Výrobcovia sladkých ľadových pochúťok z Bratislavy Lučenca a Kokavy nad Rimavicou (okr. Poltár) reagovali na výzvu najčítanejšieho denníka, vyhrnuli si rukávy a pustili sa do práce. Výsledkom je výborná zmrazená maškrta s jahodami, malinami, ríbezľami, višňami a bielej čokolády.
Mapa miest, kde si môžete pochutnať na špeciálnej zmrzlinke Nový Čas, sa zo dňa na deň rozrastá. Do výzvy sa po zmrzlinárni Split v Lučenci zapojili aj bratislavské Marcek Cafe&Cake, Narnia Pub a Cukráreň mlyn v Kokave nad Rimavicou. „Túto príchuť predávame ešte len jeden deň, ale ohlasy sú výborné, ľudia sa usmievajú, keď vidia novinku,“ prezradila Katarína (41) z Marcek Cafe&Cake na Kaštieľskej ulici v slovenskej metropole.
Usmiata predavačka Miška (23) z cukrárne Mlyn v Kokave nad Rimavicou nahovorila svojho šéfa, aby vyrobil zmrzlinu Nový Čas a on jej nedal košom. „Jedinečnú ľadovú pochúťku pripravil za hodinu. Základom je jogurt prekladaný lesnými jahodami,“ vysvetlila. Majiteľ tejto cukrárne sa vraj najviac zapotil pri zdobení zmrzliny. Sladké jahody musel zháňať až v niekoľko kilometrov vzdialenej Rimavskej Sobote.
Bratislava, Marcek Cafe&Cake
Cena: 0,60 €
Chuť: jogurtová s malinovou
Kokava nad Rimavicou, Cukráreň mlyn, Štúrova 1
Cena: 0, 40 €
Chuť: jogurtová s lesnými jahodami
Lučenec, Jadranská zmrzlina Split
Cena: 0,30 -0,40 €
Chuť: tvarohovo-jogurtová a jahodovo-ríbezľová s višňami
Bratislava, Narnia Pub, Gorkého 1
Cena: 1 €
Chuť: biela čokoláda s višňou
Zmrzlinári, zapojte sa!
1. Vyrobte zmrzlinu ľubovoľnej chuti, ktorej charakteristickou farbou budú farby Nového Času - červená a biela.
2. Vystrihnite špeciálny štítok s názvom vašej novej zmrzliny, zapichnite ho do nej a ponúknite zákazníkom.
3. Ozvite sa do redakcie Nového Času na emailovú adresu tip@novycas.sk alebo na telefónne číslo 0918 620 001.
4. Naši redaktori vás navštívia a zmrzlinu Nový Čas ochutnajú.
5. Ak splníte všetky podmienky, po našej návšteve pridáme názov a adresu vašej zmrzlinárne do špeciálnej mapky na Čas.sk.