Na štvrtkovej tlačovej konferencii poznamenal, že za tri roky potravinových kontrol na Slovensku došlo k miernemu poklesu nekvality. "Nie je to síce na úrovni, ako by sme si predstavovali, v priemere je to zhruba o 2 %. Bohužiaľ, priemerná porušenosť kvality, či potravín, alebo servisu, naďalej ostáva na úrovni 12 %," čo minister považuje naďalej za vysoké číslo.
"Napriek tomu mnohé subjekty potravinového reťazca urobili výrazný posun vpred, niektoré sa počas sledovaného obdobia v porovnaní s rokom 2012 zhoršili. K najvýraznejšiemu zlepšeniu v potravinovej vertikále došlo u distribútorov a dopravcov," konštatoval Jahnátek.
Jeho hodnotenie sa dostalo aj k Tomášovi. "Počúval som rádio, ako minister Jahnátek hovoril o skazených potravinách. A toto ma čakalo v jednom bratislavskom supermarkete," napísal čitateľ a pridal fotografiu plesňou obrastenej cherry paradajky. Nuž, to bude asi tých 12 %...
Upozornite nás na prešľapy slovenských obchodov! Svoje fotografie s komentárom môžete posielať na tip@novycas.sk