Podľa blogu spoločnosti Ryanair s názvom Into the blu patrí medzi 13 najlepších zmrzlinární v celej Európe. Barborina ľadová pochúťka konkuruje tým v Dubline, Paríži, Londýne či Ríme.
K výrobe ľadovej pochúťky sa dostala vďaka dokumentu o zmrzline. „Robila som päť rokov to, čo ma nebavilo. Rozhodla som sa preto odísť do Talianska. Zistila som, že tam je zmrzlinová škola, šla som tam,“ priznáva absolventka uznávanej Gelato Academy.
To, čo sa tam naučila, zužitkovala v Bratislave, kde si otvorila prevádzku vo dvore s balkónmi. „Zmrzlinu vyrábame z 50 % čerstvého ovocia, vody a ostatných prísad. Sú to sorbety vhodné aj pre vegánov. Tiež robíme zmrzliny z čerstvého mlieka a smotany,“ vysvetľuje Barbora.
Celkovo môžete vyskúšať takmer 100 príchutí. „Najobľúbenejšia je maková, ricotta s figami či pistáciová,“ hovorí s úsmevom. Ako povedala, keď sa dozvedela, že jej Koun patrí medzi 13 najlepších v Európe, takmer sa rozplakala.