Slováci majú ešte v živej pamäti, ako sa začiatkom februára brodili snehom, bojovali so závejmi aj mínusovými teplotami. Až na Simona z Bratislavy. Ten uzimenej domovine zamával s letenkami v rukách, aby niekoľko dní strávil v ďalekom Thajsku.
"Všetci ľudia na ostrove boli prívetiví, zvyknutí na turistov. Aj tento kuchár urobil dobrý dojem. Bol milý, priateľský, nemal žiadny problém s tým, že som ho nakrúcal," hovorí čitateľ o drobnom Thajčanovi, ktorí na ostrove Phi Phi don predával zmrzlinu. Na klasickú kopčekovú však zabudnite. Túto totiž chalan vyrábal na platni, ktorá sa používa napríklad na výrobu obrovských palaciniek. Simon zbytočne nerozmýšľal, vytiahol kameru a celý postup si nakrútil.
Ako chutí takáto zmrzlina? "Bola veľmi dobrá, smotanová. Príchute sa dali vybrať, mohli ste si namixovať do zmrzliny, čo ste chceli. Okrem klasickej smotanovej tam boli aj ovocné príchute základu," hovorí Bratislavčan o pochúťke, za ktorú neváhal obetovať nemalý peniaz. "Zmrzlina bola pomerne drahá, stála 100 bahtov, čo je asi 2,50 eura. Za to sa tam dá kúpiť dobrý obed," dodal Simon.