Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.05.2015 12:05 | Tip od Vás | Slovensko

Narodení v tej istej nemocnici, v rovnaký deň i rok: Bábätká z Topoľčian mieria pred oltár!

Po tom, ako Nový Čas informoval o netradičnej dvojici zaľúbencov z Veľkej Británie, ktorí sa narodili v jednej pôrodnici v rovnaký deň a rok, našiel sa rovnaký pár aj v našich končinách.

Lenku Petrušovú (27) a Tomáša Vaňa (27) z Topoľčian nespájajú iba zamilovanosť a spoločné plány do budúcnosti, ale aj navlas rovnaký dátum narodenia - 5. jún 1987.

Lenka sa narodila 5. júna 1987 o siedmej hodine večer, Tomáš v ten istý deň o siedmej hodine ráno. Dlhé nasledujúce roky o sebe netušili. Chodili do iných škôl, mali rozličné záujmy, spájali ich iba niektorí známi. Ani jednému z nich vtedy nenapadlo, že by sa niekedy mohli dať dokopy a dať si v živote to najcennejšie - vzájomnú lásku a dôveru spečatenú sobášom. „Poznáme sa z tínedžerských čias. Prvýkrát sme sa stretli na diskotéke. Zoznámila nás naša spoločná kamarátka. Chodievali sme ako partia von, ale vzájomne sme sa bližšie neregistrovali,“ opísala prvé spoločné chvíle Lenka.

Po 25 rokoch

Iskra preskočila až neskôr. Osud ich dal dohromady takmer pred dvoma rokmi. Rovných 25 rokov trvalo, kým sa cesty dvoch bábätiek z topoľčianskej pôrodnice spojili do jednej spoločnej životnej cesty.

„Mali sme každý svoje životy a dlhoročných partnerov. Postupne sme sa s nimi rozišli, ale nikdy by nám nenapadlo, že by sme sa dali dokopy. Odrazu sme si začali písať na internete. Tomáš ma stále dobýval, ale ja som mala štátnice a musela som sa učiť. Nakoniec sme sa začali stretávať na káve,“ povedala Lenka o začiatkoch veľkej a unikátnej lásky dvoch ľudí s rovnakým dátumom narodenia.

„Túto zaujímavosť sme zistili až neskôr. Boli sme z toho prekvapení. Bolo to určite zaujímavé pre naše rodiny a známych. Určite veríme, že nám to môže priniesť šťastie,“ teší sa mladá účtovníčka.

Úplne rovnakí

 

Pre sympatickú dvojicu zaľúbencov zo západného Slovenska nie je ich dátum narodenia iba obyčajným, nič nehovoriacim číslom. Prepojilo ich v pôrodnici natoľko, že z nich vyrástli dvaja ľudia s neuveriteľným množstvom spoločných znakov. „Sme úplne rovnakí povahovo, máme aj rovnaké záľuby. Myslíme si, že je to práve pre dátum narodenia. Nás však spája hlavne láska. Vieme, že sme si jeden pre druhého súdení. Prerábame si spoločný domček, plánujeme svadbu a v budúcnosti aj deti,“ uzavrela Lenka.

Ak by sa im podarilo splodiť potomkov v rovnaký deň a mesiac, ako sa narodili oni sami, bol by to prípad, ktorý by v celom svete nemal obdobu. Posnažia sa o takýto ďalší unikátny kúsok? „Neviem, či sa nám to podarí, ale skúsim to všetko potrebné správne načasovať,“ povedal so smiechom Tomáš, ktorý pracuje ako servisný technik. Spolu s Lenkou oslávia tento rok svoje 28. narodeniny, ktoré pripadajú na piatok - na rovnaký deň v týždni, v ktorý sa v roku 1987 narodili.

Unikát aj v Británii

Dave McDermott (26) a Sophie Coles (26) z britského Wigstonu sa narodili 14. marca 1989 v rozmedzí dvoch hodín. Nielenže vyrastali v tom istom mestečku, ale chodili aj do rovnakej školy. Práve tam prepukla vzájomná láska, ktorú spečatia tento rok po 10-ročnom randení. O ich osudovom spojení od pôrodnice až pred oltár informovali aj miestne najväčšie médiá, podľa ktorých údiv neskrývajú ani colníci na letiskách, keď kontrolujú pasy zaľúbencov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto).
Zásahy horských záchranárov: Všetci ranení utrpeli zranenia nohy
Zlomené srdce je pojem pre dočasný stav srdca, ktorý môže spôsobiť extrémny emočný alebo fyzický stres.
Deje sa vo vašom vzťahu TÁTO vec? Okamžite to ukončite! Odborník varuje
Ministerka hospodárstva Denisa Saková a predseda národniarov Andrej Danko
Danko pohrozil Sakovej: Čaká ju osud Dolinkovej?! Odpoveď ministerky znie jasne
Matthew Perry.
Foto
Rodina Matthewa Perryho († 54) prelomila mlčanie: Tušil herec, čo sa s ním stane?!
Neal Pionk (Winnipeg) a Martin Pospíšil (Calgary) v súboji pred bránkou.
Slovák v NHL dostáva náklad od fanúšikov: Idiotické, škodí celému tímu!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán dostal pozvánku do Gruzínska: Má sa stretnúť s premiérom
(ilustračné foto)
Exprezident TEJTO krajiny mal prežiť pokus o atentát! Desivé, čo sa dialo
(ilustračné foto)
Andy sa topil v jazere: PRAVDA o zomieraní! Naskočia vám zimomriavky, čo zažil
Zima. (Ilustračné foto)
Dušičky prinesú prudkú ZMENU počasia: Pripravte sa, bude to drsné!
Hasiči zasahujú pri likvidácii požiaru na trnavskej skládke odpadov.
Horí trnavská skládka odpadov! Zasahujú hasiči
(ilustračné foto)
Dobre sa pozrite na svoje uši: Máte tam TÚTO vec? Utekajte k lekárovi!
Televízia Markíza ponúkla moderátorke nemalé peniaze.
Foto
Veľká novinka! Už sa to nedalo utajiť: Známa moderátorka je TEHOTNÁ