Dôvodom bola súťaž Pirohy o tri rohy, ktorej názov vychádza z tvaru pirohov. Tieto dobroty nie sú na Šariši oblé, ale s tromi hranami. Miestne ženy pripravovali typické jedlo už od šiestej hodiny ráno.
Počas pretekov o najväčších jedákov potom bleskovo mizli z misy divákom pred očami. Vždy dve skupiny trojčlenných družstiev dostali po 30 kusov pirohov. Kto ich zjedol skôr, postupoval ďalej, a tak to išlo až do finále. Víťazom sa stal domáci tím, ktorý si výhru zabezpečil špeciálnou fintou. Súťažiaci totiž pochúťku nehrýzli, ale rovno hltali.
Suroviny na štyri tisícky pirohov
- 35 kg múky
- 76 vajec
- 1 kg soli
- 37 l vody
- 25 kg zemiakov
- 8 kg bryndze
- 3 - 4 kg slaniny