Upiekli najväčší slovenský bochník, ktorý sa zapísal do Knihy slovenských rekordov. Na rekordný klasický pšenično-ražný chlieb použili 21 kg múky, 260 g droždia, 400 g soli aďalších tajných ingrediencií.
Na rekordný klasický pšenično-ražný chlieb použil tím pekárov pod vedením Alžbety Kossuthovej 21 kg múky, 260 g droždia, 400 g soli a ďalších tajných ingrediencií. Príprava trvala zhruba štyri hodiny a samotné pečenie hodinu a pol. „Na jeho upečenie sme museli odstaviť jednu linku, na ktorej by sa za ten čas vyrobilo 3 500 chlebov,“ poznamenala manažérka pekárenskej prevádzky spoločnosti Penam Slovakia Zdenka Klimeková.
Maxichlieb, z ktorého by spravili desiate pre školákov priemernej slovenskej školy, pekári darovali neziskovej organizácii Depaul Slovensko. Tá pomáha ľuďom v núdzi a u nás prevádzkuje najväčšie zariadenie pre ľudí bez domova.
Ako sa dal využiť
- 1 800 obložených chlebíkov
- 900 vajíčkových chlebov
- 468 školských desiat
- 7 200 kanapiek (chlebové jednohubky)
- 18 000 krutónov (malé opražené kocky chlebíka)