Milovníci zmrzliny, zbystrite pozornosť! Výrobca z Oravy prináša do sveta mrazených pochúťok novinku - ovčiu zmrzlinu! Zákazníci tvrdia, že ovcu z nej necítia, no chuť je jedinečná!
Podnikatelia vyrábajú až 120 druhov zmrzlín. „Vyrábať ovčiu zmrzlinu napadlo mne a manželke. Sme zástancami biopotravín a slovo ovčí pocit bio vytvára,“ vysvetľuje Ladislav Callo.
S vývojom chuti jedinečnej zmrzliny začali pred rokom, túto sezónu sa tak konečne ich produkt dostáva na pulty. „Zvolili sme ovčí jogurt od výrobcu zo Zázrivej. Jeho výrobky poznáme, vieme, čo do nich dáva a ako ich spracúva,“ vysvetľuje L. Callo.
Potom začali zmrzlinári tzv. skladový test. Museli docieliť, aby ovčej zmrzline vydržala polročná záruka bez použitia chemikálií. „Dosiahneme to šokovým zmrazením pri -30 C, čo produkt stabilizuje bez použitia chemikálií,“ prezrádza čo-to z know-how zmrzlinár.
Zákazníci sa s netradičnou novinkou môžu stretnúť na celom Slovensku. „Chceme ju predávať aj do zahraničia,“ vraví Callo s tým, že ľuďom nehrozia žiadne ochorenia, keďže je pasterizovaná. „Tento proces je vo výrobe zmrzlín povinný,“ uviedla Paulína Komarová zo Štátnej veterinárnej a potravinovej správy SR.
Fakty o ovčej zmrzline:- Do zmrzlinového základu sa pridáva ovčí jogurt.
- Sladkú chuť jej dodávajú višne a marhule.
- Je pasterizovaná rovnako ako jogurt.
- Jedna 30 ml porcia sa v prevádzkach predáva za 40 centov.