zabila detská hojdačka: Krutý osud sa so zdrvenými rodičmi zahral už druhýkrát!

Rodina Marcinová sa so svojím synčekom v sobotu vybrala na pivný festival do rekreačného strediska Poráč Park v Slovenskom rudohorí (okr. Spišská Nová Ves).

Smiali sa, hrali, užívali si spoločné chvíle, keď zrazu došlo k obrovskému nešťastiu. Tak ako iné deti, aj ich milovaný Dominik († 5) sa chcel ísť pohojdať. Keď si sadol, drevená konštrukcia sa z ničoho nič zrútila a chlapčeka zasiahla do hlavy. Dominik uväznený pod hojdačkou zomrel.Na festivale sa zabávala asi tisícka ľudí, keď došlo k obrovskej tragédii. „Popíjalo sa, hrala hudba, ľudia sa bavili. Mama pustila Dominika, aby išiel na hojdačku. Po krátkej chvíli sa drevená konštrukcia zrútila, ako keby bola vyrobená zo zápaliek. Chlapček zostal zakliesnený a museli ho vyťahovať. Celú tváričku mal zaliatu krvou,“ spomína na hrozivé okamihy návštevník festivalu a svedok Martin, ktorému sa nešťastie stalo pred očami. „Snažili sa chlapca oživiť, no už sa to nepodarilo,“ hovorí smutne Martin.

Otec malého zlatíčka kričal od obrovského žiaľu, mama veľmi plakala. Zdrveným rodičom museli po príchode na mieste pomáhať zdravotníci. Aj v nedeľu sa zronenému otcovi do očí tisli slzy bolesti, stratil to najcennejšie, čo mal - syna. „Ani sám presne neviem, ako k tomu došlo. Hojdačka sa zrútila a Dominik zostal pod ňou, o rok by z neho bol prváčik. Teraz však o tom nedokážem rozprávať,“ povedal s plačom milujúci otec.

 

Dlhé čakanie na sanitku

Pozemní záchranári sa pre zničenú príjazdovú cestu a zlý prístup na miesto nešťastia dostali až po 25 minútach. Vrtuľníku to trvalo takmer rovnako dlho. Chlapčekovi už nebolo pomoci a na mieste zomrel.

„Chybou podľa mňa bolo, že na takejto veľkej akcii nebola profesionálna zdravotná služba,“ myslí si Martin. Nový Čas v rekreačnom stredisku v nedeľu nikoho kompetentného nenašiel a na majiteľa nám mobilný kontakt odmietli poskytnúť. Ako sa teda k nehode, pri ktorej zomrel chlapček, postaví organizátor podujatia a či prevezme zodpovednosť, nie je jasné. „Prípad prevzal vyšetrovateľ, ktorý začal trestné stíhanie vo veci usmrtenia. Bližšie okolnosti tohto nešťastia polícia vyšetruje,“ uviedol košický krajský policajný hovorca Alexander Szabó.

S bračekom v nebíčku

Prežívajú jednu ranu za druhou. Rodina pred rokmi prišla o svojho prvorodeného synčeka. Dominik sa so svojím bratom nikdy nestretol, zomrel pár mesiacov pred jeho narodením, keď mal štyri roky. Keď sa rodina opäť stavala na nohy, znova sa učila usmievať a užívať si život s Dominikom, prišla ďalšia rana a oni pri nešťastí stratili aj svoje druhé zlatíčko. Ani jeden zo súrodencov si na tomto svete nestihol vyskúšať, aké je to sedieť v školských laviciach, prežívať prvú lásku, maturovať... Krutý osud to zariadil tak, že sa spolu stretnú až v nebi.

Matúška († 6) zavalil strom

30. január 2015: V bratislavskej Karlovke sa hra na školskom dvore zmenila na tragédiu. Strom obťažkaný ťažkým snehom zavalil malého prváka, ktorý o niekoľko hodín zraneniam podľahol.

Gigiho († 7) zabila štvorkolka

13. apríl 2015: V Žiranoch v Nitrianskom okrese nechal otčim štvorkolku s malým Gigim pár minút bez dozoru. Chlapec presadol dopredu, naštartoval a stroj ho vzápätí zavalil.

Zsolt († 15) zomrel pri futbale

16. máj 2015: Hráč dunajskostredského mladšieho dorastu sa zrazil s vlastným brankárom na zápase v Hlohovci. Po zrážke bol prevezený do nemocnice, kde zomrel na následky zranení.

 

Viktor († 7) skonal pod bránkou

26. apríl 2011: Vo vranovskej časti Čemerné stiahol chlapček na seba kovovú bránku, ktorá ho udrela do hlavy. Malý prváčik bol na mieste mŕtvy.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Bekr a Hilmerová
Foto
Hilmerová oslávila 50-ku vo veľkom: Najprv oslava s rodinou a potom... Herečku ani nespoznáte!
Erika Barkolová (47), moderátorka
Foto
Erika Barkolová prezradila úplne všetko: Bola som veľká ako slon a... TAKTO zhodila až 20 kilogramov!
Nehoda motorky pri Komárne sa skončila tragicky.
Tragédia pri Komárne: Motorkár († 51) narazil do plotu, bol na mieste mŕtvy
Bradley a Isabelle Thomasoví pôsobili ako idylický pár.
Záhadná smrť známej producentky († 39): Rozuzlenie prišlo až mesiace po tragédii
Ilustračné foto
Tragická nehoda na diaľnici: Autobus plný cestujúcich narazil do nákladného auta, mnohí neprežili
(ilustračné foto)
Nezachránili ho ani tri dávky vakcíny, pochovali ho s bezdomovcami: Smutný príbeh slovenského gólmana
Andrássyovské mauzóleum v Trebišove
Váš Tip
Trebišov obnoví Andrássyovské mauzóleum za vyše 400-tisíc €: Čo táto obnova prinesie?
Brooklyn sa navždy zmenil život po výlete s kamarátmi.
Blondínka oslepla kvôli banálnej veci: Pozor! Toto robia mnohí, nespravte tú istú chybu
Strana získala viac ako 54 percent hlasov.
Aktualizované
Drvivé víťazstvo! V Gruzínsku si volili zástupcov krajiny: Výsledky sčítavania rozhodli jasne
 V noci zo soboty na nedeľu sa vyspíme o hodinu dlhšie.
V noci sme si pospali o hodinu dlhšie: Aký má zmena času dôsledok na náš biorytmus?
Karfiolová s karí a lososom 
Karfiolová polievka INAK: Jej príprava vám zaberie len chvíľku! Vyskúšajte a už nebudete chcieť inú
Vdovec Marian požiadal o ruku dulu Martinu.
Príbeh Češky († 42), ktorá zomrela po pôrode v sekte, má dohru: Šokujúce, čo spravil vdovec!