Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
02.06.2014 10:00 | Tip od Vás | Vaše horúce tipy

Superstárista Lukáš Bečka († 28) a jeho šokujúca samovražda: Pre toto sa obesil v lese!?

Bývalý účastník SuperStar Lukáš Bečka († 28) sa záhadne obesil. Aký mal na to dôvod?

Lukáš mal našliapnuté na sľubnú hudobnú kariéru a po­dľa slov ľudí, ktorí ho poznali, by svojej dcérke Amy (1) a partnerke Kataríne Hnátovičovej (25) dal to prvé aj posledné. Všetkých však šokoval a zar­mútil, keď si nečakane siahol na život, a to len pár kilometrov od domu, kde býval. Podľa informácií Nového Času za zúfalým činom mladého speváka môžu byť problémy s alkoholom a to, že ho jeho láska chcela opustiť.

Lukáš nečakane skoncoval so svojím mladým životom minulú stredu v blízkom lese v rekreačnej oblasti Zlatnícka dolina. „Obesil sa na strome, našli ho pracovníci, keď upratovali lesnú cyklocestu. Predtým sa ho pýtali, čo mu je, lebo tam chodil ako telo bez duše. Mal pri sebe aj list na rozlúčku,“ tvrdil zdroj z Lukášovho okolia.

„Katke aj malej by dal prvé aj posledné, žil len pre nich a pre hudbu. Až pred dvoma týždňami bolo vidieť, že ho niečo veľmi trápi. Asi to, že jeho Katka si našla nového priateľa. On o ňom vedel. O samovraždu sa pokúsil už pred dvoma mesiacmi, podrezal si žily a zjedol nejaké lieky. Bol aj hospitalizovaný, ale podpísal reverz,“ dodal zdroj Nového Času, ktorý je presvedčený, že dôvodom Lukášovej samovraždy mohli byť aj problémy s alkoholom: „Chcel ísť aj na liečenie, ale jeho partnerka mu nepomohla. Dokonca popíjali spolu.“

Samotná Katarína Hnátovičová to však popiera: „To nie je pravda. Všetci sme mu chceli pomôcť. Keby som vedela, prečo to urobil, tak vám to poviem!“ povedala Lukášova užialená partnerka so slzami v očiach a odmietala aj tvrdenia, že by ho chcela opustiť: „Nie, veď mám s ním dieťa!“ povedala s plačom Katarína, ktorá s Lukášom a ich dcérkou Amy bývala v podnájme v skalickej bytovke len necelých osem kilometrov od miesta, kde minulú stredu došlo k tragédii.

Trápil sa

„Bol to normálny chalan, vždy som ho videla usmiateho, nikdy smutného, až pred dvoma týždňami bolo vidieť, že ho niečo trápi,“ prezradil jeden zo spevákových priateľov. „Lukáša si, bohužiaľ, vôbec nevybavujem. To, čo sa stalo, ma však veľmi mrzí. Asi mal nejaké problémy, že ho to doviedlo k tomuto činu. Neostáva mi nič iné, než sa za neho pomodliť,“ povedal Novému Času šokovaný Michal Šeps, ktorý v roku 2011 s Lukášom spieval v divadle v Česko Slovenskej SuperStar.

Hoci Lukáš nepostúpil ani do semifinále, v hudobnej kariére naďalej pokračoval a vystupoval na vlastných koncertoch, prestížnych plesoch, spoločenských ak­ciách a niekoľko rokov ako spevák pôsobil aj v Japonsku. Potom sa už naplno venoval svojej partnerke a dcérke. 

 

Desivá súvislosť: Aj oni zomreli pred tridsiatkou

Lukáš Bečka († 28) tiež bohužiaľ, patrí k hudobníkom, ktorí zomreli v mladom veku. Bývalý superstárista si na život siahol krátko po dovŕšení 28 roku. Podobný tragický osud mali aj legendy, ako sú gitarista a spevák Jimi Hendrix, spevák a líder kapely Doors Jim Morrison, speváčka Janis Joplin, spevák Kurt Cobain, ktorí za rôznych zvláštnych okolností zomreli vo veľmi mladom veku. S ich predčasnou smrťou sa najčastejšie spájajú samovražda či predávkovanie drogami. Pred necelými troma rokmi zomrela krátko pred 28. narodeninami aj speváčka Amy Winehouse.

Psychológ: Obesenie je tvrdá metóda

„Obesenie ako forma ukončenia života je typickejšia skôr pre mužov ako pre ženy. Je považovaná za ,tvrdú‘ metódu ukončenia vlastného života, pretože sa nepredpokladá, že pri takomto type suicidálneho pokusu sa na seba človek len snaží upútať pozornosť (nejde teda o demonštratívny pokus o samovraždu, ktorý sa zle skončil). V prípade obesenia môžeme predpokladať jednoznačný zámer ukončiť svoj život. Na rozdiel od všeobecného presvedčenia o ,skrate‘, ide často o rozhodnutie, nad ktorým samovrah už dlhšie rozmýšľa a zvažuje ho. Príčiny môžu byť rôzne, ale je to v podstate extrémne riešenie ťažkej a bolestivej situácie, ktorú už človek nevie inak vyriešiť,“ vyjadril sa psychológ Anton Heretik ml.

 

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou News and Media Holding, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ruský prezident Vladimir Putin.
Test JADROVÝCH zbraní v Rusku?! Znepokojivé, čo sa v krajine deje: Putin posiela Západu ODKAZ
Predsedníčka Odborového združenia sestier a pôrodných asistentiek Monika Kavecká.
Sestry odmietajú zásah do zákona o mzdách zdravotníkov: Podľa nich utrpí kvalita starostlivosti
George Michael († 53) zomrel na Štedrý deň v roku 2016.
Foto
Prasklo dlhoročné TAJOMSTVO Georga Michaela († 53): Mal sex s TÝMTO mužom!
Premiér Robert Fico (vľavo) a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Fico o Zelenského pláne víťazstva: Jeden z bodov by mohol vyvolať tretiu svetovú vojnu!
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (SMER-SD).
Fico prehovoril o severokórejských vojakoch na Ukrajine: Pozrite sa, čo tvrdí
Prezident Peter Pellegrini (vpravo) a minister zdravotníctva Kamil Šaško.
Prezident podpísal konsolidačný balík: Vyjadril sa k platom zdravotníkov
Peter Pellegrini.
Prezident Pellegrini upozornil vládu: Nad týmto by sa mala zamyslieť
Slováci sa podelili so svojimi úlovkami.
Váš Tip
Odborník dal definitívnu bodku za nekonečnou hádkou hubárov: Vytrhávať huby alebo odrezať?
Predseda Odborového zväzu pracovníkov školstva a vedy SR Pavel Ondek.
Aktualizované
Nespokojní školskí odborári: Hrozia štrajkom! Odkaz pre vládu
Prezident SR Peter Pellegrini.
Prezident Pellegrini podpíše zákon o transakčnej dani, ale... Prihovoril sa vláde
Brat Arnolda, ktorý zahynul pri páde letu 447, prezradil, kto zavinil smrť všetkých na palube!
Foto
Odhalenie o lete, pri ktorom zahynuli Slováci: Brat Arnolda († 33) vie, kto zavinil SMRŤ 228 ľudí! PRVÝKRÁT prezradil klamstvá a…
Matt Damon zaplatil hendikepovaným plavcom zo Slovenska preteky v USA!
Foto
Neskutočné! Matt Damon šokoval slovenských hedikepovaných plavcov: Gesto hollywoodskej hviezdy vás dojme k slzám