Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
27.07.2015 11:35 | Tip od Vás | Slovensko

Rodičia Kristínky (†2) sú na dne: Čo sa dialo pár hodín po výsluchu?!

Prežívajú najťažšie chvíle života! Rodičia maličkej Kristínky († 2), anjelika, ktorý minulý týždeň zomrel v rozhorúčenom aute, sú psychicky na tom veľmi zle.

Otec Jozef Kurák (57) svoje krásne dievčatko zabudol vyložiť z autosedačky, vo vozidle ho nechal niekoľko hodín samo. V piatok vypovedal na polícii, kde s bolesťou opísal, čo sa v osudný deň stalo. Nový Čas získal informácie o tom, čo sa dialo krátko po výsluchu, kam sa zúfalí rodičia vybrali.

Plač, ani žiadne emotívne prejavy. Je to vôbec možné? Reakcia manželov Kurákovcov na strašnú smrť dcérky môže verejnosť prekvapiť. Psychológ František Skokan však tvrdí, že reakcia na traumatickú udalosť sa môže dostaviť oneskorene. „Ten človek si nepripustí, že sa to stalo. To ešte len príde,“ tvrdí. Podľa psychológa je post­traumatická reakcia ešte horšia, ako bezprostredné emócie. Ide o zárodok diagnózy, ktorá sa môže premietnuť aj do porúch správania v rôznych iných záležitostiach. „Nemôžeme odhadnúť, že za mesiac to odíde,“ dodáva Skokan.

Otvoriť galériu

Jozef Kurák (57) v piatok v dopoludňajších hodinách vypovedal na polícii. Vypočúvanie plné emócií, sĺz a výčitiek trvalo 2 hodiny, mužovi sa len veľmi ťažko rozprávalo o okolnostiach neopísateľnej tragédie. Napriek tomu musel policajtom vysvetliť, ako sa mohlo stať, že zabudol bezbrannú dcérku v aute. Dievčatko v rozpálenom vozidle nemalo šancu prežiť. Strašný pohľad na dcérku otec neuniesol a totálne sa psychicky zrútil. „Zabil som si svoje dieťa...“ kričal nešťastný muž na celú ulicu. Ani záchranári a ani okoloidúci už nezmohli nič. Na pomoc bolo neskoro...

Hodiny po tragédii

Matku Kristínky smrť jej anjelika zasiahla na najcitlivejšom mieste. Oporou v najťažších chvíľach života sú si práve s manželom. Od strašného okamihu sa Katarína (32) od svojho muža nepohla ani na minútu a inak to nebolo ani po jeho vypočutí. Čitateľ Nového Času poslal do redakcie zábery, podľa ktorých sa niekoľko hodín po výsluchu pár vybral do nákupného centra.

Otvoriť galériu
„V kaviarni boli asi pol hodiny. Rozprávali sa, ale obaja mali kamenný výraz, boli bez emócií,“ opisuje svedok, ktorý ich videl. Čo v tej chvíli manželom vírilo hlavou, vedia len oni sami, nie je však vylúčené, že spoločne zvažovali ako a kedy sa rozlúčia s milovaným dieťatkom. Bolesť, akú prežívajú, si dokáže predstaviť iba málokto a je možné, že pod vplyvom tragických okolností sú dokonca pod liekmi.

Podľa informácií Nového Času sa obaja rodičia uzavreli do seba, s nikým nekomunikujú a zdržiavajú sa mimo domova. S malým anjelikom sa najbližší tajne rozlúčili v sobotu. „Rodina si to tak želala a my sme im len vyhoveli,“ povedal pracovník pohrebnej služby v Nitre. Otec čelí obvineniu z trestného činu usmrtenia a v prípade dokázania viny mu hrozí dvoj- až päťročné väzenie.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Pátranie v oblasti Turčeka so šťastným koncom.
Foto
V lese nad Turčekom sa STRATILA hubárka! Do hory šli traja: Čo sa stalo?
Na základnej škole bodol chlapec spolužiaka! (Ilustračné foto)
Brutalita na základnej škole: Chlapec BODOL spolužiaka do krku! Rodičia majú strach o deti
Helio môže byť na svoju prácu patrične hrdý.
Foto
Brazílčan za 21 rokov vybudoval mestskú džungľu: Padne vám sánka, koľko stromov SÁM vysadil!
Bol otec dcéry Naomi.
Foto
Náhle zomrel MMA zápasník († 38): V minulosti tvoril pár so speváčkou Demi Lovato
Trnavčan sa dostavil na súd.
AktualizovanéFoto
Tomáš na súde záhadne mlčal! Advokátka prehovorila: TAKTO mali seniori († 69, † 70) zomrieť
Juraj Loj si navliekol Petrine šaty!
Foto
V SND museli prešívať: Juraj Loj sa navliekol do Vajdovej ŠIAT! Sledujte tú FOTO
Ovčiarsku sezónu na Liptove ukončia slávnosťami bryndze v Liptovskom Mikuláši.
Váš Tip
Ovčiarsku sezónu na Liptove ukončia slávnosťami bryndze: Čo návštevníkov čaká na chutnom podujatí?
Cloe-up view of a pharmacist hands holding merchandise.
Ak máte vysoký tlak, zbystrite: Sťahujú z trhu TENTO liek! Môžete ho ďalej užívať?
Foto
Prídu na Slovensko hviezdy?! ME do 21 rokov lákajú už teraz
(ilustračné foto)
Koniec jesennej idylky? Počasie vám pokazí plány: Čo očakávajú meteorológovia?
Flooding in Nelson City Centre along Maitai River after massive rainfalls on 18/08/2022.
Do krajiny dorazili obrovské záplavy: Muža padajúci strom, strašné, čo sa stalo deťom...
Vojenské drony dokážu so sebou niesť aj zničujúce bomby (ilustračné foto).
Eskalácia napätia? Rozruch v krajine, ktorá je členom NATO