Spolu s manželom robia od nevidím do nevidím, jediná voľná chvíľka na pár slov sa tak vždy naskytne až večer. Inak to nebolo ani uplynulý týždeň. "Črtal sa pekný rodinný večer, tak sme si otvorili fľašku vína," spomína čitateľka s tým, že vínko chutilo. "Keď som však pozrela na etiketu, že si o jeho pôvode pozriem viac, prekvapilo ma zloženie - vajce a mlieko v bielom víne?" čuduje sa ešte aj teraz Katarína.
O vysvetlenie sme požiadali priamo výrobcu. "Podľa platnej legislatívy sme povinní uvádzať všetky možné alergény na etiketách, ak víno môže obsahovať ich stopy," reagovala na Katkin podnet Veronika Vykydalová z Vinium, Velké Pavlovice a dodala: "Mliečne a vaječné výrobky sa do vína pridávajú počas jeho čerenia pre zlepšenie sedimentácie kalov, ide o bežný postup pri výrobe vína."
Podeľte sa s nami o vaše postrehy z obchodov! Fotografie aj s komentárom môžete posielať na tip@novycas.sk